ΓΛΥΚΑ

Τα γλυκά του Cap Cap θα σε κάνουν να ξεχάσεις το όνομά σου

Φαντάσου το αγαπημένο σου comfort zone, πολλαπλασίασε το επί 10, πασπάλισέ το με μπόλικη χρωματιστή τρούφα, γκλίτερ, μαγικές κάπες που σε κάνουν αόρατη και ξόρκια που διώχνουν μακριά ό,τι σε τρομάζει και ίσως μπορείς να καταλάβεις πως νιώθει κάποιος που λατρεύει τις ιστορίες του Harry Potter όταν μπαίνει στο Cap Cap.

Από το 2012 ο μάγος της διπλανής πόρτας και Minister for Magic at Cap Cap, Dim Merlin με την φανταστική του ομάδα σερβίρει τα πιο νόστιμα γλυκά (και όχι μόνο) που είναι εμπνευσμένα από τον μαγικό κόσμο του Hogwarts και τις περιπέτειες του Harry, της Hermione και του Ron.

Ακριβώς αυτή την αντίδραση είχα και εγώ χτες όταν αντίκρισα τα πιάτα που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά για την έναρξη του 4ου WizardFest, το οποίο φυσικά θα είναι για άλλη μια φορά ΕΠΙΚΟ- η κεντρική φωτογραφία με το κέηκ φουντουκιού, που εκρήγνυται μέσα σε βελούδινη σοκολατένια κρέμα τυριού νομίζω τα λέει όλα!

Φυσικά αυτό είναι μόνο ένα μικρό δείγμα, καθώς ο Ποντικός με τον Γαλάζιο Φιόγκο δεν έχει ετοιμάσει μόνο παραληρηματικά νόστιμες γλυκιές λιχουδιές, αλλά και υπέροχα αλμυρά πιάτα και ροφήματα που θα σε μεταφέρουν στην μαγική σάλα του Hogwarts.

Βελουτέ σούπα πατάτας με μπέικον και μυρωδικά που θα σε κάνει να θέλεις να τυλιχτείς με την αφράτη κουβέρτα σου και να δεις το Prisoner of Azkaban, λεμονάδα με μάνγκο που κάνει μπουρμπουλήθρες και θυμίζει τα φίλτρα του καθηγητή Snape *σκουπίζει ένα δάκρυ*, σουφλέ τυριών σε σχήμα σκουπόξυλου, δροσερή σαλάτα με παρμεζάνα και μπέργκερ τριών ειδών (μοσχαρι, κοτόπουλο και vegan) με τραγανές πατάτες είναι μόνο μερικά από τα φαγητά που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε χτες στο prive δείπνο που ετοίμασε το Cap Cap.

Εγώ βέβαια τρελάθηκα με την τούρτα βουτυρένιας μπύρας με πραγματική καραμέλα, την οποία τίμησα τρώγοντας κυριολεκτικά το 1/4- εντάξει όπως βλέπεις άφησα μια μπουκιά.

Ανυπομονώ βέβαια για την επόμενη επίσκεψή μου κυρίως γιατί θέλω να δω από κοντά την αγαπημένη ροζ τούρτα που είχε ετοιμάσει ο Hagrid για τα γενέθλια του Harry. Όπως καταλαβαίνεις αν είσαι το ίδιο τρελαμένη με οτιδήποτε χαριποτερικό το Cap Cap, για άλλη μια φορά, αποτελεί το must visit του φθινοπώρου που μόλις ξεκίνησε.

Φεύγοντας από εκεί τα παιδιά από το Cap Cap φρόντισαν να πάρουμε μαζί μας λίγη από τη μαγεία του Wizardfest, η οποία αν μη τι άλλο μας θύμισε όλες τις μικρές λεπτομέρεις του αγαπημένου μας μαγικού κόσμου.

Το Wizardfest θα είναι επίσης γεμάτο γευστικές και άλλες εκπλήξεις, με έμπνευση την 8η ιστορία του Harry Potter, «Harry Potter and the Cursed Child», η οποία κυκλοφορεί στα ελληνικά αποκλειστικά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.