WATCHLIST

Τα πιο δροσερά σινεμά της πόλης

Είναι η απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία. Αν όχι το μόνο, ίσως ένα από τα ελάχιστα πράγματα που μπορείς να κάνεις αυστηρά μόνο καλοκαίρι. Έξοδος σε θερινό σινεμά, αυτή η ονειρεμένη βραδινή ιεροτελεστία μέσα στην πρασινάδα, απέναντι από τη μεγάλη φωτεινή οθόνη, καθισμένη αναπαυτικά στην καρέκλα του σκηνοθέτη, συντροφιά με ποπ κορν και μπίρα. Καμιά φορά, αυτή η ατμόσφαιρα σε συνεπαίρνει πιο πολύ κι από την ταινία.

 

Μπίρα είπα; Αυτό το καλοκαίρι, μία από τις πιο αγαπημένες μας, η Fischer στηρίζει το σινεμά αγκαλιάζοντας τους θερινούς κινηματογράφους. Για πρώτη φορά, επιλεγμένοι θερινοί κινηματογράφοι-ορόσημα δίνουν την ευκαιρία στους θεατές να απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους ταινίες, απολαμβάνοντάς την στην ιδανική θερμοκρασία. Συγκεκριμένα, στα πιο πράσινα, δροσερά κι όμορφα ανοιχτά σινεμά με ιδιότητες όασης μέσα στην πόλη.

Αμαρυλλίς Garden Digital Cinema

Το αγαπημένο θερινό κάτω από τα πεύκα έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές σινεφίλ στις καρέκλες του. Ιστορικός, πρόσφατα ανακαινισμένος και αναβαθμισμένος αγαπάει τις νέες ταινίες.

Αγίου Ιωάννου 2, Αγία Παρασκευή

Cine Paris

Ένα από τα πιο ξεχωριστά κι αγαπημένα όχι μόνο σινεμά, αλλά σημεία του κέντρου. Ο λόγος για τον οποίο μάθαμε την οδό Κυδαθηναίων με τ’ όνομά της. Το Paris, με θέα τον ιερό βράχο της Ακρόπολης έχει μία αίγλη που χτίζεται καλοκαίρι- καλοκαίρι εδώ και 98 χρόνια χάρη σ’ έναν Έλληνα κομμωτή που λίγο πριν το 1920 οραματίστηκε να φέρει παρισινό αέρα στην Αθήνα. Και μαζί μ’ αυτόν, και καλό σινεμά.

Κυδαθηναίων 22, Πλάκα 

Αριάν

Στα πολύ καλά νέα του φετινού καλοκαιριού για τα νότια προάστια, η μεγάλη επιστροφή του σινέ Αριάν το οποίο ίσως πρόλαβαν οι 40 και άνω. Το θερινό με τη μεγαλύτερη οθόνη που έχεις δει μέχρι σήμερα έχει στηθεί μέσα σ’ ένα υπέροχο σύγχρονο σκηνικό. Εκτός από παγωμένες μπίρες Fischer, το κυλικείο σερβίρει λιχουδιές, τις οποίες απολαμβάνεις ξαπλωμένη σε εξωτικά πουφ.

Λεωφ. Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 11, Γλυφάδα

Σινέ Δεξαμενή

Εμβληματικό, στις παρυφές του Λυκαβηττού, ανάμεσα στην παιδική χαρά και την πλατεία, το θερινό της Δεξαμενής και ειδικά το καφενείο του υπήρξε στέκι ποιητών και λογοτεχνών στις αρχές του 20ου αιώνα. Ένα από τα πιο ρομαντικά σημεία της πόλης. Μυρίζει γιασεμί και βασιλικό.

Πλ. Δεξαμενής, Αθήνα

Cine Φιλοθέη

Ένα από τα θερινά που πρέπει να επισκεφτείς, κι ας μένεις μακριά. Το αρχοντικό σινέ Φιλοθέη με τη χαρακτηριστική ροζ ρεκλάμα είναι βγαλμένο από κινηματογραφικό παράδεισο. Πρασινάδες, χαλικάκι και ο κλασικός συνδυασμός με λευκή ξύλινη καρέκλα πράσινο μπουκάλι μπίρας Fischer που μόλις βγήκε από το ψυγείο.

Πλ. Δροσοπούλου, Φιλοθέη, Ψυχικό

Μπομπονιέρα

Ένα από τα πιο παλιά σινεμά. Το Μπομπονιέρα λειτουργεί από το 1918 κι αυτό από μόνο του είναι λόγος για να το επιλέξεις για την επόμενη σινε-εξόρμησή σου. Ένα πλήρως ανακαινισμένο, καλοσχεδιασμένο στολίδι που προβάλλει επιλεγμένες ταινίες στην οθόνη του.

Παπαδιαμάντη 12, Κηφισιά

Cine Φλοίσβος

Σινεμά δίπλα στη θάλασσα. Ένα από τα πιο όμορφα του είδους του και πραγματικά περιζήτητα, αφού γεμίζει σε κάθε του προβολή. Εξαιρετικές συνθήκες προβολής και πολύ ενδιαφέρον κυλικείο. Πριν ή μετά την ταινία επιβάλλεται βόλτα στη μαρίνα.

Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, Π. Φάληρο

Σινέ Βοτσαλάκια

Στο Σινέ τα Βοτσαλάκια κάθονται, όχι δυο καβουράκια, αλλά σίγουρα Πειραιώτες κι επισκέπτες της πόλης που θέλουν ν’ απολαύσουν ταινίες κάτω από τ’ αστέρια. Κλασικό θερινό σκηνικό κινηματογράφου, δίπλα στην ομώνυμη πλαζ και μεσοτοιχία με πολύ πράσινο. Μεγάλο του ατού, η θέα στη θάλασσα. 

Λεωφ. Βασιλέως Παύλου, Πειραιάς