ΕΞΟΔΟΣ

5 μαγαζιά για να φας burger το Σαββατοκύριακο

"Μακριά από άνθρωπο που δεν του αρέσει το μπέργκερ" λέει ένας φίλος και η αλήθεια είναι πώς δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω πιο πολύ με κάποιον σε ό,τι αφορά το φαγητό. Δεν λέω "junk food" γιατί η μετεξέλιξη του burger, έχει μια τέχνη κι ένα μεράκι τα οποία αδικούνται αν το αποκαλέσεις "πρόχειρο φαγητό". Ό,τι υπάρχει πλέον ανάμεσα σ' αυτά τα δύο στρογγυλά ψωμάκια ξεπερνούν τις προσδοκίες μας, συχνά και τη φαντασία... Τα υλικά είναι κατά κανόνα προσεγμένα, οι συνταγές πρωτότυπες και οι επιλογές καλύπτουν όλα τα θερμιδικά γούστα. Βάζω στοίχημα πως έχεις ήδη ξεχωρίσει το αγαπημένο σου στέκι για burger, αλλά επειδή ένα δεν είναι ποτέ αρκετό, σου δίνουμε μερικές ακόμα καλές και δοκιμασμένες επιλογές για να  κάνεις τη "γουρουνιά" του Σαββατοκύριακου και να μην τη μετανιώσεις ούτε δευτερόλεπτο!

Hops Beer n Burgers

Θυμάμαι ακόμα με πόνο το μεσημέρι που η Αφροδίτη Σακκά έτρωγε εκείνο το συγκλονιστικό burger με τις λαχταριστές πατάτες που είχε παραγγείλει από το Hops κι εγώ σπανακόρυζο. Ένα από τα καλά του να δουλεύεις κοντά στο Κουκάκι είναι ότι έχεις σε πολύ κοντινή απόσταση ένα από τα καλύτερα μπεργκεράδικα της Αθήνας. Γενναίες μερίδες, συγκλονιστική πατάτα τηγανητή με σπιτικές σάλτσες και μεγάλη επιλογή σε μπίρες που χαιρετίζουμε εγκάρδια. Ειδικά για τις γιορτές, το Hops Beer and Burgers σερβίρει υπέροχο χριστουγεννιάτικο κομμάτι με φρούτα του δάσους,  καπνιστή γαλοπούλα, γκοργκονζόλα, δροσερή ντομάτα και ζουμερό μπιφτέκι από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά.

Δράκου 10, Αθήνα, τηλ.: 211 0136500

Juicy Grill

Έχουμε και λέμε: Για το burger του Juicy αψηφάς τα χιλιόμετρα (αν μένεις σε μακρινή απόσταση από τον Χολαργό), τις θερμίδες, την αναμονή έξω από το μαγαζί (κράτηση; τι είναι αυτό;) και ό,τι άλλο μπορεί να σταθεί ως εμπόδιο ανάμεσα σε σένα και σε οτιδήποτε βγαίνει από την κουζίνα του και σου ‘ρχεται στο πιάτο. Παρόλο που το location σου δίνει την αίσθηση ενός συνοικιακού μπεργκεράδικου, το Juicy Grill σερβίρει καλούδια διεθνών προδιαγραφών, τα οποία δεν εξαντλούνται στην ομώνυμη λιχουδιά (ένα χειροκρότημα για τα steaks). Τιμή και δόξα στο bagel και το brioche αντί για το κλασικό τιμημένο ψωμάκι, στις φανταστικές του σαλάτες και στη σύλληψη με το κατσικίσιο τυρί του Ari Gold.

Κεραμεικού 2, Χολαργός, τηλ.: 215 5203201

Burger Joint

Τι να πεις τώρα για το Burger Joint; Υπάρχει κάτι που δεν είναι γνωστό; Χωρίς υπερβολή ένα από τα μαγαζιά στα οποία οφείλουμε τη σύγχρονη κουλτούρα του μπέργκερ και μας έκανε να θέλουμε να το ανακαλύψουμε από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν μέσα σε μια “τρύπα” στη στοά απέναντι από το Κλειστό γήπεδο της Γλυφάδας και συνεχίζονται λίγα μέτρα παραδίπλα. Όταν οι Νότιοι θέλουν να φάνε μπέργκερ περιωπής (κι όχι νοσταλγικό, όπως είναι του θρυλικού Queen), έρχονται εδώ. Το ίδιο κάνουν τα τελευταία περίπου 3 χρόνια και οι κάτοικοι Ψυχικού. Συνταγές από διάφορες γωνιές του πλανήτη κι εθιστικές πατάτες τηγανητές με λάδι τρούφας. Αν πεινάς πολύ, πες απλά “ένα Hangover” και μ’ ευχαριστείς από Δευτέρα. 

Γλυφάδα: Πλατεία Νυμφών, τηλ.: 210 8940260
Νέο Ψυχικό: Διονυσίου Σολομού 4, τηλ.: 210 6712 222

Μπαρ Μπεε Κιου

Συγκαταλέγεται στη λίστα με τα “25 θανάσιμα λαχταριστά burger του κόσμου” και παίζει σταθερά πρώτο- δεύτερο στην αντίστοιχη προσωπική όλων όσοι αναζητούν όχι απλά comfort food, αλλά ηδονή σ’ ένα λαχταριστό πιάτο που δεν υπολογίζει θερμίδες και διατροφικές απαγορεύσεις. Στο Μπαρ Μπεε Κιου επικρατεί το αδιαχώρητο και η απόλυτη “μπεργκερική” εξτραβαγκάντσα. Η μέση μερίδα είναι άβολα τεράστια κι αν σκεφτείς λογικά θα πρέπει να τη μοιραστείς με τον διπλανό ή τον απέναντί σου- αλλά ποιος μπορεί να σκεφτεί λογικά μπροστά σ’ ένα μπιφτέκι που έχει για ψωμί ένα ολόκληρο ντόνατ και για συνοδευτικό μια ορδή από πατάτες με κιμά και φέτα; Εμπειρία φαγητού από τις λίγες, δεν χάνεται. 

Φρεαττύδος 13, Πειραιάς, τηλ.: 210 4518129

Oppen Burger

Δεν είναι μόνο το καλύτερο μπέργκερ της Βούλας, αλλά μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις στο είδος του που έχουμε δει εδώ και καιρό. Το Oppen σέβεται απόλυτα την κομψότητα της γειτονιάς που το φιλοξενεί- μην μπερδεύεσαι, σε καμία περίπτωση δεν εννοώ πως δεν χορταίνεις με το φαγητό του, αλλά ότι τα υλικά με τα οποία δένει το πιο αμερικανικό φαγητό του κόσμου είναι, φαίνονται και κυρίως έχουν τη γεύση του εκλεκτού. Προτείνουμε να ξεκινήσεις τη σχέση του μαζί του με το signature burger, το οποίο θα ζητήσεις ως Oppen με κατσικίσιο τυρί, μαρούλι, καπνιστό μπέικον, onion ring και μία σως που θα θυμάσαι για καιρό.

Ποσειδώνος 15, Βούλα, τηλ.: 210 9658841