LIFE

Αυτό είναι το χρώμα που θα σε βοηθήσει να κόψεις το κάπνισμα

Η απόχρωση 448C στην Pantone, ονομάζεται "opaque couche" και είναι κάτι ανάμεσα σε λαδί και χακί. Είναι ένα σκούρο, πρασινωπό, θολό χρώμα και σύμφωνα με τους ειδικούς στην Αυστραλία, είναι το πιο άσχημο χρώμα στον κόσμο. Βασικά είναι τόσο άσχημο, που πιστεύουν ότι θα αποτρέψει τον κόσμο από το να αγοράζει τσιγάρα.

Οι αντικαπνιστές ακτιβιστές σε Αυστραλία, Αγγλία και Γαλλία, χρησιμοποιούν τις άσχημες αποχρώσεις για τις συσκευασίες των τσιγάρων, και αν όντως το 448C είναι τόσο χάλια όσο λένε, μπορεί να καταφέρει να κάνει τους καπνιστές να πάψουν να αγοράζουν τσιγάρα.

Παρόλο που και το μουσταρδί, το πράσινο του lime, το λευκό, το μπεζ και το σκούρο γκρι ήταν στις επιλογές των πιο απωθητικών χρωμάτων, κανένα δεν συγκέντρωσε τα τόσα αρνητικά σχόλια που είχαν να κάνουν οι άνθρωποι όταν έβλεπαν το 448C: “θάνατος, βρωμιά και πίσσα”, ήταν μερικά από τα πιο κολακευτικά ουσιαστικά που ειπώθηκαν γι’ αυτό.

Η Αυστραλία έχει καθιερώσει να πουλάει τα τσιγάρα σε πολύ απλά πακέτα, με τις μάρκες να είναι σε πολύ μικρές γραμματοσειρές, καθώς και οι προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία κάποιου το κάπνισμα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το απλό πακέτο λειτουργεί, αφού μέσα σε τρία χρόνια, το ποσοστό των καπνιστών στην Αυστραλία έχει μειωθεί κατά 0.55 τοις εκατό (περίπου 108000 άνθρωποι δηλαδή), εξαιτίας του περιτυλίγματος.

Για να δούμε αν το 448C θα έρθει στην Ελλάδα και μπορεί να σου σώσει τη ζωή. Εσύ αλήθεια θα αγόραζες αυτό το πακέτο;