LIFE

Απενοχοποίηση τώρα: Ας μιλήσουμε για το εσώρουχο της περιόδου

Όλες τα φοράμε, σχεδόν καμία δεν το παραδέχεται. Ας πάψει να είναι μύθος κι ας πέσει πλέον φως στο τούνελ με τη μπουγάδα των εσωρούχων της περιόδου. Σίγουρα ξέρεις για τι πράγμα μιλάω. Κυκλοφορούν πολλά ονόματα στην πιάτσα για τα εν λόγω εσώρουχα: σκελέα, σωβρακοφανέλα, βράκα, πάνα - βρακάκι, της γιαγιάς, του παππού, κιλότα και άλλα πιο συνθηματικά όπως πανί, σεντόνι, τέντα.

Πρόκειται για εκείνες τις μέρες του μήνα που είναι δυσκολότερες από τις υπόλοιπες. Είναι τα 24ωρα που δε θέλουμε να μας αγγίζουν, να μας μιλάνε, μας εκνευρίζει η τρίχα που πετάει, βρίζουμε για το φανάρι που δεν είναι πράσινο αγγουρί, αλλά πετρόλ και γιατί ο γκόμενος δε φρόντισε να ξέρει τι ρούχα φοράμε ώστε να βάλει παπούτσια που να ταιριάζουν με την τσάντα μας. Οι μέρες αυτές που κάθε τι παράλογο στο μυαλό μας φαντάζει λογικό, και ναι είναι απόλυτα δικαιολογημένο αγαπητή μου φίλη, είναι δύσκολες διότι πέρα από ψυχολογικά ντράβαλα, έχεις και το άγχος του λεκέ.

 

Φυσικά όλες γνωρίζετε το φάρμακο γι’ αυτόν τον εφιάλτη. Εσώρουχο γίγας. Τι κι αν δεν το παραδέχεσαι για να μη σε πουν ξενέρωτη, τι κι αν προσπάθησες εκατό χιλιάδες φορές να βολέψεις το σερβιετάκι σ’ ένα string, ακόμα κι αν προτιμήσεις το ταμπόν, ποτέ μα ποτέ δε θα είσαι το ίδιο άνετη και ευχαριστημένη, αν όταν σε επισκέπτονται οι Ρώσσοι δε στήσεις αντίσκηνο στο παντελόνι σου.

Μπορεί να έρχονται και άβολες στιγμές, όταν ας πούμε θες να βάλεις ένα στενό παντελόνι και διαγράφονται οι υπερτεράστιες ραφές του συγκεκριμένου εσωρούχου (είναι σαν να το γάζωσε ο Πολύφημος, αφού τυφλώθηκε). Ναι μεν το βάζεις, αλλά δε θες να το βλέπουν κι όλοι, άσε που αν έχεις και μεσογειακά, ευδιάκριτα, ενός Α μεγέθους οπίσθια τέλος πάντων, δε θες να προκαλέσεις σχόλια για το πώς μπορεί να υπάρχει ένα εσώρουχο που φτάνει να αγκαλιάσει ολόκληρη την περιφέρειά σου. Για τον λόγο αυτό να φοράς τα πιο άνετα ρούχα σου εκείνες τις μέρες. vrakiΑνεξήγητο παραμένει ακόμα και το γεγονός, ότι όχι μόνο προτιμάμε να βολευτούμε με τα τεράστια, αντισεξουαλικά εσώρουχα, αλλά τα αγοράζουμε και σε λευκό χρώμα. Δηλαδή, Λεοπόλδε Φον Μαζόχ, έλα και ρίξε τα φώτα σου. Φοβού τον λεκέ, αλλά άμα σου τύχει θες και να τον δεις φαρδύ πλατύ σε όλο του το μεγαλείο.

Μη νιώθεις άσχημα παρολ’ αυτά. Μπορείς να φοράς ό,τι σε κάνει να αισθάνεσαι άνεση και ασφάλεια. Και ναι ορισμένες φορές πρόκειται γι’ αυτά τα εσώρουχα. Έχεις να βολέψεις δυο φτερά, πεθαμένα ωάρια και τρελαμένες ορμόνες. Ε χρειάζεται μπόλικο ύφασμα όπως και να το κάνουμε! Άσε που εκτός των “ζόρικων” ημερών μπορούν να είναι και σέξι σε πληροφορώ.

 

Σε άλλα νέα θα ήθελα να δηλώσω την αποστροφή μου για όλες εσάς που παρά την τεράστια γκάμα σχεδίων και prints, επιμένετε να αγοράζετε εκείνο το ίδιο βρακί που φορούσε η μαμά σας. Διάλεξε ένα λίγο πιο παρτό πίσω, με μια τσαχπινιά στο πλάι, ένα φλοράλ. Τα hipster σλιπάκια είναι η τελευταία λέξη της μόδας στα εσώρουχα και τα είχαμε ερωτευτεί αρκετά χρόνια πριν στην Carrie Bradhsaw. Εντάξει φυσικά όλες θα θέλαμε να έχουμε το σώμα της για να δείχνουν κάπως έτσι και σε εμάς, αλλά μη σκας. Δοκίμασε πολλά διαφορετικά σχέδια και σου υπόσχομαι ότι θα βρεις ένα να ταιριάζει στον δικό σου σωματότυπο. Και προς Θεού μην πάρεις λευκό και βαμβακερό. Υπάρχουν τόσα σχέδια, χρώματα, υφάσματα, με τσαχπινιές, τσιλιμπιρδώματα, στρασάκια, φραμπαλάδες.

 

Ας νιώσουμε λίγο girly, όμορφες, μπας και γίνουν ευκολότερες και οι πλέον δύσκολες μέρες του μήνα!