ΓΑΜΟΣ

Ρωτήσαμε έναν wedding planner όσα θα ήθελες να ρωτήσεις κι εσύ

Είσαι σε φάση οργάνωσης του γάμου σου και ο χρόνος σε πιέζει. Η λύση του wedding planner σου φαντάζει σωτήρια, αλλά έχεις τους ενδοιασμούς σου. Εμείς, λοιπόν, επικοινωνήσαμε με έναν wedding planner και του κάναμε τις ερωτήσεις που θα ήθελες να του κάνεις κι εσύ, αλλά διστάζεις. Πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι και στη συνέχεια τις αποφάσεις σου:

1. Γιατί χρειάζεται κανείς έναν wedding planner;

Κατ’ αρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ναι μεν στόχος είναι η εξυπηρέτηση όλων των μελλονύμφων, αλλά σαφώς αποτελούμε επιλογή πολύ συγκεκριμένου target group. Κοινού όπως η εργαζόμενη που δε προλαβαίνει να αφιερώσει τον πρέπων χρόνο στην προετοιμασία του ιδανικού για εκείνη γάμου, η γυναίκα που σκέφτεται πολλές λεπτομέρειες του γάμου και είναι κυριολεκτικά όλη μέρα στο Pinterest ψάχνοντας να βρει ιδέες, αλλά και η γυναίκα που είναι χαμένη στις σκέψεις της και παραλύει στην ιδέα της όλης προετοιμασίας του γάμου. Μιλάμε περισσότερο για γυναίκες γιατί η προετοιμασία ενός γάμου ειναι bride – oriented χωρίς να αποκλείει κανείς την ενεργή συμμετοχή του συζύγου. Ένας wedding planner, λοιπόν, τις περισσότερες φορές γλιτώνει το ζευγάρι από χρόνο που θα έπρεπε να σπαταλήσουν για την έρευνα αγοράς, αλλά και φυσικά από χρήμα γιατί ξέρει βάσει εμπειρίας την ποιοτική εκμετάλλευση ενός budjet για τη σωστή ροή του γάμου. Πέραν αυτών των λόγων, είναι και η ανάγκη αφοσίωσης σε έναν άνθρωπο για το τέλειο τελικό αποτέλεσμα, τον οποίο θα εμπιστευτείς για να βαδίσει στις σκέψεις σου.

 

2. Πόσο καιρό πριν πρέπει να έρθουν σε επαφή μαζί σου οι μελλόνυμφοι; 

Στην Ελλάδα το θέμα έγκαιρος προγραμματισμός δεν υπάρχει σε μεγάλο ποσοστό, αυτό σημαίνει ότι τελευταία στιγμή λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις, γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε πάντα προτετοιμασμένοι γι αυτό. Το ιδανικό σαν χρόνος για να είμαστε όλοι οι συντελεστές ήρεμοι με σίγουρα βήματα στη δουλειά μας είναι οι 10 μήνες πριν.

3. Τι είναι πιο χρονοβόρο; Πού δυσκολεύονται περισσότερο οι νύφες;

Η επιλογή του νυφικού είναι η πιο χρονοβόρα διαδικασία στην προετοιμασία ενός γάμου. Οι γυναίκες θέλουν να έχουν σφαιρική άποψη, με πολλές επαναληπτικές πρόβες και εστίαση στη λεπτομέρεια ώστε να νιώσουν ονειρικά μέσα σε αυτό. Το μαγικό είναι ότι μόλις βρουν το νυφικό τους το καταλαβαίνεις από τη λάμψη στο χαμόγελό τους.

4. Ποια είναι τα φετινά bridal trends;

Ta trends για νυφικά φέτος είναι σε μήκος το μακρύ με μεγάλη ή μεσαία ένταση στον όγκο της φούστας και των μανικιών είτε στο ύψος του ώμου είτε σε trois-quart μήκος. Τα trend για γαμήλια διακόσμηση είναι η έμφαση στο στολισμό από το ταβάνι προς τα κάτω καθώς και των τοίχων, με έντονες λεπτομέρειες λουλουδιών σε μεγάλο όγκο.

 

5. Γάμος σε νησί: ποιες οι δυσκολίες και τι πρέπει να ξέρουν πριν το επιλέξουν;

Το αποτέλεσμά του είναι το ομορφότερο άλμπουμ φωτογραφιών που θα μπορούσες να έχεις και το αποτέλεσμα του πάρτι, ίσως το τέλειο καλοκαιρινό γλέντι που θέλεις να θυμάσαι ως καλεσμένος. Τα κακά του είναι ότι κοντά σου ως ζευγάρι θα έχεις μόνο όσους μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά σε αυτό το κάλεσμα και ότι τα κόστη σε οποιονδήποτε επαγγελματία γάμου ανεβαίνουν κατά κάποιο ποσοστό λόγω μεταφορικών εξόδων.

