ΥΠΝΟΣ

Είναι η λεβάντα η λύση στις αυπνίες σου;

Αν έχεις κουραστεί να μετράς προβατάκια και αν νιώθεις ότι έχεις δοκιμάσει τα πάντα αλλά δεν καταφέρνεις να κοιμηθείς σωστά, ίσως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τη λεβάντα.

Η λεβάντα είναι ανθώδες φυτό και ανήκει στην ποικιλία της μέντας. Σε σχετικές μελέτες, έχει αποδειχθεί ότι το άρωμά της επιβραδύνει το ρυθμό της καρδιάς όπως και την πίεση του αίματος και σε φέρνει σε μια κατάσταση ηρεμίας. Τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών, στις οποίες συμμετείχαν άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, αναφέρουν ότι μπορεί να είναι σημαντικός παράγοντας στην ενίσχυση ενός ξεκούραστου ύπνου.

Αν και δεν έχει αποδειχθεί ακόμα αν τα θετικά αποτελέσματα της λεβάντας μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα, το βέβαιο είναι ότι το φυτό αυτό είναι ισχυρός σύμμαχος κατά της αυπνίας, κυρίως σε περιπτώσεις ανθρώπων που η αυπνία τους αυτή δεν σχετίζεται με ιατρικούς λόγους, όπως η κατάθλιψη.

Άναψε κεριά με άρωμα λεβάντας, ράντισε το μαξιλάρι σου με μερικές σταγόνες λεβαντέλαιου και πού ξέρεις; Μπορεί να πράγματι να κοιμηθείς σαν πουλάκι.