ΕΞΟΔΟΣ

Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου: 5 προτάσεις για να το ρίξεις έξω

AP Photo/dpa, Jens Kalaene

Μία συναυλία, ταινία σε παλιό, αγαπημένο κι ανανεωμένο κινηματογράφο, ένα live dj set και δύο παραστάσεις που ήδη συζητιούνται για καλό απαρτίζουν το πρόγραμμα εξόδου για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μάρτη που επιτέλους απλώνεται μπροστά σου. Ξόρκισε τη μουντάδα του καιρού με ωραίο θέαμα.

Kraftwerk στο γήπεδο Τάε Κβον Ντο

Οι Γερμανοί πρωτοπόροι της pop electronica, η τετράδα από το μέλλον που περφορμάρει σαν video installation των 80s, η μπάντα που άνοιξε το δρόμο στους Daft Punk και σε αρκετά ακόμα ηλεκτρονικά σχήματα, έρχονται στην Αθήνα στο πλαίσιο της 3-D Concerts περιοδείας τους. Ένα οπτικοακουστικό θέαμα που έχει χαρακτηριστεί «το απόλυτο έργο τέχνης».

Κάζιμιρ και Καρολίνα στο Bios

Γιάννης Χουβαρδάς στο Bios με μία θεατρική πρόταση που απλώνεται εντός κι εκτός των χώρων του, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε ένα είδος κινηματογραφικού στούντιο, σε διαφορετικές γωνιές του οποίου λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα τα πιο παράξενα κι ελκυστικά αλλά και απωθητικά- συμβάντα. Και όλα αυτά με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Η παράσταση θα αποτελεί όμως μία πρωτότυπη, ολοκληρωμένη εμπειρία για τον θεατή. Το κοινό θα γίνεται μέρος του πλήθους του Oktoberfest  και θα μπορεί να καταναλώνει φαγητό και ποτά που σερβίρει η καντίνα της πολύβουης γιορτής. Οι θεατές με το εισιτήριό τους, θα μπορούν να καταναλώνουν παγωτό της μηχανής, λουκάνικα, μπίρα και ψητό κοτόπουλο. Στην παράσταση συμμετέχουν 19 νέοι ηθοποιοί και 4 μουσικοί. «Καζιμίρ και Καρολίνα, και η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ», του Έντεν φον Χόρβατ.

 Photo: Πάνος Κοκκινιάς

Ζ στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Το σπουδαίο μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού, από το οποίο ο Κώστας Γαβράς εμπνεύστηκε την ομώνυμη ταινία του, έγινε όπερα από τον διακεκριμένο Έλληνα συνθέτη Μηνά Μπορμπουδάκη. Μία από τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της χώρας, η δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη, «εντάσσεται» για πρώτη φορά στο λυρικό ρεπερτόριο, υπό την αιχμηρή σκηνοθετική ματιά της Κατερίνας Ευαγγελάτου στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Από τις 2 Μαρτίου 2018 και για δώδεκα παραστάσεις έως και τις 18 Απριλίου 2018. Συμμετέχει το εξαιρετικό σύνολο σύγχρονης μουσικής Ergon Ensemble.

Για ταινία στο νέο Ανδόρα

Άνοιξε το 1966 κι έκλεισε τρεις φορές, μία το 1977, ακόμα μία το 1985 και το 2011. Επτά χρόνια απουσίας και τελικά ο Ανδόρα, ο κινηματογράφος των σινεφίλ στους Αμπελόκηπους, φωτίζει ξανά τη μεγάλη του οθόνη μέσα σε μία πλήρως ανακαινισμένη αίθουσα. Βραβευμένες ταινίες, αφιερώματα και σπάνιες ειδικές προβολές βρίσκονται μέσα στο πρόγραμμα. Πρώτη ταινία προβολής, η γαλλική Το Σπίτι Δίπλα Στη Θάλασσα, του Robert Gedikian.

 

Για χορό στο six d.o.g.s

Είναι ο guest dj που πριν μερικά χρόνια έκλεισε την πόρτα στο Mamacas. O Αργεντινός Barem εκπρόσωπος της νέας γενιάς της ηλεκτρονικής μουσικής και θαμώνας στα μεγαλύτερα φεστιβάλ μουσικής του κόσμου είναι γνωστός για την ικανότητά του να ηλεκτρίζει μουσικά το dancefloor με τα μελωδικά grooves του, γεγονός που ανεβάζει την άφιξή του στο six d.o.g.s πολύ ψηλά στη λίστα των parties της σεζόν.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/dpa, Jens Kalaene