ΠΟΥΛΟΒΕΡ

Πουλόβερ που “τσιμπάει”: Να πώς θα το κάνεις απαλό με 2 υλικά

shutterstock

Ολοι έχουμε ένα πουλόβερ που μας αρέσει, αλλά φοράμε μία στο τόσο και υπό πολύ σοβαρές προυποθέσεις. Ο λόγος για το πουλόβερ που τσιμπάει.

Η κόλαση των πουλόβερ, ο κακός μπάτσος των ρούχων, η μεγαλύτερη αυτοθυσία (μετά τα τακούνια στιλέτο) για το στιλ. Τα πουλόβερ που «τσιμπάνε» και δημιουργούν φαγούρα στο δέρμα μας  μπαίνουν, χωρίς δεύτερη σκέψη, στη μαύρη λίστα και, συνήθως, στο πίσω πίσω μέρος του συρταριού.

Και το χειρότερο με αυτά είναι ότι πρόκειται για ύπουλο ρούχο. Το βλέπεις έτσι χνουδωτό, μάλλινο και χουχουλιάρικο, σκέφτεσαι «το θέλω», το πας στο ταμείο χωρίς να το δοκιμάσεις καν, μονο και μόνο για να πας σπίτι και, με λύπη, να ανακαλύψεις ότι σου προκαλεί φοβερή φαγούρα η υφή του. 

Διορθώνεται; Διορθώνεται! Και μάλιστα με 2 υλικά που -στάνταρ- υπάρχουν στο σπίτι σου: Ξύδι και conditioner μαλλιών.

Οι οδηγίες είναι οι εξής:

1. Σε μια λεκάνη για ρούχα, ανακάτεψε κρύο νερό και μερικές κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι. Γύρνα το πουλόβερ από την ανάποδη μεριά και βύθισε το στο μείγμα, βεβαιώνοντας ότι έχει βραχεί πολύ καλά. Στη συνέχεια στράγγιξε το.

2. Όσο είναι ακόμα βρεγμένο, ρίξε λίγο (ανάλογα με το μέγεθός του) conditioner και άπλωσε το σε όλη την επιφάνεια. Απόφυγε να το τεντώσεις.

3. Άφησε το 30 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε το με κρύο νερό.

4. Τοποθετήστε το πουλόβερ μέσα σε μια πετσέτα και άφησε το να στεγνώσει απλωμένο πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια. Όταν στεγνώσει, δίπλωσε το και βαλ’ το μέσα σε μια  το σε μια μεγάλη σακούλα νάυλον που κλείνει αεροστεγώς.

5. Βαλ’ το έτσι όπως είναι (κλεισμένο στη σακούλα) μέσα στην κατάψυξη και άφησε το εκεί όλη τη νύχτα. Το πρωί θα έχεις ένα καινούριο, απαλό πουλόβερ.