6. Το πιο τρελό πράγμα που σου έχουν ζητήσει;

Σαν αποτέλεσμα της υπερπληροφορίας για bridal trends που έχουμε από διάφορες αμερικάνικες εκπομπές παρουσιάζεται συχνά το φαινόμενο της παρανόησης πολλών εννοιών. Μια από αυτές είναι οι θεματικοί γάμοι. Ο τομέας «θέμα γάμου» έχει μπει στο μυαλό πολλών ανθρώπων σαν πάρτι μασκέ παρά σαν μια νότα ομοιομορφίας στο γάμο. Αυτό, λοιπόν, έχει σαν απόρροια να μου ζητούν πολλές φορές τρελά πράγματα τα οποία πρέπει να τα αντιμετωπίζω σαν κυματοθραύστης. Βέβαια πάντα καταφέρνω και κρατάω το μέτρο που πρέπει μιας και αυτή είναι η δουλειά μου.

7. Ποιο είναι το πιο ακριβό κομμάτι ενός γάμου;

Λογικά νομίζω αυτός ο τίτλος πηγαίνει στην εστίαση μιας και έχει να κάνει με πολλαπλασιασμό επί τον αριθμό των επισκεπτών.

 

8. Πώς διαχειρίζεσαι εσύ την ψυχολογία της νύφης και τις καμιά φορά παράλογες απαιτήσεις της;

Η νύφη πρέπει να γίνει φίλη σου και όχι απλή πελάτισσά σου για να καταφέρεις να βγάλεις τον εαυτό της στο γάμο. Αυτό αυτόματα σε κάνει τον άνθρωπό της και οπότε ο σωστός διάλογος και η επιχειρηματολογία λόγω εμπειρίας σε φέρνει σε πλεονεκτική θέση απέναντι σε μια υπεραπαιτητική νύφη.

9. Γάμος και βάφτιση: τελικά είναι διευκόλυνση το 2 σε 1, ή είναι πιο δύσκολο σαν project;

Για εμάς είναι δύσκολο στη φάση του ότι πρέπει να δέσουμε την εικόνα, ώστε να μη φανεί ούτε πολύ παιδική, αλλά ούτε και πολύ official όπως θα γινόταν αλλιώς μόνο στο γάμο. Το κουραστικό της υπόθεσης γαμοβάπτιση είναι η διάρκειά της που εκτός το ότι κουράζουν το ίδιο το ζευγάρι, κουράζουν και τον καλεσμένο. 

10. Τι συμβουλές έχεις να δώσεις σε μια νύφη; Με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέξει τον/την wedding planner που της ταιριάζει;

Μόλις βρει τον άνθρωπό της θα το καταλάβει. Θα μιλήσει απευθείας μέσα της, απλά θα πρέπει να του φερθεί σαν επαγγελματία και να τον εμπιστευτεί στα πάντα. Αν γίνει έτσι δε θα αγχωθεί καθόλου την τελευταία στιγμή και όλα θα γίνουν όπως τα είχε φανταστεί.  #trusttheprofessionals

 

11. Ποιο είναι το πιο αστείο περιστατικό που σου έχει τύχει;

Να πιάσω κατά λάθος την ανθοδέσμη της νύφης γιατί έτυχε εκείνη την ώρα και περνούσα από το σημείο και προσγειώθηκε πάνω μου. Βεβαια προκοπή δεν είδα, ακόμα ανύπαντρος είμαι.

12. Κατά πόσο είναι εφικτές οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής; Τι προσφέρει ένας wedding planner στο κομμάτι αυτό;

Υπάρχουν πάντα B plans για όλα τα events, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά . Εγώ αυτό που φροντίζω να κάνω ώστε να μην αγχωθεί περαιτέρω το ζευγάρι, είναι πρώτα να το λύνω και έπειτα να ενημερώνω το ζευγάρι. Στην προκειμένη φάση είμαι εγώ αντ’ αυτών.

13. Τι σχέση αποκτάς τελικά με τη μέλλουσα νύφη;

Όπως προείπα, γίνεσαι ο κολλητός που θα του εκμυστηρευτεί τα πάντα όσον αφορά το γάμο της. Η εμπιστοσύνη είναι το βασικότερο κομμάτι επαγγελματικής επιβίωσης.  Μέχρι στιγμής όσους έχουμε παντρέψει τους έχουμε κάνει και τις βαπτίσεις των παιδιών τους, χωρίς να έχουμε χάσει ούτε έναν. Φαντάζομαι αυτό σας λέει κάτι!

 

*Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Μελέτη Παγώνη, από την MELGROUPLAB

**Οι φωτογραφίες είναι από προσωπικές δουλειές του κ. Μελέτη Παγώνη

 

Kεντρική φωτογραφία: Unsplash