LIFE

To μυστικό για να βγάζεις τέλειες φωτογραφίες

Στο πρόσφατο ταξίδι μου στην Κίνα (μπορείς να δεις εδώ περισσότερα) γνώρισα από κοντά τρεις υπέροχες πόλεις, το Πεκίνο, τη Σεντζέν και τη Σαγκάη, δοκίμασα υπέροχα παραδοσιακά πιάτα, είδα από κοντά τα σπουδαιότερα αξιοθέατα και απήλαυσα μια πραγματικά ενδιαφέρουσα tech εμπειρία μέσα στο campus της Huawei, στην Shenzen.

Δύο συνεχόμενες ημέρες βρέθηκα στο campus της πιο δυναμικά ανερχόμενης εταιρείας στην κινητή τηλεφωνία, όπου και είδα πρώτη ό,τι νέο ετοιμάζει στο χώρο της τεχνολογίας. Αυτό φυσικά που μου κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον δεν ήταν άλλο από τα εκπληκτικά της smartphones τα οποία ολοένα και κερδίζουν έδαφος στην παγκόσμια αγορά. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η Huawei έχει καταφέρει να μπει στην τριάδα με τις πιο επιτυχημένες εταιρείες και φιλοδοξεί να ανέβει στην κορυφή.

Πάμε όμως τώρα στο… ψητό. To μυστικό, λοιπόν, για άψογες φωτογραφίες δεν είναι άλλο από το Huawei P9. Χρησιμοποιώντας το 7 ολόκληρες ημέρες στο ταξίδι μου στην Κίνα, εξεπλάγην με το πόσο ζωντανές και καθαρές φωτογραφίες βγάζει. Παρόλο που είχα πάρει μαζί μου την φωτογραφική μου μηχανή, τελικά τη χρησιμοποίησα μόλις μία ημέρα (την πρώτη – τότε που δεν είχα καταλάβει τι εστί Huawei P9).

Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι το γεγονός ότι είτε τραβούσα φωτογραφίες στο φως της ημέρας, είτε στο σκοτάδι το αποτέλεσμα ήταν εξίσου φανταστικό. Η dual-camera που διαθέτει είναι το μυστικό της επιτυχίας, μιας και η μια συλλαμβάνει τα χρώματα, ενώ η άλλη μπορεί να δει μόνο άσπρο και μαύρο και διαφορετικά επίπεδα του γκρι. Οι δυο κάμερες συνεργάζονται με σκοπό να δώσουν φωτογραφίες με περισσότερη λεπτομέρεια σε καλό φωτισμό, αλλά και καλύτερο αποτέλεσμα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

H επαναστατική τεχνολογία κάμερας dual-lens 12 megapixel X 2 και η οθόνη 5.2″ FHD με 96% κορεσμό χρωμάτων και υψηλή αντίθεση ’ευθύνονται’ για την τέλεια camera του Huawei P9 το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Leica, με σκοπό να βγάζει τις πιο ζωντανές εικόνες με τα πιο φυσικά χρώματα. Απόδειξη; Οι δικές μου φωτογραφίες από την Κίνα:

 

Με τη βοήθεια του Huawei P9 κατάφερα με μεγάλη ευκολία να παίζω με το βάθος του πεδίου, να αναδεικνύω ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ή σημείο της φωτογραφίας σα να είμαι επαγγελματίας φωτογράφος και όλα αυτά επειδή πραγματικά ήταν πολύ απλό στη χρήση του.

 

 

Άλλα θετικά του smartphone που παρατήρησα ενώ το χρησιμοποιούσα στο ταξίδι μου; Παρόλο, λοιπόν, που έβγαζα διαρκώς φωτογραφίες και έστελνα συνεχώς μηνύματα με τους δικούς μου στην Ελλάδα, η μπαταρία του είχε πολύ μεγάλη διάρκεια. Το ακόμη καλύτερο της υπόθεσης; Το Huawei P9 διαθέτει φορτιστή ταχείας φόρτισης κι έτσι τη μια φορά που ξέμεινα από μπαταρία κατάφερα να το φορτίσω μέσα σε λίγη ώρα στο εστιατόριο που έτρωγα το μεσημεριανό μου γεύμα, παρέα με τα υπόλοιπα παιδιά της ελληνικής αποστολής και τον marketing manager της Huawei Greece, Πέτρο Δρακόπουλο.

Tέλος, αυτό που με κέρδισε από την πρώτη στιγμή ήταν το γεγονός ότι ήταν πολύ εύκολο στη χρήση του (να είναι καλά ο εξαιρετικός Kirin επεξεργαστής του που μου έδινε τη δυνατότητα παράλληλων χρήσεων). Το δαχτυλικό αποτύπωμα στην πίσω μεριά του κινητού μου έκανε τη ζωή εύκολη τις στιγμές που απλώς βιαζόμουν να ανοίξω το smartphone χωρίς να πληκτρολογήσω τον προσωπικό μου κωδικό ασφαλείας.

Για αυτούς και ακόμη περισσότερους λόγους που μόνο αν το χρησιμοποιήσεις κι εσύ θα καταλάβεις, έχω κάνει το Huawei P9 προέκταση του χεριού μου!

 

 ~ Και για το τέλος σου άφησα ένα mini φωτογραφικό οδηγό από τον φωτογράφο Zhu Ying Hao, τον οποίο και συνάντησα στη Σαγκάη:

1. Τη στιγμή που τραβάς μια φωτογραφία θα πρέπει πάντοτε να κάνεις focus σε ένα συγκεκριμένο σημείο, ώστε να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

2. Τα δύο χρώματα που δείχνουν πιο ωραία στις φωτογραφίες είναι το πράσινο και το κόκκινο.

3. Ένα ακόμη πράγμα που πρέπει να προσέχεις τη στιγμή που φωτογραφίζεις είναι η συμμετρία στη φωτογραφία σου, την οποία και πετυχαίνεις δημιουργώντας μια νοητή γραμμή (είτε οριζόντια, είτε κάθετη).

4. Τέλος, η αντίθεση των χρωμάτων παίζει σπουδαίο ρόλο στη φωτογραφία. Ακόμη και σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία θα πρέπει να επιλέγεις σε τι θέλεις να δώσεις περισσότερη βάση (στο λευκό ή στο μαύρο), ανάλογα με το πού θέλεις να δώσεις έμφαση.

 

* Τέλος, μην ξεχάσω να σου πω πως εξίσου υπέροχα smartphones είναι και το Huawei Nova με το οποίο θα τραβήξεις τις πιο τέλειες selfies

Η τέλεια selfie με το Huawei Nova#huaweimobileGR #huaweitrip #huaweicampus #huaweimobile #china #ladylikegr

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Ladylikegr (@ladylike.gr) στις

 

 

 και το ολοκαίνουργιο Huawei Mate 9 το οποίο είναι η επιτομή της αλληλεπίδρασης κορυφαίου hardware και προηγμένου software.

 

Τα είδα και τα δύο στο campus στη Shenzen και πραγματικά εντυπωσιάστηκα από το design τους και από τα άψογα χαρακτηριστικά τους.