COCKTAILS

Bachelorette: 8 ιδέες για σένα και τις φίλες σου

Η προετοιμασία του γάμου έχει τελειώσει, όλα είναι κανονισμένα και το μόνο που μένει είναι να φτάσει η μέρα η πολυπόθητη, του γάμου της φίλης σου. Ώπα. Μήπως ξεχνάμε κάτι;

Είναι δυνατόν να πάμε να «κρεμάσουμε» τη φίλη μας και να μην κάνουμε ένα μπάτσελορ; Η μεγάλη ώρα φτάνει και εσύ καλείσαι -ως κουμπάρα-να ετοιμάσεις την πιο όμορφη έκπληξη για την καρδιακή σου φίλη. Πιάσε το τηλέφωνο, μάζεψε την παρέα και αρχίστε να σκέφτεστε πως θα κάνετε την- υποτίθεται- τελευταία εργένικη νύχτα της νύφης αξέχαστη.

Οι επιλογές που προσφέρονται είναι άπειρες, εσύ απλά πρέπει να σκεφτείς τι θα άρεσε περισσότερο στη φίλη σου, τι είναι πιο εφικτό δεδομένου του budget και του χρόνου που διατίθενται και να κάνεις τη σωστή επιλογή.

#1 Επαγγελματική φωτογράφιση

Ναι, ίσως δεν είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό μετά το άκουσμα της λέξης “bachelorette” όμως αξίζει, αν το καλοσκεφτείς. Σε μια εποχή όπου -όσο να πεις- υπάρχει μια «εμμονή» με τις φωτογραφίες στα social media, τα φίλτρα που θα βάλεις, τη σωστή γωνία λήψης, εσύ και η κοριτσοπαρέα μπορείτε να κλείσετε μια επαγγελματική φωτογράφιση για τη φίλη σας που παντρεύεται.

Το θέμα μπορεί να είναι σχετικό με τον επικείμενο γάμο, cupcakes, μπλουζάκια, μπαλόνια παντού ή μπορεί να είναι ένα θέμα που εμπνέει τη νύφη. Την θυμάσαι να λέει πάντα ότι ήθελε να φωτογραφηθεί σαν σταρ του σινεμά με περίεργα φορέματα και μπόλικη λάμψη; This is it.

#2 Clubbing όπως παλιά

Μπορεί οι εποχές που βγαίνατε μέχρι πρωίας να έχουν περάσει προ πολλού λόγω δουλειάς ή απλά διάθεσης, ποτέ δεν είναι αργά όμως να αναβιώσετε μια συνήθεια του παρελθόντος και να θυμηθείτε τα παλιά. Από bar σε club και τούμπαλιν, χορός, κέφι μέχρι όσο αντέξετε.

#3 Ολοήμερη θεραπεία spa

Κάνε τη φίλη σου να νιώσει βασίλισσα έχοντας ένα σωρό άτομα να την περιποιούνται. Ποια δεν θα ευχαριστιόταν το ολοήμερο pampering;

Γι’ αυτό λοιπόν, άρπαξε τη μέλλουσα νύφη και τις φίλες σας, κλείστε ένα spa και δοκιμάστε ό,τι μασάζ και θεραπεία έχει διαθέσιμη. Υπάρχουν και ειδικά πακέτα για την περίσταση.

#4 Τσάι, cookies και συμπάθεια

Για τη ρομαντική φίλη μπορείτε να οργανώσετε ένα tea party. Οργάνωσέ το έτσι ώστε να υπάρχουν γλυκά με θεματική έκπληξη για τη φίλη σου που θα τις θυμίζουν το αγαπημένο της παραμύθι. Επίσης, αν δεν θέλετε να περιοριστείτε, μπορείτε να πάτε σε παραπάνω από ένα μαγαζιά του είδους.

#5 Sleepover

Πίσω στις συνήθειες που είχαμε με τις φίλες μας όταν ήμασταν μικρότερες. Μαζεύεστε στο πιο ευρύχωρο σπίτι της παρέας -ή σε ένα ξενοδοχείο και ξεκινάτε τους μαραθώνιους παντός τύπου. Θες ταινιών, φαγητού, μακιγιάζ και μαλλιών; Έχετε όλη μέρα και όλη νύχτα να «λιώσετε» κάνοντας τα αγαπημένα σας πράγματα μαζί.

