LIFE

Οι 5 περιοχές της Αθήνας που απέφευγες λόγω πάρκινγκ (και είχες δίκιο)

Μα είμαστε για τέτοια; Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Έχεις γίνει κουκλάκι ζωγραφιστό, έχεις πάρει και τη φίλη σου από το σπίτι και είστε έτοιμες για βόλτα. Τέτοια ταλαιπωρία, ούτε στον εχθρό σου. Να γυρίζετε τα οικοδομικά τετράγωνα σαν τις άδικες κατάρες, να κοιτάτε σαν τα λαγωνικά στα στενά μήπως κάποιος ξεπαρκάρει και να ρωτάτε όποιον δείτε να κρατάει κλειδιά «μήπως φέυγετε από κάπου;»

Παράλληλα, στο κινητό τα μηνύματα έρχονται κι έρχονται. Η παρέα σου έχει ήδη καθίσει, έχει παραγγείλει και σε κανα 10λεπτο ζητάει λογαριασμό. Εσύ ακόμα στο αυτοκίνητο σκέφτεσαι μήπως επιστρέψεις σπίτι και πάρεις ταξί ενώ ταυτόχρονα ορκίζεσαι στον εαυτό σου πως την επόμενη φορά θα θέσεις βέτο για την περιοχή που θα επιλεχθεί.

Η φίλη σου στη θέση του συνοδηγού έχεις σχεδόν κοιμηθεί ή σύμφωνα με την ίδια έχει ξεκουράσει τα μάτια της γιατί την ενόχλησε η metallic σκιά. Και οι βόλτες γύρω από το μαγαζί συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Το μόνο που δε θες είναι να ανάψει και το λαμπάκι της βενζίνης που όπως το βλέπεις δεν αργεί αφού η ώρα που έχεις σπαταλήσει για να πιεις ένα drink ισούται με Αθήνα-Χαλκίδα και πάλι Αθήνα.

Κοντοστέκεσαι σε κάθε κενό που εντοπίζεις και υπολογίζεις με ακρίβεια μαθηματική αν χωράς να παρκάρεις. Δε χωράς, ε; Η λύση στο πρόβλημα του παρκαρίσματος (και της ασορτί ναυτίας) έχει όνομα. Το smart fortwo είναι ένα στιλάτο αυτοκίνητο πόλης που προσφέρει οδηγική άνεση και χωράει παντού, κάνοντας το παρκάρισμα παιχνιδάκι. Μία λιλιπούτεια επιλογή για όσες θέλουν να οδηγούν ένα αυτοκίνητο με έντονο χαρακτήρα, κομψότητα και τεχνικά χαρακτηριστικά ιδανικά για την μετακίνηση εντός πόλης. Κι αφού τελικά γύρισες σπίτι αποκαμωμένη να σου φτιάξω μία λίστα με τις περιοχές που πρέπει να έχεις μέσο (#διπλής) για να παρκάρεις.

Κουκάκι

A post shared by Fathom (@fathomwaytogo) on

 

Ωραίο το Κουκάκι αλλά έγινε (πολύ) της μόδας και για να πιεις καφέ στον πεζόδρομο πρέπει να παρκάρεις στην Καλλιθέα. Παρασκευή και Σάββατο βράδυ είναι σχεδόν απαγορευτικά. Με τύχη και αισιοδοξία μπορεί να βρεις κάτι αλλά και πάλι με τύχη και αισιοδοξία.

Παγκράτι

 

Ούτε να το σκέφτεσαι. Ούτε πρωί, ούτε μεσημέρι, ούτε βράδυ. Με λόγια λίγα και γεμάτα νόημα καμία ώρα της ημέρας δε θα παρκάρεις με ευκολία στο Παγκράτι. Και είναι όλα στενά. Κι όταν λέμε στενά, εννοούμε στενότατα. 

Κολωνάκι

 

Θέλεις να πιεις το ποτό σου; Θέλεις να πας στο Γαλλικό Ινστιτούτο για να πάρεις το πτυχίο σου; Θέλεις να σταματήσεις να πάρεις κάτι παπούτσια που παρήγγειλες; Όλα ανέφικτα φαίνονται εκτός αν είσαι πεζή. Τότε κάτι γίνεται.

Χαλάνδρι

 

Από τις περιοχές με το υψηλότερο σκορ «πάω και φεύγω γιατί έχω απελπιστεί.» Πόσες φορές έχεις φτάσει και έχεις περάσει όλο σου το βράδυ στο αυτοκίνητο; Πόσες; Μίλα με αριθμούς.

Κηφισιά

Υπέροχοι δρόμοι με πράσινο και δροσιά

A post shared by Athens Vibe (@athensvibe) on

 

Η Κηφισιά αριστοκρατική και με δροσιά το καλοκαίρι. Κάθε σπίτι έχει και το πάρκινγκ του όμως οπότε κάνε τις αφαιρέσεις. Λιγόστεψαν ξαφνικά οι θέσεις ή είναι ιδέα μου; Και το Κεφαλάρι δεν είναι κακό. Μιας και φτάσαμε ας πιούμε εδώ ένα καφεδάκι (της παρηγοριάς).