HARVEY WEINSTEIN

Το #ΜeToo θα σου θυμίσει πόσο απαίσιος και λάθος είναι ο κόσμος που ζούμε

Την Κυριακή το απόγευμα, η Alyssa Milano, έχοντας θορυβηθεί από την έκταση που έχει λάβει το σκάνδαλο των σεξουαλικών παρενοχλήσεων του Harvey Weinstein, ζήτησε από τις γυναίκες στα social media να μοιραστούν τις προσωπικές τους ιστορίες σεξουαλικών επιθέσεων, χρησιμοποιώντας το #MeToo, ώστε να δώσουν στον κόσμο να καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος.

Mέχρι και τη στιγμή που πληκτρολογώ αυτές τις γραμμές, το tweet έχει περισσότερες από 20000 απαντήσεις – και ο αριθμός ανεβαίνει συνεχώς, με γυναίκες να γράφουν στα social media τους τις δικές τους ιστορίες, ή ακόμα και να μοιράζονται σιωπηλά, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες, ότι και οι ίδιες έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής επίθεσης.

“Κι εγώ. Και με κατηγόρησαν γι’ αυτό. Μου είπαν να μη μιλήσω. Μου είπαν ότι δεν ήταν κάτι κακό. Μου είπαν να το ξεπεράσω”.

 

“Μου επιτέθηκαν στο Παρίσι πέντε άντρες. Με έσερναν σε ένα μονοπάτι όταν κατάφερα να ρίξω γροθιά στον έναν και να τρέξω μακριά”.

 

“Δεν έφταιγαν ποτέ τα ρούχα μου, εγώ ή το τι έκανα για ό,τι συνέβη. Δεν το ζήτησα ποτέ. Πάντα είχα όμως εγώ την ευθύνη γι’ αυτό”.

“Ας το πάρουμε απόφαση, έχει συμβεί σε όλες μας και όλες συνεχίσαμε τις ζωές μας είτε προσπερνώντας το, είτε απόλυτα σοκαρισμένες”

“Τον βλέπω ακόμα, συνέχεια. Προσποιούμουν ότι δεν είχε συμβεί, αλλά μαθαίνω τώρα πια να το αντιμετωπίζω”.

Δεν συμβαίνει μόνο στην Αμερική και δεν χρειάζεται να φτάσει στο βιασμό για να σε “ενοχλήσει”. Φαντάσου πως τα tweets είναι μόνο των γυναικών που τόλμησαν να μιλήσουν, ενώ υπάρχουν και άλλες πόσες, οι οποίες δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Οι σεξουαλικές επιθέσεις είναι παντού και εκδηλώνονται με πολλούς τρόπους. Μίλα, θα βοηθήσει και εσένα και όλες μας.