ΓΑΜΟΣ

Οι πιο ιδιαίτερες φωτογραφίες που μπορείς να βγάλεις την ημέρα του γάμου σου

Instagram/yorgos.archimandritis.weddings

Σε ένα γάμο πέραν από τις φωτογραφίες που δείχνουν και περιγράφουν την τελετή και το γλέντι, θέλεις και φωτογραφίες που να αποτυπώνουν συναισθήματα. Όχι μόνο τα συναισθήματα που είχες εκείνη την ημέρα, αλλά κι αυτά που νιώθεις τόσο για τον άνθρωπο που στέκεται δίπλα σου, όσο και γι' αυτούς που ήταν μαζί σου σε αυτή τη νέα σελίδα της ζωής σου.  

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες γάμου δεν είναι αυτές που ο τέλειος γαμπρός και η αψεγάδιαστη νύφη ποζάρουν υπεραγαπημένοι και κορνιζάρονται στα τζάκια και στα έπιπλα μαμάδων, θείων και γιαγιάδων, αλλά αυτές που κλείνουν μέσα τους την ευτυχία, την υπόσχεση, την αγάπη, το δικό σας «για πάντα».

Γιατί, στο τέλος της ημέρας, κοιτώντας το άλμπουμ του γάμου σου αυτές είναι που θα ζωντανεύουν τις αναμνήσεις της ημέρας. 

Αυτές που, οκ, καλό είναι να υπάρχουν ως αναμνηστικές σε κάθε γαμήλιο άλμπουμ είναι γνωστές: λήψεις από την προετοιμασία γαμπρού και νύφης με φίλους, κοντινά σε μακιγιάζ-μαλλιά κ.λπ. η άφιξη στην εκκλησία, στιγμιότυπα από την τελετή, οι ομαδικές φωτογραφίες με κουμπάρους και γονείς μετά την τελετή και στη συνέχεια στιγμές από το πάρτι.

Από εκεί και πέρα, θέλεις να έχεις και φωτογραφίες που βγάζουν και την fun πλευρά σας, μια διαφορετική αισθητική, που δίνουν έμφαση σε λεπτομέρειες που αντικατοπτρίζουν την (θετική) ένταση της προετοιμασίας, της τελετής, του πάρτι. Λήψεις που φεύγουν από τα συνηθισμένα.  

Καταλυτικό ρόλο για να γίνουν όλα αυτά θα παίξει η σωστή επιλογή φωτογράφου. Αν επιλέξεις κάποιον που εκτιμάς τη δουλειά του, αλλά δεν τον γνωρίζεις προσωπικά, καλό είναι να περάσετε πρώτα λίγο χρόνο μαζί του. Έτσι θα του δώσετε την ευκαιρία να σας μάθει ως ζευγάρι, να δει τι αρέσει στον καθένα ξεχωριστά και, τελικά, να βγάλει ένα ακόμα πιο δυνατό αποτέλεσμα.

Σε αυτό το σημείο να πούμε πως δυνατές στιγμές δεν είναι μόνο αυτές που απαθανατίζεται αποκλειστικά το ζευγάρι, αλλά οι αντιδράσεις τους σε συνδυασμό με τους αγαπημένους τους (που είναι κι ένας τέλειος τρόπος να τους βάλετε στο παιχνίδι των φωτογραφιών).

Εμείς βρήκαμε κάποιες ιδέες για φωτογραφίες που ξεφεύγουν από τα γαμήλια φωτογραφικά δεδομένα και θα σου θυμίζουν εκείνη τη μέρα με πολύ πιο αυθεντικό (και, πολλές φορές, αστείο!) τρόπο. Μπορείς να τις δείξεις στον φωτογράφο είτε για να σας στήσει με παρόμοιο τρόπο, είτε για να πάρει έμπνευση.

Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι ότι η χρυσή τριάδα για την τέλεια φωτογραφία παραμένει η ίδια: αυθεντικότητα, αυθορμητισμός, πηγαία συναισθήματα.

 

 

 

 

 

 

Κεντρική φωτογραφία: yorgos.archimandritis.weddings