ΕΞΟΔΟΣ

Στο Ancho θα φας το πιο αυθεντικό μεξικάνικο street food

Θα ξεκινήσω με μία παραδοχή: Πιστεύω πως το μεξικάνικο street food είναι το πιο χορταστικό, απολαυστικό, ουσιαστικό φαγητό δρόμου του πλανήτη. Τίποτα δεν μπορεί να με κάνει να νιώσω καλύτερα από μία πιατέλα burritos, tacos, nachos και quesadillas (ok, ίσως και μία πολύ καλή 12άρα πίτσα με μαλακό ζυμάρι). Όταν πήγα στο Ancho και γεύτηκα την παραπάνω αυτοσχέδια πιατέλα, κατάλαβα γιατί το ήξεραν όλοι (εκτός από μένα). Κάτοικος Νοτίων Προαστίων εδώ.

Το Ancho λοιπόν που μάλλον ήδη γνωρίζεις κι αγαπάς υπάρχει εδώ και 3 χρόνια στο Χαλάνδρι. Πριν λίγους μήνες άνοιξε ένα ακόμα στην Κηφισιά (Κασσαβέτη 9). Εκεί δηλαδή όπου πήγα, είδα, έφαγα και απήλθα σχεδόν συγκινημένη. Σου εγγυώμαι πως ουρανίσκος, γλώσσες, στομάχι και λοιπά όργανα θα περάσουν πάρα πολύ καλά.

 

Συνδυάζοντας υπέροχα το αυθόρμητο ύφος και τη νοστιμιά του μεξικάνικου street food με την αύρα και το fun ενός burrito bar της Καλιφόρνια το Ancho πάνω απ’ όλα πουλάει ποιότητα, κι ας σερβίρει μέσα σε χάρτινες και πλαστικές συσκευασίες. Η frozen μαργαρίτα του είναι συγκλονιστική (δοκίμασα την lime), τα tacos ζεστά, κρατσανιστά και φρέσκα. 

 

Όλα τα φαγητά, οι διάφορες salsa, τα tortilla chips, η sour cream και το guacamole (που φτιάχνεται από την αρχή κάθε 2-3 ώρες) παρασκευάζονται καθημερινά μέσα στην κουζίνα  με τα προ-παρασκευασμένα προϊόντα να είναι εντελώς ανύπαρκτα, όπως άλλωστε ο φούρνος μικροκυμάτων και ο καταψύκτης. 

 

Επιλέγεις λοιπόν τη βάση σου (tacos, burrito, quesadillas) με γέμιση ό,τι θες από τα φαγητά της βιτρίνας – τα οποία ανανεώνονται το πολύ κάθε 3 ώρες, ώστε να παραμένουν πάντα φρέσκα- τη salsa σου, τα αραδιάζεις στο δίσκο και απολαμβάνεις. Αν αποφεύγεις τα καυτερά, παίξε με  μία απαλή pico de gallo. Aν όμως το κάψιμο είναι το γαστριμαργικό φετίχ σου, ρίξε σάλτσα ranchera ή flaming habanero.

 

Δεν φεύγεις χωρίς να γευτείς τα churros του Ancho, πασπαλισμένα με ζάχαρη ή χωρίς και οπωσδήποτε με sauce σοκολάτας.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν αρκετές επιλογές για vegans και vegeterians όπως tofu από βιολογική, μη γενετικά τροποποιημένη σόγια, βιολογικά μαύρα φασόλια καθώς και μεγάλη ποικιλία λαχανικών. Παράλληλα, αναφορικά με τους δυσανεκτικούς στην γλουτένη, επιτέλους θα μπορούν να απολαύσουν gluten-free burritos και άλλα προϊόντα χωρίς γλουτένη όπως tacos και tostaditos.