ΕΡΕΥΝΑ

Αυτά τα δύο πράγματα σε κάνουν ευτυχισμένη (κι ένα τρίτο που δεν το λέει η επιστήμη)

Τελικά ο σοφός λαός είχε σχεδόν δίκιο: δε μπορείς να αγοράσεις την ευτυχία και πλέον αυτό το επιβεβαιώνει και η επιστήμη.

Το Sainsbury’s Living Well Index διεξήγαγε μια έρευνα ανάμεσα σε 8250 ανθρώπους από τη Βρετανία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σεξ και ο ύπνος είναι πιο σημαντικά για να νιώθει κανείς ευτυχισμένος, σε σχέση με τα χρήματα.

Για έναν μέσο Βρετανό, το να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου του ώστε να γίνει καλύτερη η ζωή του, θα ήταν το ίδιο με το να αυξανόταν στο τετραπλάσιο το εισόδημά του. Ο ύπνος ήταν το κλειδί σε ό,τι έχει να κάνει με το ευ ζην, ενώ οι πιο ευτυχισμένοι της έρευνας δήλωσαν πως νιώθουν ότι έχουν ξεκουραστεί αρκετά, το 60% του χρόνου.

Επίσης, ενώ μόνο το ένα τρίτο των Βρετανών δήλωσε ότι η σεξουαλική του ζωή είναι ικανοποιητική, αυτοί είχαν και το υψηλότερο σκορ σε όλη την έρευνα, οπότε το σεξ είναι επίσης άμεσα συνδεδεμένο με την ευτυχία.

Βέβαια, αν δεν έχεις λεφτά να πληρώσεις το ενοίκιο, πιθανότατα να μην έχεις και ιδιαίτερη όρεξη για σεξ – αλλά ποια είμαι εγώ να πάω κόντρα στους επιστήμονες;

Και κάτι τελευταίο: Πώς γίνεται να λείπει από τη λίστα ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ;