ΓΑΜΟΣ

Πρωτότυπες ιδέες για έναν εναλλακτικό γάμο

Όταν ήσουν μικρή ήθελες να γίνεις πυρηνικός φυσικός, χορεύτρια, θηριοδαμαστής, ηθοποιός και γεωπόνος. Γάμος πουθενά στο προσκήνιο; Δεν ήσουν από τα κορίτσια που φαντάζονταν τον εαυτό τους με μακρύ νυφικό, τεράστια ουρά, βέλο και 34 παρανυφάκια;

Διαβάζεις το σωστό κείμενο, γραμμένο από ένα κορίτσι που θα προτιμούσε να μπει σε κλουβί να δαμάζει λιοντάρια, παρά να μπει σε εκκλησία με νυφικό τούρτα και πεθερά χαρούμενη με deux pieces.

Αλλά έλα που έρχονται έτσι τα πράγματα και τελικά η μοίρα, η τύχη, η ζωή, τα άστρα και το όραμα μαζί, οι πλανήτες και οι συναστρίες σε θέλουν νυφούλα.

Ποτέ μη λες ποτέ γιατί ό,τι κοροϊδεύεις το λούζεσαι και μπορεί να βρεθείς ένα βήμα πριν την εκκλησία χωρίς να το καταλάβεις. Δεν είναι αθέτηση των όρων, δεν είναι αλλαγή πεποίθησης, δεν είναι προδοσία στα πιστεύω σου.

Μπορεί και μία ορκισμένη εργένισσα να παντρευτεί. Να νιώσει την ανάγκη και να το κάνει. Μπορεί ακόμα η μέλλουσα νύφη να μην είναι συνηθισμένος χαρακτήρας και το πατροπαράδοτο να εξαντλείται στο ”I do”.

Άρα; Πού καταλήγουμε; Φτάνουμε στο συμπέρασμα πως οι γάμοι αλά παλαιά δεν ταιριάζουν στην περίπτωσή μας. Θέλουμε κάτι εναλλακτικό. Καλό το μυστήριο και ο χορός του Ησαΐα αλλά όλα τα γύρω γύρω χρειάζονται έναν αέρα ανανέωσης.

Έχουμε τις πιο πρωτότυπες ιδέες για έναν εναλλακτικό γάμο που θα αφήσει ιστορία. Θα κοιτάτε το άλμπουμ μετά από χρόνια και θα φουσκώνετε από υπερηφάνεια. Όλα τα επιμέρους θα συνθέσουν ένα μοναδικό σύνολο. Και ξεκινάμε.

Νυφικό

 

Αδιανόητο να φορέσεις τεράστιο λευκό νυφικό με κεντητό περίγυρο, μπόλικο φουρό, ουρά με τέλος στο λιμάνι και αρχή στη χώρα, δεκάδες στρας, μπούστο έτοιμο για μπαμ και κορσέ που σφίγγει και σφίγγει και σφίγγει μέχρι να μπλαβιάσει το κάτω χείλος σου. Γάμο έχουμε, όχι οντισιόν για το καρναβάλι της Πάτρας. Χρειάζεσαι κάτι λιτό, αεράτο και classy. Αυτό που θα φορέσεις δεν είναι απαραίτητο να είναι νυφικό. Ποιος μίλησε για ταγιέρ; Ξεπερασμένα πράγματα. Ένα φόρεμα όμως; Δεν είναι καλή ιδέα; Όχι απαραίτητα λευκό. Βγες από τη λογική άσπρη πέτρα ξέξασπρη κι από τον ήλιο ξεξασπρότερη και δοκίμασε κάτι πιο ιδιαίτερο.

Παπούτσια

 

Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν γιατί το τακούνι σου θα το θέλεις σίγουρα. Αν δεν βγεις ψηλή τη μέρα του γάμου, πότε να προστεθούν οι πόντοι; Τακούνια υπάρχουν πολλά (ευτυχώς) γιατί το σημαντικό είναι να περπατήσεις και στοιχειωδώς. Θα σε πάρει αγκαλιά ο γαμπρός αλλά αφού αλλάξετε τα στέφανα. Μέχρι την Αγία Κυριακή πώς θα φτάσεις. Τις ψηλοτάκουνες γόβες γιατί να τις υποστείς. Υπάρχουν τα μποτάκια, οι μπότες ακόμα και τα flat, αν τολμήσεις να μείνεις με το μπόι σου. Α, και το χρώμα μην ξεχάσεις. Λευκό, κρεμ και λιλά σε κάποια άλλη ζωή.

