ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

10 λόγοι για να γίνεις γατομαμά

Εδώ και μερικούς μήνες έχω υιοθετήσει μια γάτα. Την Μπουμπού. Είναι τεσσάρων χρόνων, ζουμερή και πολύ χνουδωτή. Σε βαθμό που ακόμα και πάνω στο laptop βρίσκω τρίχες. Α, και στα λαστιχάκια των μαλλιών μου.

Από πολύ μικρή ήθελα γάτα. Αν υπάρχουν προηγούμενες ζωές, τότε σε κάποια πρόσφατη θα ήμουν γάτα. Ανεξάρτητη, χαδιάρα και εγωίστρια. Κάπως έτσι ήμουν κι εγώ τα προηγούμενα χρόνια.

Τελικά, με την παρότρυνση της φίλης μου της Εύας, υιοθετήσαμε την Αστέρω την οποία μετονόμασα σε Μπουμπού. Δεν ξέρω αν υπάρχει καταλληλότερο όνομα για αυτό το γατί. Δε θα ξεχάσω που την πρώτη φορά που ήρθε στο σπίτι είχε χωθεί κάτω από το κρεβάτι και την ψάχναμε. Τελικά τη βρήκαμε και για να βγει δοκίμασα να βάλω φαΐ στο πιατάκι της.

Η Μπουμπού ποζάρει στο τουνελάκι της

Τότε άρχισε να ξεπροβάλλει σιγά-σιγά ένα λευκό, φουντωτό γατί με μια μαύρη καρδούλα στην πλάτη. Από τότε μέχρι σήμερα η Μπουμπού μονοπωλεί τις συζητήσεις που κάνω. Γιατί τη θεωρώ σαν παιδί μου. Τώρα, αν με θεωρεί μαμά της, δεν το γνωρίζω. Πάντως η δική μου μαμά έχει βρει την ησυχία της, όσον αφορά την καθαριότητα του σπιτιού αφού τα στεγνά πανάκια καθαρισμού Swiffer μαγνητίζουν όλες τις τρίχες της Μπουμπούς και έχουν πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από τις παραδοσιακές σκούπες.

Εγώ με την Μπουμπού τη μέρα της μητέρας

Αν θέλεις να αποκτήσεις γάτα και δεν είσαι σίγουρη για την απόφασή σου, θα σου δώσω 10 λόγους για να το κάνεις. Άμεσα κιόλας!

Είναι ανεξάρτητη

Αν είσαι κι εσύ ανεξάρτητη, τότε θα καταλάβεις απόλυτα την προσωπικότητα της γάτας. Θέλει να παίζει όσο εκείνη θέλει, να τη χαϊδεύεις όσο της αρέσει και μετά φεύγει. Αν, μάλιστα, την ενοχλήσεις τότε θα σου δείξει τη δυσαρέσκειά της. Δεν εξαρτάται από εσένα, θα θελήσει να απομονωθεί για λίγο μακριά σου οπότε δε θα νιώσεις ότι πιέζεσαι από την ύπαρξή της. (Ούτε εκείνη από τη δική σου).

Φροντίζει τον εαυτό της

Συγκριτικά με τα σκυλιά, η γάτα είναι πολύ βολικότερη κυρίως όσον αφορά την υγιεινή της. Τη μαθαίνεις να χρησιμοποιεί την άμμο της και από εκεί και πέρα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να την αλλάζεις.

Μπορεί να μείνει μόνη της

Κάποια στιγμή ίσως χρειαστεί να λείψεις για μια μέρα και να μην γυρίσεις το βράδυ σπίτι. Εφόσον έχεις φροντίσει να έχει αρκετό νερό και τροφή, μπορείς να λείψεις χωρίς να φοβάσαι ούτε αν σου έχει σκίσει κάποιον καναπέ, ούτε αν κατούρησε σε κάποιο σημείο του σπιτιού.

Είναι περίεργες

Όπως θα έχεις ακούσει, οι γάτες είναι περίεργες και θέλουν να ψάχνουν τα πάντα και να ανακατεύονται παντού. Ακόμη και όταν σφουγγαρίζεις θα μπλέκονται στα πόδια σου ή όταν σκουπίζεις με την ”θαυματουργή” σκούπα Swiffer που δεν αφήνει γατότριχα που να μην την έχει μαζέψει!

Είναι ναζιάρα

Όσο ανεξάρτητη και αν είναι, η γάτα θέλει τα χάδια της και ο τρόπος που στο ζητάει είναι μοναδικός. Θα τρίψει τη μουσούδα της στο χέρι σου ή να τρίβει το σωματάκι της στα πόδια σου.

Δωρεάν χάδια

Όσο στο επιτρέπει η ίδια, η γάτα σου δίνει τη δυνατότητα να τη χαϊδεύεις. Έρευνες έχουν δείξει ότι το χάδι βοηθά στη μείωση της ορμόνης του άγχους, την κορτιζόλη. Οπότε είναι το καλύτερο αγχολυτικό!

Πατουσάκια

 

Σε καταλαβαίνει όταν δεν είσαι καλά

Οι γάτες καταλαβαίνουν ότι δεν είσαι καλά ψυχολογικά και τότε θα φροντίσουν να σου δείξουν την αγάπη τους κουλουριάζοντας δίπλα σου ή ακόμη και πάνω σου! Η γλύκα που σου δίνουν είναι απερίγραπτη.

Είναι αστείες

Οι αντιδράσεις τους όταν έρχονται αντιμέτωπες με κάτι που δεν γνωρίζουν ή τους τρομάζει (όπως ένας ήχος) είναι αστείες. Θα σε κάνουν να γελάσεις με την ψυχή σου.

Σε μαθαίνουν να αγαπάς

Από προσωπική εμπειρία, από τότε που απέκτησα τη γάτα, με έκανε να αγαπήσω περισσότερα τόσο τα ζώα όσο και τους ανθρώπος και να τους δείχνω την αγάπη μου.