LIFE

Τι γεύση έχει η δική σου καλοκαιρινή ανάμνηση;

Μία παραλία, μία πλατεία στη σκιά των δέντρων, ένα δωμάτιο με θέα, μία αυλή, μία ταβέρνα δίπλα στη θάλασσα. Τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά σημεία. Μέρη που γεννούν και ξυπνούν τις πιο δυνατές, αξέχαστες καλοκαιρινές αναμνήσεις, αυτές που έχουν χρώμα, και εικόνα και άρωμα, και γεύση. Τόποι ξεγνοιασιάς κι ευτυχίας που ταυτίζεις με όσα γεύεσαι στις πιο χαλαρές καλοκαιρινές στιγμές σου. Εσένα τι γεύση έχει η δική σου πιο έντονη καλοκαιρινή ανάμνηση; Το δικό μας καλοκαίρι είναι απαλό σαν τον λευκό δροσερό αφρό της ελαφριάς μπύρας που απολαμβάνουμε κάθε μεσημέρι, χωρίς τύψεις.

Χριστίνα

Καλοκαίρι νιώθεις όταν κάθεσαι μεσημέρι στην αυλή της κυρίας Μαρίας που είναι απέναντι από την παραλία στην Ποταμιά της Θάσου. Εκεί που οι κληματαριές κάνουν σκιά και το μεγάλο ξύλινο τραπέζι με το λουλουδάτο τραπεζομάντιλο γεμίζει φρούτα. Ακούς λίγη φασαρία από αυτούς που αντέχουν τον ήλιο το μεσημέρι, αλλά οι φωνές μοιάζουν τόσο μακρινές που δεν είναι καθόλου ενοχλητικές. Αντίθετα νομίζεις ότι σου κάνουν παρέα και εκεί είναι που θες να σε δροσίζει κάτι αλλά ελαφρύ όπως ένα μπουκάλι Heineken Light. Απόλαυσέ την με τα πόδια σου απλωμένα στο πεζούλι μιας αυλής και εκείνη τη στιγμή θα νιώσεις το απόλυτο καλοκαίρι.

 

Δέσποινα

Καλοκαίρι είναι να νιώθεις χαλαρή και ξέγνοιαστη. Να μη σε νοιάζει αν η ώρα περνά. Αυτό είναι καλοκαίρι. Ξέρεις και τι άλλο; Να είσαι ξυπόλυτη με ένα φαρδύ φόρεμα κι ένα μαντίλι στα μαλλιά. Και η μύτη σου να είναι κόκκινη από τον ήλιο. Και να έχεις και φακίδες στα μήλα. Κι όλα αυτά που μόλις σου είπα σε συνδυασμό με ένα νησί. Αγαπημένο καλοκαιρινό σημείο τα ταβερνάκια στην Αγκάλη της Φολεγάνδρου. Να κοιτάς τη θάλασσα και να παρακολουθείς την πορεία του ήλιου. Να είσαι εκεί μέχρι να νυχτώσει και το μόνο που θα θες να είναι μία ζακέτα πάνω στους ώμους. Μισό να παραγγείλω μία παγωμένη Ηeineken Light και να σου πω τα υπόλοιπα.

Νάνσυ

Για μένα καλοκαίρι είναι το ποτάμι της Έρκυνας στην εξωτική Λιβαδειά. Συγκεκριμένα κάτι βράχια που είναι χωμένα μέσα στο ποτάμι και περικυκλώνονται από πανύψηλα πλατάνια, τα οποία είναι ιδανικά για να καθίσεις με τις ώρες όταν η θερμοκρασία στην πόλη θυμίζει φούρνο. Εκει, λοιπόν, πηγαίνω με τις κολλητές μου από τότε που με θυμάμαι για να κουβεντιάσουμε συνοδεία καφέ ή παγωμένης μπύρας (την οποία διατηρούμε κρύα μέσα στο νερό- φοβερά βολικό το ποτάμι), αράζουμε εκεί, βουτάμε τα πόδια στο νερό και ξεχνάμε ότι έξω έχει 5463475 βαθμούς κελσίου. Το καλύτερο βέβαια είναι ότι 5 λεπτά μακριά έχει εξαιρετικό σουβλάκι, οπότε αν πεινάσουμε μπορούμε άνετα να πεταχτούμε- δεν το λες και λίγο!

 

Μαριλέλλα

Πώς μπορείς να χωρέσεις το καλοκαίρι σε μία και μόνο ανάμνηση; Πιο δύσκολο και από το να μην λαχταρίσεις παγωμένη μπύρα, ενώ κάθεσαι στην ψάθινη καρέκλα της ταβέρνας δίπλα στην θάλασσα, απογευματάκι, μετά την παραλία. Ναι αυτή είναι μία καλή ανάμνηση που θες να αναβιώνεις ξανά και ξανά κάθε μέρα καλοκαιριού. Ίσως στο Λιμένι, στην ταβέρνα του Τάκη, στο τελευταίο τραπεζάκι αριστερά. Το πιο αγαπημένο σημείο. Άδειες Heineken δίπλα από την χωριάτικη σαλάτα που μόλις “εξαφανίστηκε” και μία δική μου, παγωμένη Heineken Light που μισοτελειώνει. Άντε καλέ, τι “αποφεύγω τις θερμίδες”; Ναι, είναι η μπύρα με τις λιγότερες θερμίδες,  αλλά τέτοια (ωραία) ώρα λόγια. Για τη γεύση και μόνο.

Αναζήτησε μια παγωμένη Heineken LIGHT στο beach bar για να απογειώσεις τις διακοπές σου.