CELEBRITIES

Γάμος αλά ελληνικά 3: Ο Αλέξης Γεωργούλης απών από την αφίσα

Papadakis Press Γιώργος Παπαδάκης

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2023 θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία Γάμος αλά ελληνικά 3, όπως αποκαλύπτει η αφίσα που μοιράστηκε από την ταινία η σεναριογράφος και σκηνοθέτης της, Nia Vardalos, μέσω Instagram. Στην αφίσα βλέπουμε τη Nia Vardalos και τον John Corbett, καθώς και άλλα μέλη του cast. Πουθενά ανάμεσά τους δεν διακρίνεται ωστόσο ο Αλέξης Γεωργούλης.

«Ωπα. Η αγαπημένη σας ελληνική οικογένεια κατευθύνεται προς την πατρίδα. Η Nia Vardalos (έγραψε και σκηνοθέτησε αυτή τη φορά) και όλο το cast επιστρέφει για το Γάμος αλά ελληνικά 3 που θα προβληθεί στις αίθουσες στις 8 Σεπτεμβρίου», έγραψε η Nia Vardalos αναδημοσιεύοντας ουσιαστικά την ανάρτηση της παραγωγού της ταινίας Rita Wilson. Παρόλο που όπως έχει η ίδια κάνει γνωστό, ο Αλέξης Γεωργούλης θα συμμετέχει στην ταινία, δεν βρίσκεται στην αφίσα της. Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του Αλέξη Γεωργούλη δεν βρίσκεται ούτε ανάμεσα στα credits του cast της ταινίας στη σελίδα της στο IMDb.

Ο Αλέξης Γεωργούλης είχε μιλήσει για τον ρόλο του στην ταινία στο podcast της Μαρίας Σολωμού. «Κάνω έναν τύπο ο οποίος είναι αγρότης σε ένα νησί, που δεν λέει ποιο ακριβώς νησί στα πλαίσια της ταινίας της Nia Vardalos, My Big Fat Greek Wedding 3. Έχει πολύ ενδιαφέρον, δεν θα πω τς ακριβώς γίνεται. Τα γυρίσματα θα γίνουν στην Κέρκυρα και την Αθήνα», είχε πει ο ηθοποιός και τότε ευρωβουλευτής, που τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριά ποινικά αδικήματα, μετά την καταγγελία για βιασμό και σωματική κακοποίηση που έκανε εναντίον του γυναίκα πριν από 3 χρόνια.

Η Nia Vardalos είχε κληθεί να σχολιάσει την υπόθεση της καταγγελίας εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη κατά την επίσκεψή της τον Μάιο στην Ελλάδα, δηλώνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ μια σχετική άγνοια γι’ αυτήν.

«Με τον Αλέξη Γεωργούλη είμαστε φίλοι 15 χρόνια», είχε πει και συμπλήρωνε σχετικά με τις καταγγελίες: «Πρέπει να διαβάσω για να μάθω τι έγινε, δεν τα ξέρω όλα». Όσο για τη συμμετοχή του στην ταινία της, Γάμος αλά ελληνικά 3 είχε αρκεστεί να απαντήσει μονολεκτικά «Ναι».

Η ταινία Γάμος αλά ελληνικά 3, περιστρέφεται και πάλι γύρω από έναν γάμο. Σε αυτήν θα πρωταγωνιστήσουν οι: Nia Vardalos, John Corbett, Louis Mandylor, Elena Kampouris, Maria Vacratsis, Andrea Martin, Elias Kacavas, Gia Carides, Joey Fatone, Lainie Kazan και Melina Kotselou.

Στις αρχές Ιουνίου η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προχώρησε σε ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, ολοκληρώνοντας έτσι τη διαδικασία που είχε ξεκινήσει μετά από σχετικό αίτημα των βελγικών Αρχών 3 χρόνια μετά την κατάθεση της καταγγελίας εναντίον του.

Το αίτημα των βελγικών Αρχών είχε ανακοινώσει η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Roberta Metsola στις 17 Απριλίου 2023. Στις 30 Μαΐου η επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου είχε ψηφίσει ομόφωνα υπέρ της άρσης ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Η ψηφοφορία της Ολομέλειας επικύρωσε αυτή την απόφαση.

Ο Αλέξης Γεωργούλης, σύμφωνα με το ποινικό σύστημα του Βελγίου, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 χρόνια εφόσον το δικαστήριο τον κρίνει ένοχο για τον βιασμό και τη σωματική κακοποίηση για την οποία καταγγέλεται.