ΕΡΕΥΝΑ

Τι ηλικία έχουν οι πιο όμορφοι άνθρωποι στον κόσμο; Μην βιαστείς να απαντήσεις

Αν είσαι εκεί στα 20κάτι, η ιδέα ότι μεγαλώνεις και κοντοζυγώνεις τα 30 σε ζορίζει. Αν έχεις περάσει τα 30, στην ιδέα ότι ένα ροζ κερί σε σχήμα 4 θα στέκει καρφωμένο σε μερικά χρόνια πάνω στην τούρτα των γενεθλίων σου, ε δεν σου γεννά ενθουσιασμό. Θα σου ζητήσω να ανακαλέσεις όλες αυτές τις αρνητικές κλισέ σκέψεις σου.

Η θεωρία καταρρέει. Οι μεσήλικες είναι οι ωραίοι. Οι 40άρες ίσον με 2 20άρες, it's official.

Η μέση ηλικία των ανθρώπων που θεωρούνται οι ομορφότεροι του κόσμου οδεύει ολοταχώς προς τα 40, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, οι οποίοι μπήκαν στη διαδικασία να συγκρίνουν την περίφημη λίστα με τους πιο όμορφους διάσημους του περιοδικού People για το 1990 με την αντίστοιχη του 2017. Μέσα σε 3 δεκαετίες η μέση ηλικία ανέβηκε από τα 33,2 στα 38,9. Όσο πάμε ομορφαίνουμε, και δεν είναι λόγια του αέρα αυτά.

Και τα 39 έτη είναι μόνο η αρχή, αφού ηθοποιοί πώς η Sharon Stone και η Michelle Pfeiffer έχουν ανεβάσει τον ηλικιακό πήχη ακόμα πιο ψηλά, παραμένοντας συγκλονιστικά όμορφες και γοητευτικές λίγο πριν τα 60 τους.

Κάπου εδώ να σου θυμήσω πως “Η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο για το 2017” ανακηρύχθηκε η 49χρονη Julia Roberts. Τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ, αφού η λίστα με τους ομορφότερους έχει κατακλυστεί από γυναίκες: 52% το 1990, 88% το 2017. Και όλο αυτό προφανώς δεν οφείλεται μόνο στα καλά γονίδια, ούτε είναι αποτέλεσμα αισθητικών επεμβάσεων. Η καλή διατροφή και η σωματική άσκηση κάνουν θαύματα, όπως και η καλή ψυχολογία.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης αναφέρει επίσης πως με το πέρασμα των ετών αυξάνονται οι όμορφες γυναίκες με σκούρο χρώμα δέρματος. 12% το 1990, 30% το 2017. Καλησπέρα Halle Berry, τα φιλιά μας στην Jennifer Lopez.

Η μελέτη αυτή έρχεται και κουμπώνει μ’ εκείνη την άλλη σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες από 36 ετών και άνω έχουν τους πιο έντονους και συχνούς οργασμούς σε σχέση τις νεότερές τους.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Thibault Camus