LIFE

“Δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στο Ιράν”

H Laurence Rasti γεννήθηκε στη Γενεύη από Ιρανούς γονείς και σήμερα ασχολείται με τη φωτογραφία. Το project της "Δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στο Ιράν" εξελίχθηκε πολύ φυσικά και ξεκίνησε από μια προσπάθειά της να γνωστοποιήσει στον κόσμο ότι οι πρόσφυγες δεν αφήνουν τη χώρα τους πάντα λόγω πολέμου.

Τον Σεπτέμβριο του 2007, στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, ο πρώην Πρόεδρος του Ιράν, Mahmoud Ahmadinejad, δήλωσε «Στο Ιράν, δεν έχουμε ομοφυλόφιλους, όπως εσείς στη χώρα σας”. Η νομοθεσία του ιρανικού κράτους τιμωρεί έως και με θανατική ποινή την ομοφυλοφιλική σεξουαλική επαφή, γεγονός που το κατατάσσει στην οκτάδα των χωρών που επιβάλλουν την αντίστοιχη τιμωρία στους gay πολίτες τους.

Για τους Ιρανούς ομοφυλόφιλους, οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες: είτε συνεχίζουν να ζουν στην πατρίδα τους, κρύβοντας τη σεξουαλική τους ταυτότητα, είτε εγκαταλείπουν το Ιράν, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να ζήσουν κάπου αλλού ελεύθεροι. Η Rasti λοιπόν, εξερευνά την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων να ξεκινήσουν μια νέα ζωή με τις πραγματικές τους ταυτότητες στην Τουρκία.