Μια σούπερ ιδέα είναι να έχεις προνοήσει και να υπάρχουν αναμνηστικά και μικροδωράκια για τη νύφη που θα τις φέρουν στο μυαλό μνήμες από το παρελθόν και την ξεγνοιασιά. Άλμπουμ με τις πρώτες σας φωτογραφίες και υλικό για το οποίο ντρέπεστε που υπάρχει, οι αγαπημένες σας ταινίες και γλυκά είναι σίγουρα μέσα στο πρόγραμμα. Δημιουργείστε νέες αναμνήσεις. Ώρα για το πιο grande sleepover που κάνατε ποτέ.

#6 Cocktail party

Το sleepover σου φάνηκε ίσως λίγο βαρετό ή -πιο σωστά- δεν είναι στο στυλ της νύφης; Κανένα πρόβλημα, εναλλακτικές υπάρχουν πολλές. Το σκηνικό και αυτή τη φορά επιτάσσει να μείνουμε σπίτι.

Αυτό που δεν περιμένεις να σου πω είναι το εξής: τα

#7 Ταξίδι

Ταξίδι κι επιλογές πάνε πακέτο. Από τη μία, μπορείτε αν υπάρχει φυσικά το ανάλογο budget, να κανονίσετε μια μίνι απόδραση σε κοντινό προορισμό, εντός ή εκτός Ελλάδος. 

Μια άλλη πιο οικονομική και απλή επιλογή είναι να πάρετε το αμάξι και να κάνετε ένα ξέφρενο roadtrip κι όπου σας βγάλει. Όπως παλιά, όταν δεν σας ένοιαζε και πολύ πόσα χρήματα έχετε και πού πάτε αρκεί να είστε όλες μαζί. Επίσης, αν υπάρχει διαθέσιμο εξοχικό σε κοντινή απόσταση μπορείτε να κάνετε εκεί την εξόρμησή σας και να χαλαρώσετε όμορφα κι ωραία εκεί.

#8 Beach party

Αν ο γάμος είναι το καλοκαίρι και ο καιρός το επιτρέπει, μια ωραία ιδέα είναι να οργανώσετε ένα beach party που θα κρατήσει από το πρωί της μιας μέρας μέχρι αυτό της επόμενης.

Ουφ και τώρα που τις συγκεντρώσαμε όλες αυτές τις ιδέες μαζί πρέπει να σου πω δύο τρία βασικά πραγματάκια που θα ήταν καλό να γίνουν προκειμένου όλα να στηθούν στην εντέλεια, να περάσετε καλά και να μην υπάρξουν ενδεχόμενες γκρίνιες και γρουσουζιές.

Αρχικά, φρόντισε η παρέα του bachelorette να είναι αποκλειστικά πολύ κοντινές φίλες της νύφης, άτομα που την αγαπούν και ξέρουν πώς να την κάνουν να περάσει καλά. Επίσης, αφού κλείσετε τα άτομα συζητήστε οπωσδήποτε για το ποσό που μπορεί να διαθέσει καθεμία από εσάς για όλα όσα περιλαμβάνονται στο πάρτι σας.  Έτσι θα ξέρετε πως θα πρέπει να κινηθείτε στη συνέχει και τι δυνατότητα έχετε από θέμα χρημάτων.

Προσπαθήστε να έχετε στο μυαλό σας τις προτιμήσεις της νύφης -γιατί ας μην ξεχνιόμαστε- για εκείνη γίνεται το πάρτι- χωρίς όμως να το κάνετε αμιγώς προσωποκεντρικό και να μην περάσετε οι υπόλοιπες όμορφα. Καλό θα ήταν ακόμη, σε  ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε να υπάρχει ποικιλία -εν ανάγκη συνδυάστε παραπάνω από μία ιδέες-.

Αν αποφασίσετε να το κάνετε πραγματικά την τελευταία εργένικη μέρα/νύχτα της νύφης φροντίστε να γυρίσει σώα και αβλαβής και να πάει στο γάμο της μια κούκλα και να μη σέρνεται. Κατά τα λοιπά, φροντίστε να μείνει σε όλες σας αξέχαστο. Και στα δικά σας.