ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

5 τρόποι να κοιμηθείς πιο άνετα όταν έχει ζέστη

Αν ανήκεις σε αυτούς που κοιμούνται κάθε βράδυ με το κλιματιστικό ή τον ανεμιστήρα ανοιχτό (μια συνήθεια φοβερά ζημιογόνα για το περιβάλλον και την τσέπη σου) τότε μπορείς να φύγεις από αυτό το post. Όχι πλάκα κάνω, κάτσε και εσύ στην παρέα μας για να μάθεις πώς μπορείς να κοιμάσαι πιο άνετα τα ζεστά βράδια.

Προφανώς και τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το δροσερό κλίμα που επικρατεί σε ένα χώρο με αναμμένο το κλιματιστικό, ωστόσο υπάρχουν κάποια κόλπα που θα σε βοηθήσουν να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία του σώματός σου χωρίς να πληρώσεις χρυσάφι στον επόμενο λογαριασμό της Δ.Ε.Η.

#1 Κάνε ένα ντους πριν ξαπλώσεις

Το πρώτο κόλπο δεν είναι άλλο από το δροσερό ντους πριν ξαπλώσεις, το οποίο ρίχνει τη θερμοκρασία της επιδερμίδας σου και παράλληλα σε ηρεμεί με αποτέλεσμα να χαλαρώσεις πιο εύκολα και να κοιμηθείς σαν πουλάκι. Μην σκουπιστείς όταν βγεις από την ντουζιέρα, φόρεσε τα εσώρουχά σου, ξάπλωσε έτσι και θα δεις τη διαφορά!

#2 Κράτα κλειστά τα παντζούρια τη μέρα

Αν το σπίτι σου είναι εκτεθειμένο στον ήλιο είναι λογικό να αργεί να δροσίσει το βράδυ, καθώς οι τοίχοι έχουν απορροφήσει αρκετή ζέστη όλη μέρα. Ένα καλός τρόπος να μειώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο τη ζέστη στο δωμάτιο, είναι να κλείνεις από το πρωί τα παράθυρα και τα παντζούρια ώστε να διατηρείς σε πιο φυσιολογικά επίπεδα τη θερμοκρασία στο δωμάτιο.

#3 Χρησιμοποίησε μεταξωτές μαξιλαροθήκες

Γενικότερα το μαξιλάρι παίζει μεγάλο ρόλο- αν δηλαδή είναι παλιό, ενδέχεται να μην επιτρέπει πια στον αέρα να κυκλοφορεί το ίδιο εύκολα μέσα του, με αποτέλεσμα να ιδρώνεις περισσότερο. Αγόρασε, λοιπόν, ένα καινούργιο μαξιλάρι και βάλε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη, της οποίας το ύφασμα ρυθμίζει πιο εύκολα τη θερμοκρασία στην επιδερμίδα σου ενώ παράλληλα δεν κάνει ρυτίδες στο πρόσωπό σου.

#4 Απόφυγε τα συνθετικά σεντόνια

Είναι ζεστά και δεν επιτρέπουν στον αέρα να πέρασει μέσα από τις ίνες τους, γι’ αυτό διάλεξε βαμβακερά σεντόνια και θα δεις τη διαφορά από το πρώτο κιόλας βράδυ.

#5 Κοιμήσου μόνη

Το χειμώνα θέλεις τον Κωστάκη δίπλα σου γιατί είναι η προσωπική σου θερμάστρα- σε καταλαβαίνω. Το καλοκαίρι όμως τι κάνεις, που ο Κωστάκης βράζει; Τα πολύ ζεστά βράδια μπορείτε να κοιμάστε χώρια, γιατί πώς να το κάνουμε; τίποτα δεν συγκρίνεται με τον ύπνο σε στάση αστερία.