INSTAGRAM

Να πότε ξέρει κάποιος ότι κάνεις screenshot τις εικόνες του στο instagram

Pexels

Πόσες φορές έχει τύχει να κάνεις “καταγραφή στιγμιότυπου οθόνης” ή αλλιώς screenshot, σε κάποια φωτογραφία ή κάποιο story στο instagram, και λίγα δευτερόλεπτα μετά να αγχωθείς για το αν το social medium φρόντισε να ενημερώσει τον χρήστη που “μελετάς ενδελεχώς”, για το τι ακριβώς κάνεις;

Έχει συμβεί αρκετές φορές πάντως – όχι σ’ εμένα, σε μια φίλη μου.

Γι’ αυτό, κάναμε μια εκτεταμένη έρευνα, κάτσαμε με επιστήμονες και social media managers, συζητήσαμε, αναλύσαμε, μελετήσαμε και πειραματιστήκαμε και βρήκαμε πότε το instagram ενημερώνει τους άλλους χρήστες ότι εσύ κάνεις screenshot τις δικές τους εικόνες.

Αρχικά, ας διαλύσουμε τον μύθο: Κανείς δεν ενημερώνεται ότι κάνεις screenshot το story του. Επίσης κανείς δεν ενημερώνεται όταν κάνεις screenshot κάποια από τις φωτογραφίες που έχει ανεβάσει στο προφίλ του. Τέλος, κανείς δε θα ενημερωθεί, όταν τραβήξεις φωτογραφία κάποια συνομιλία σας στο chat του instagram.

H μόνη περίπτωση στην οποία το instagram, “ρουφιανεύει” το screenshot σου, είναι όταν κάποιος άλλος χρήστης σου έχει στείλει σε προσωπικό μήνυμα μια φωτογραφία ή ένα βίντεο κι εσύ αποτυπώσεις το στιγμιότυπο αυτό. Μόνο δηλαδή τα μηνύματα που “εξαφανίζονται” είναι επικίνδυνα να σε προδώσουν.