Δεξίωση-φαγητό-ποτό

 

Στο σημείο αυτό, ίσως, συναντήσετε τη μεγαλύτερη δυσκολία. Δεν είναι εύκολο να βρεις έναν χώρο όμορφο που να προσφέρει εξαιρετικό φαγητό και να αρέσει και σε όλους. Τα στάνταρ μενού συνήθως είναι ”ούτε στον εχθρό σου να μην τύχει, να ‘χει τέτοια τύχη” οπότε ψάχνουμε το ιδανικό. Και έρχομαι να σου λύσω τα χέρια με ένα και μόνο όνομα. Στο CHEFI The Restaurant θα σχεδιάσεις ένα apres marriage καταπληκτικό. Πρόκειται για μία chic και στιλάτη μονοκατοικία στο Χαλάνδρι με κήπο ”τύφλα να ‘χουν οι Βερσαλίες”. Γιατί αν ο περιβάλλων χώρος δεν σε γεμίζει την ψυχή σου με αγαλλίαση, ό,τι κι αν γευτείς δεν έχει σημασία. Αν πια καταφέρεις να τα συνδυάσεις, παντρεύεσαι και αύριο. Θα σας μείνει αξέχαστο το τραπέζι. Θα πάρεις συγχαρητήρια από την 15χρονη ξαδέρφη σου μέχρι τη γιαγιά της κουμπάρας, μα πάνω από όλα θα ευχαριστηθείς εσύ. Λευκό, ξύλο και πινελιές μωβ. Καμία απρόσωπη αίθουσα δεξιώσεων με φωτορυθμικά και πίστα με ντεκόρ αρχαιοελληνικους κίονες. Πήγαινε CHEFI για να κάνεις κέφι.

Μαλλιά

Μαλλί ”λάχανο” και κότσοι περίτεχνοι; Καλύτερα να μην πας καθόλου στην τελετή. Για τσιμπιδάκια με στρας που στέκονται στο πλάι της φράτζας, ούτε λόγος. Ούτε να ακούω δεν μπορώ. Άφησε τα μαλλιά σου κάτω χωρίς να κάνεις πολλή προετοιμασία. Να είσαι φυσική, όχι η γυναίκα του Σουλτάνου του Μεγαλοπρεπούς. Το τουρμπάνι δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Στο κέφι, το βγάζεις, σέρνεις και το χορό.

Βέρες-τατουάζ

 

Γιατί να δώσετε μία περιουσία σε μονόπετρα, βέρες από λευκόχρυσο και πέτρα από μία σπηλιά στο Κατμαντού. Μία ιδέα αλά εναλλακτικά είναι να κάνετε τατουάζ. Μη σε τρομάζει η ιδέα. Εδώ θα μείνεις μεσοτοιχία με την πεθερά. Θα κάνετε τατουάζ που βγάζουν νόημα μόνο όταν ενώνονται. Χωρίς το ταίρι σου είσαι μισή και το δείχνεις και εμπράκτως.

Το μπάτσελορ της νύφης

 

Μαζευτείτε όλες οι φίλες σε ένα ξενοδοχείο, ακόμα κι αν ο γάμος γίνεται στην Αθήνα. Περάστε δύο μέρες μόνες σας. Θυμηθείτε τα παλιά. Από το πρώτο σου φλερτ στην τρίτη δημοτικού μέχρι την εκδρομή σας στη Μύκονο ούσες φοιτήτριες. Πιείτε κοκτέιλ, φτιάξτε τα νύχια σας, κάντε μασάζ και καταλήξτε να γελάτε στη βεράντα υπό το φως των κεριών.

Προσκλητήρια

 

Αν σκεφτόσουν να γράψεις ποιηματάκι καλύτερα να το σκεφτείς ξανά. Μία καταπληκτική ιδέα και DIY είναι να βάλεις μέσα σε μία μπάλα κομμένα χαρτιά με τις πληροφορίες του γάμου και να αφήσεις τον καλεσμένο να παίξει και να αυτοσχεδιάσει.

Μπομπονιέρες

 

Όχι κάτι βαρετό. Όχι μουράνο, όχι κουτάκια με τα αρχικά σας. Οι μπομπονιέρες πρέπει να είναι ευφάνταστες και αντιπροσωπευτικές σας. Το πολύ τούλι ποτέ δεν το αγάπησα. Βρείτε κάτι αστείο, όπως ένα τεράστιο μπαλόνι. Ε; Τέλειο

Στολισμός

 

Τα λουλούδια να έχουν χρώμα. Πολύ χρώμα. Να είναι ρομαντικά και χαρούμενα. Να είναι πλούσια αλλά όχι μπουκωμένα. Οι τεράστιες ανθοστήλες πιο πολύ θα σας δυσκολέψουν παρά θα κάνουν τη διακόσμηση εναλλακτική. Κρεμάστε φαναράκια με λουλούδια κατά μήκος του χώρου της τελετής.

Φωτογραφίες

 

Να βλέπετε τις φωτογραφίες μετά από χρόνια και να γελάτε. Να μην είστε στημένοι σε παράταξη και μειδιάτε, κοιτώντας ταυτόχρονα το ρολόι για να αποχωρήσετε. Να κάνετε κάτι που να έχει πλάκα και να το χαρείτε. Οι φωτογραφίες δεν είναι αγγαρεία. Είναι η αποτύπωση μίας εκ των ομορφότερων ημερών σας.

 

CHEFI The Restaurant, Περικλέους 31, Χαλάνδρι, Facebook τηλέφωνο 210 6815774