ΥΠΝΟΣ

Έχεις εφιάλτες; Συγχαρητήρια, είσαι δημιουργική

Οι εφιάλτες κάνουν πολλούς να χάνουν τον ύπνο τους στη διάρκεια της νύχτας, πράγμα κακό και συμφωνούμε όλοι σ' αυτό. Ωστόσο, μια πρόσφατη έρευνα έρχεται να ανατρέψει όσα πιστεύαμε ως τώρα για τα κακά όνειρα που βλέπουμε στον ύπνο μας.

Από την Αθανασία Κουλέτα

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα ευρήματα της συγκεκριμένης έρευνας, που πραγματοποίησε το Εργαστήριο Ονείρου και Εφιάλτη του Μόντρεαλ στο Κέντρο Προηγμένης Μελέτης στην Ιατρική του Ύπνου, οι άνθρωποι που βλέπουν εφιάλτες είναι περισσότερο δημιουργικοί και έχουν μια πιο δραστήρια εμπειρία ονείρων στη διάρκεια του ύπνου τους από όσους κοιμούνται ήσυχα.

Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα πως όσοι υποφέρουν από επίμονους εφιάλτες τείνουν να σκέφτονται περισσότερο “έξω από το κουτί”, πράγμα που τους οδηγεί στην καλλιέργεια της δημιουργικότητάς τους.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, εκείνοι που βλέπουν συχνά εφιάλτες, είναι πιο πιθανό να βλέπουν και περισσότερα θετικά όνειρα από ένα μέσο άτομο.

Οπότε, την επόμενη φορά που θα σε κυνηγούν ζόμπι, θα πέφτεις από ένα γκρεμό ή θα κάνεις μια παρουσίαση εντελώς γυμνή, να θυμάσαι ότι μπορεί να σου βγει σε καλό όταν ξυπνήσεις.