LIFE

Είσαι σίγουρη ότι όλοι οι φίλοι σου στο Facebook είναι πραγματικοί;

Τον περασμένο Ιούνιο ο Mark Zuckerberg έλεγε ότι όσο μεγαλώνει η κοινότητα του Facebook, τόσο αυξάνονται και οι ευθύνες του πιο επιδραστικού social medium στην αγορά, το οποίο πλέον φιλοξενεί 2 δισεκατομμύρια χρήστες το μήνα! Πόσοι όμως λογαριασμοί χρηστών είναι πραγματικοί και πόσοι ψεύτικοι;

Σύμφωνα με το fortune.com το Facebook παραδέχτηκε ότι οι ψεύτικοι και διπλοί λογαριασμοί που υπάρχουν στην πλατφόρμα του είναι διπλάσιοι από όσους έλεγαν τόσο καιρό. Συγκεκριμένα, ως και 10% των ενεργών λογαριασμών είναι διπλοί, που σημαίνει πως το ίδιο άτομο χειρίζεται παραπάνω από ένα προφίλ, δηλαδή εμφανίζεται στην πλατφόρμα ως δύο διαφορετικοί άνθρωποι. Παράλληλα, ο David Wehner, γενικός οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, δήλωσε ότι 2%- 3% των λογαριασμών είναι ψεύτικοι και χρησιμοποιούνται για να μοιράζουν spam περιεχόμενο και για άλλους σκοπούς που αντιβαίνουν στην πολιτική του social medium. Τι σημαίνει αυτό σε νούμερα; Στους 2 δις χρήστες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, παραπάνω από 60 εκατ. είναι ψεύτικοι, γεγονός που πρέπει να βάλει σε εγρήγορση κυρίως τους γονείς, που αφήνουν τα ανήλικα παιδιά τους να διατηρούν προφίλ στο Facebook χωρίς επίβλεψη, καθώς ποτέ δεν ξέρεις ποιος είναι ο χ,ψ άγνωστος που έχει κάνει add.

O ιδρυτής του Facebook πάντως δήλωσε ότι ”η προστασία της κοινότητάς μας είναι πιο σημαντική από τη μεγιστοποίηση των κερδών μας”, οπότε το μόνο που μένει τώρα είναι να το δούμε να γίνεται πράξη.

 

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Paul Sakuma