ΕΞΟΔΟΣ

Στην Γλυφάδα για καφέ (και όχι μόνο)

Μπες μες στο καμπριολέ πάμε για κανα καφέ (είπα στην teapot), πάμε Γλυφάδα, πάμε παραλία. Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

Τους τελευταίους μήνες έχω κόψει τον καφέ. Καμπριολέ δεν έχω (ούτε αρκετή παραλία έχω ακόμη να σου πω την αλήθεια, κρυώνουμε κύριοι), αλλά μπορώ να σε ξεναγήσω σε πέντε γλυφαδιώτικα μαγαζιά που και καφέ ήπιαμε (εντάξει τελικά την έκανα την παρασπονδία μου, αχ πόσο μου είχε λείψει το άρωμά του φίλε) και χυμό όμως και σοκολάτα, α και γλυκό φάγαμε, ε ναι. Εκεί στον Νότο είχε άλλο αέρα, είχε πρασινάδες, είχε λαό, είχε φιλοξενία. Δουλέψαμε με τραμ στην επιστροφή. Έλα να σου πω πώς πέρασε ένα πεντάωρο χωρίς να το καταλάβουμε ή αλλιώς πού θα πας (κι εσύ) και γιατί.

T-Square γιατί

 

-Ο υπεύθυνος, Κωνσταντίνος Αγγελίδης με κατατόπισε πλήρως και με περιποιήθηκε, ευγενέστατος και κύριος.

-Ήπια τον καφέ μου στα γρασίδια, είδα πολυπράσινο, γκαζόν και τέτοια πράματα, σε κάποια εξοχή της Ευρώπης διακτινίστηκα, δεν εξηγείται αλλιώς.

-Δοκίμασα και χυμό στα μεγάλα λευκά τραπέζια, που ενδείκνυνται για άραγμα όλη μέρα. Αλλά θα έρθω και βράδυ την Τετάρτη για να δω τους Newmark που θα κάνουν lIve εδώ (ναι ναι την μπάντα της Εβελίνας Νικόλιζα παιδιά).

-Μπορείς να παίξεις γκολφ δίπλα, αφού συστεγάζεται με το Golf Club της Γλυφάδας. Από τα τραπεζάκια έβλεπα αυτούς που έπαιζαν σαν μικρές κουκίδες. Στον εσωτερικό χώρο του μαγαζιού θα δεις και βραβεία και μπαστούνια, αμέ.

-Έχει εξαιρετική κουζίνα, εκτός από καφέ και χυμούς, και μπορείς να έρθεις εδώ για μια ολοκληρωμένη εμπειρία και για να ησυχάσεις από τη βουή της πόλης.

Golf Γλυφάδας, Τέρμα Κωνσταντίνου Καραμανλή, τηλ.: 211 1838648, 210 8982138

Speak Easy γιατί

 

-Τα παιδιά που δουλεύουν εκεί είναι σούπερ, ο Γάϊθ (μισός Άραβας και ολόκληρος κοινωνικότατος), η Νατάσα όμορφη και χαμογελαστή και ο Βασίλης στυλάτος και εξυπηρετικός. Ξαναπεράσαμε για καληνύχτα μετά, μόνο αυτό σου λέω.

-Ήπια εσπρεσάκι αλλά και εκείνη την εξαιρετική κρύα σοκολάτα σε μία τέλεια αυλή.

-Οι λευκές vintage καρέκλες του είναι αυτές που ήθελα πάντα για τον κήπο μου (αν είχα).

 

-Μπορείς να πας και για ποτά εννοείται, ο μέσα χώρος έχει μπάρα, είναι λευκός και σου ανοίγει το μάτι. Έχει και μια σκαλίτσα με μαξιλάρια, α και ο τοίχος είναι ντυμένος με πολύ ωραία υφάσματα.

-Έξω θα δεις ένα ποδήλατο, όχι κανονικό, κάτι πάπιες, όχι κανονικές και γενικά όμορφα παραμυθένια πράγματα που θα σε κάνουν να νιώσεις άνετα και happy.

Ζησιμοπούλου 5, τηλ.: 216 800 3744

Radio γιατί

 

-Είναι από τα λίγα εναπομείναντα αυθεντικά ροκ μαγαζιά εδώ στα νότια και αυτό το λες σημαντικό.

-Αν και φημίζεται για πιο βραδινή φάση, ήπια φρέντο καπουτσίνο, από τους καλύτερους μάλιστα της περιοχής (με είχε προειδοποιήσει ο ιδιοκτήτης, ο John).

-Έχει ντιτζέι που ροκάρουν, η Άννα-Μαρία είναι μία από αυτούς, ωραία τύπισσα και αγαπάει και τα ζώα.

-Η Ζωή (σκυλομαμά) μου σύστησε τη μασκότ του Radio, τον Σλιζ, που είναι ο πιο όμορφος της Γλυφάδας, καιρό θαμώνας, τσόου τσόου, φωτογενής και ροκ τύπος.

 

-Ακούς πραγματικά καλή μουσική και εμπεδώνεις τις all time classic ατάκες της Όντρει και της Μέριλιν.

Αρτέμιδος 1, Πλατεία Εσπερίδων, τηλ.: 210 8943580

Living γιατί

 

-Αυτό που μας έμεινε από το μαγαζί είναι το επικό this is hospitality που μας βγήκε αυθόρμητα εκεί. Πολύ φιλόξενοι, πολύ εξυπηρετικοί, πολύ, πολύ, πολύ. Η Μαίρη φρόντισε για όλα. Μερσί.

-Ήπια παγωμένο καφέ σε μικρή κανατούλα αλλά και ζεστό. Αυτός ο τελευταίος ήταν ιδανικός για ατμοσφαιρικές φωτογραφίες δίπλα στα βαζάκια με τις καραμέλες στην βιβλιοθήκη.

-Έπαιξε Down in Mexico σε διασκευή υπέροχη και γενικά το σάουντρακ μας ενέπνευσε για κουβέντα, μέχρι που ξεχάσαμε πως -δουλεύουμε.

-Ο Μάκης, που δούλευε εκεί ήταν εξαιρετικά συμπαθής. Δεν μας έκανε βέβαια το χατίρι να μας χαρίσει μία πόζα, αλλά μας έφερε χυμούς και μας έδωσε πολύτιμες συμβουλές για αυτούς, όπως ας πούμε ότι το χρώμα τους χαλάει όσο τους αφήνουμε.

-Απόλαυσα το πιο διαστημικό γλυκό έβερ. Pancakes με σοκολάτα, mascarpone, μπανάνα (που γενικά δεν μου αρέσει αλλά εδώ ήταν τόσο γιάμι, που δεν έχω λόγια) και μπισκότα oreo.

Ζησιμοπούλου 10, τηλ.: 210 8980140

Balux The House Project γιατί

 

-Και ποιος δεν έχει πάει. Όλοι το έχουν συνδέσει με τον καθιερωμένο καφέ στην παραλιακή.

-Είναι ένας χώρος από τους πιο όμορφους που θα βρεις στα νότια (και όχι μόνο), με διαφορετικά δωμάτια (ακόμη και playroom) σαν ένα κανονικό σπίτι ρε αδελφέ (όπως το λέει και το όνομά του).

-Ξεφύλλισα βιβλία από την βιβλιοθήκη, ήπια απλό φραπέ γλυκό με γάλα αλλά σε περιβάλλον πολύ γκράντε, χρωματιστό και χαρούμενο, που τον έκανε μοναδικό.

-Έμαθα ότι τις Τρίτες μπορώ να φάω όσο σούσι θέλω με 22 ευρώ και ότι τις Πέμπτες μπορώ να ακούσω live μπάντες.

-Είναι δίπλα στην θάλασσα, δεν περιγράφω άλλο.

Λεωφ. Ποσειδώνος 58, τηλ.: 210 8983577

 

Φωτογραφίες (πλην Balux) Gertrude Gary Milk