SHOPPING

Πού να πας για φαγητό αυτό το Σαββατοκύριακο

Κουράστηκες να μαγειρεύεις και να πλένεις κατσαρόλες. Ωραία περάσατε στο τραπέζι της Πρωτοχρονιάς αλλά ακόμα νιώθεις κουρασμένη. Ήθελες πρώτο, δεύτερο, ορεκτικό, δύο πίτες, τρεις σαλάτες και γλυκό για το τέλος.

Δε σου αξίζει λίγη ξεκούραση; Δεν πρέπει να βγεις κι εσύ να ξεσκάσεις αντί να τρίβεις το ταψί πάνω από ένα γεμάτο νεροχύτη; Αυτό το σαββατοκύριακο θα βγεις για φαγητό. Οργάνωσε την παρέα ή πάρε το αμόρε και πήγαινε.

Δε θέλω να ακούω πως δεν έχουμε λεφτά για τέτοιες πολυτέλειες. Ισχύει για αυτό και δε θέλω (και) να το ακούω. Μη μου το θυμίζετε. Δε θα γυρίσουμε τις τσέπες ανάποδα για να πληρώσουμε.

Θα φάμε καλά, θα δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και θα μείνουν και για τον ΕΝΦΙΑ. Αρκεί να ξέρεις πού πρέπει να πας. Κάνουμε τις προτάσεις μας κι εσύ αποφασίζεις το γευστικό δρόμο.

Σούσι έχεις δοκιμάσει;

 

Κάποιοι το λατρεύουν και κάποιοι δεν αντέχουν στην ιδέα. Υπάρχει και μία τρίτη κατηγορία που δεν έχει δοκιμάσει ποτέ και θέλει να ξέρει. Και λίγες πληροφορίες για όταν ανοίξεις τον κατάλογο. Το σούσι είναι ιαπωνικό παραδοσιακό φαγητό το οποίο έχει ως βάση το ξυδάτο ρύζι (σάρι), το οποίο συνδυάζεται με άλλα υλικά που αποκαλούνται Νέτα (neta). Συνήθως αυτά τα άλλα υλικά είναι θαλασσινά και ψάρια. Το κρέας χωρίς το ρύζι λέγεται σασίμι (sashimi). Το σασίμι είναι κυρίως από κρέας τόνου και σολομού. Το σούσι σερβίρεται σχεδόν πάντα με σάλτσα σόγιας, γουασάμπι και τζίντζερ.

Πού θα πας: KAGURA Sushi Bar (Ευαγγελιστρίας 13, Νέα Ερυθραία)

Θα μείνει για τον ΕΝΦΙΑ γιατί: Γεύμα 2 ατόμων από 58€ >>> 29€

Το burger είναι απόλαυση

 

Ακόμα κι αν είσαι σε δίαιτα θα την σπάσεις για ένα απολαυστικό burger με πατάτες. Να θυμάσαι πως οι θερμίδες πρέπει να φορτώνονται μόνο με τις σωστές αφορμές. Η παράδοση των Butcher’s Burger ξεκινά από το 1960 με το πρώτο κρεοπωλείο της οικογένειάς να ανοίγει στα Πατήσια. Μπιφτέκια από 100% φρέσκο επιλεγμένο μοσχαρίσιο κρέας, φρέσκιες πατάτες Νάξου και φρέσκα χωριάτικα ψωμάκια. Σου τρέχουν τα σάλια ήδη; Και λογικό μας φαίνεται.

Πού θα πας: Butcher’s Burger (Αγ. Παρασκευής 17, Χαλάνδρι)

Θα μείνει για τον ΕΝΦΙΑ γιατί: Πλήρες γεύμα 2 ατόμων >>> 17€

Μεζεδάκια και κέφι

 

Είσαι τύπος της μέσης κι όχι της μερίδας. Γεμίζει το μάτι και μετά ακολουθεί και το στομάχι. Όχι μόνο να φας μόνο, να λικνίσεις και επί τόπου το κορμάκι σου καθώς πιάνεις με το πιρούνι μία φλογέρα ζαμπόν-τυρί και ακολούθως ένα κεφτεδάκι. Πιο παραδοσιακά πράγματα, πιο παρείστικα.

Πού θα πας: Ψυρρηκοκό (Τάκη 24, Ψυρρή)

Θα μείνει για τον ΕΝΦΙΑ γιατί: Πλήρες ατομικό μενού >>> 10€

Moutabal και Mashwe Musakal (να πέσουν οι υπότιτλοι)

 

Λιβανέζικη κουζίνα έχεις δοκιμάσει. Είναι κομματάκι βαριά αλλά μία φορά στο τόσο αξίζει να αλλάζεις γευστικές παραστάσεις. Θα περιηγηθείς στις γεύσεις της Βηρυτού. Ταμπουλέ, χούμους, κίμπε, σις ταούκ, σις κεμπάπ. Επάνω σε χαλιά, σε μαγικά χαλιά.

Πού θα πας: Sahara Lounge Bar (Κωνσταντινουπόλεως 24, Γλυφάδα)

Θα μείνει για τον ΕΝΦΙΑ γιατί: Πλήρες γεύμα 2 ατόμων από 65€ >>> 28€