LIFE

7 πράγματα που δεν πρέπει να ανεβάσεις με τίποτα στο Facebook

Μπορεί να έχεις συνηθίσει να ενημερώνεις τους fb friends σου για όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή σου, όμως υπάρχουν ορισμένα πράγματα για τα οποία πρέπει να το ξανασκεφτείς πριν προχωρήσεις και πατήσεις το "Share".

Ακολουθεί ο επτάλογος με τα απαγορευμένα πράγματα που δεν πρέπει να δημοσιεύσεις για κανέναν λόγο. Εκτός αν θες να σε κλέψουν, εσένα, το σπίτι, τα υπάρχοντα και το παιδί σου. Αλλά δε θες.

1. Το δίπλωμα οδήγησης

Αν μόλις πήρες το δίπλωμα, δε χρειάζεται να το γιορτάσεις ανεβάζοντας μια φωτογραφία του στο facebook. Έχει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα από αυτά που πρέπει να ξέρουν επίδοξοι ληστές ή παράξενοι τύποι που έχεις στο προφίλ σου.

2. Τα σχέδια των διακοπών σου

Βάλε όσες φωτογραφίες θες, αλλά δε χρειάζεται κανείς να ξέρει πού είσαι και για πόσο θα λείπεις από το σπίτι σου. Χρυσή πληροφορία για τους κλέφτες.

3. Το διαβατήριό σου

Για τους ίδιους λόγους που δεν πρέπει να ποστάρεις και το δίπλωμα οδήγησης, αλλά κι επειδή τα QR codes των διαβατηρίων μπορούν να “διαβαστούν” ακόμα και online (από κάποιον που ξέρει και θέλει να το κάνει) κι έτσι να σου υποκλέψει τα στοιχεία.

4. Τα πραγματικά σου αισθήματα για το αφεντικό σου

Ακόμα κι αν δεν έχεις τους συναδέλφους σου στο facebook (ποιος δεν έχει έστω έναν;), ο κόσμος είναι τόσο μικρός που αποκλείεται να μη μάθει το αφεντικό σου ότι τον βρίζεις στο προφίλ σου. Πες τα στους φίλους σου καλύτερα.

5. Πράγματα για τα παιδιά σου

Το αν θα ανεβάσεις φωτογραφία του παιδιού σου είναι δικό σου θέμα, αλλά όπως και να ‘χει πρόσεξε μην φαίνεται στις εικόνες κάτι που να δείχνει για παράδειγμα σε ποιο σχολείο πάει (πχ. η στολή του αν είναι σε ιδιωτικό).

6. Λεπτομέρειες για το σπίτι σου

Μια selfie στο σαλόνι είναι επιτρεπτή, αλλά ένα house tour θα έβγαζε πολύ περισσότερες λεπτομέρειες απ’ αυτές που χρειάζονται, στη φόρα.

7. Κάτι που μπορεί να μετανιώσεις

Αυτές οι αναμνήσεις του facebook μπορεί να φέρουν στην επιφάνεια πράγματα που θα σε κάνουν να ντραπείς πολύ. Άσε, λοιπόν, τις μεγάλες κουβέντες και τα status ενώ είσαι μεθυσμένη.