LIFE

Η Cinta Tort Cartró μεταμορφώνει τις ραγάδες των γυναικών σε έργα τέχνης

Ήταν Ιανουάριος του 2017 όταν η Chrissy Teigen ανέβασε μια φωτογραφία, στην οποία φαίνονταν σε όλο τους το μεγαλείο οι ραγάδες που έχει στο εσωτερικό των μηρών της, σχολιάζοντας ''Whatevs''.

Πολλοί έσπευσαν να την χαρακτηρίσουν γενναία, που ΤΟΛΜΗΣΕ να δείξει αυτά τα σημάδια και εκείνη απάντησε ότι δεν το έκανε για να τη χαρακτηρίσουν δυνατή, αλλά γιατί της άρεσε το μοτίβο τους και γιατί είναι απαλές. Τόσο απλά.

Οι ραγάδες, όπως και η κυτταρίτιδα αποτελούν θέμα ταμπού για τις γυναίκες, γιατί έχουμε μάθει να τις αντιμετωπίζουμε ως ”ατέλεια” και ως κάτι που μας κάνει άσχημες. Η αλήθεια είναι ότι τα μέσα και η προβολή των ”τέλειων” μοντέλων δεν βοηθάνε ιδιαίτερα στην αποδοχή των ραγάδων και γενικότερα των όποιων σημαδιών έχουμε, ωστόσο έχουν γίνει κάποια βήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εταιρεία ASOS, η οποία σταμάτησε να σβήνει τις ραγάδες των μοντέλων στην προσπάθειά της να προωθήσει το κίνημα Love your body.

Τελευταία προσθήκη σε αυτό τον αγώνα είναι και η 21χρονη Cinta Tort Cartró, μια κοπέλα που μεταμορφώνει τις ραγάδες σε έργα τέχνης, επαναπροσδιορίζοντας τα μοτίβα τους χρησιμοποιώντας χρώματα και glitter.

Όπως θα δεις και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, η Cinta ζωγραφίζει πάνω σε γυναικεία κορμιά, θέλοντας έτσι να σχολιάσει τον τρόπο που βλέπουμε τις ραγάδες και το γυναικείο σώμα γενικότερα. ”Όλα ξεκίνησαν ως ;;ένα είδος τέχνης, αλλά γρήγορα έγινε ένα μέσο με το οποίο μπόρεσε να σχολιάσω την πατριαρχία. Γίνονται πολλά στην πόλη μου (σσ. Βαρκελώνη) όσον αφορά την κακή συμπεριφορά των αντρών προς τις γυναίκες, και δεν μπορώ να μείνω αμέτοχη. Γνωρίζω ότι υπάρχουν χώρες όπου γίνονται χειρότερα πράγματα από ότι στην Ισπανία, αλλά δεν μπορούσα να μην μιλήσω”, είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή της στο Yahoo!Beauty.

Παρακάτω θα δεις μερικά από τα σχέδια της, τα οποία θα σε κάνουν να δεις τις ραγάδες σου με άλλο μάτι.

#1

#2

#3

A post shared by ¿ Cinta Tort Cartró (@zinteta) on

#4