TRAVEL

Ταξίδι: Τα πιο μικροσκοπικά, φανταστικά ξενοδοχεία στον κόσμο

Οι διακοπές, τα ταξίδια και οι ιδανικές συνθήκες αναψυχής γενικότερα συνήθως είναι συνώνυμη με δωματιάρες, king size κρεβάτια και γενικώς ευρυχωρία. Και δεν είναι καθόλου λάθος, γιατί αν δεν έχεις την άπλα σου τότε, πότε; Ωστόσο, το μέγεθος, δεν είναι το ζητούμενο, ούτε και στο κατάλυμα. Σ' αυτό τον κατά τ' άλλα μάταιο κόσμο υπάρχουν κάτι μέρη τοσοδούλικα αλλά σχεδιασμένα με μεγαλειώδη, ονειρεμένο τρόπο.

Hotel Aire de Bardenas

Μεταφερόμαστε στην Tudela της Ισπανίας και σ’ ένα από τα πιο μινιόν φουτουριστικά καταλύματα που έχει σκαρφιστεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Στο μπουτίκ ξενοδοχείο Aire de Bardenas κάνεις glamping (δηλαδή glamorous camping) κάτω από τ’ αστέρια μέσα σε δωμάτιο- φουσκάλα.

Soy así. Tú me pediste una estrella⭐️, yo te llevé a La Luna

A post shared by Pelayo Díaz (@princepelayo) on

Treebones Resort

Αν όταν ήσουν παιδί ονειρευόσουν να ζεις μέσα σε δεντρόσπιτο, μπορείς να το κάνεις πραγματικότητα τώρα στα γεράματα. Το Treebones είναι ένας upscale «καταυλισμός» με τοσοδούλικα σπιτάκια φτιαγμένα πάνω σε δέντρα στην California, με θέα στον ωκεανό.

Treehouse porn

A post shared by jen (@jenkay) on

Blue Sky Center

Στιλιζαρισμένες καλύβες με ρόδες μέσα στην ερημιά της California, η μία δίπλα στην άλλη.

Gable Hut for two.: @jenna_scatena

A post shared by Blue Sky Center (@blueskycenter) on

Free Spirit Spheres

Ξυπνάς μέσα σε ένα μικρό σπιτάκι σε σχήμα σφαίρας στο καταπράσινο δάσος της βρετανικής Κολούμπια στον Καναδά. Δεν είναι όνειρο, είναι πραγματικότητα. Εμπειρία μοναδική.

Bucket List. #freespiritspheres #vancouverisland

A post shared by Amy Blackmun (@irishhayes) on

Vipp Shelter

Ένα hi-tech καταφύγιο μέσα στο δάσος, δίπλα στη λίμνη Immeln της Σουηδίας. Το Vipp Shelter είναι ένα μικρό σπιτάκι με συρόμενες γυάλινες πόρτες, οι οποίες σου δίνουν την αίσθηση ότι κοιμάσαι μέσα στη φύση. Βασικά αυτό κάνεις. Ένα πειραματικό έργο μινιμαλιστικής αρχιτεκτονικής αισθητικής.

Contain Hotel

Είναι ό,τι λέει: ένα πρωτοποριακό ξενοδοχείο φτιαγμένο από κοντέινερς πλοίων δίπλα στον ποταμό Elbe της Τσεχίας. Πέντε σουίτες που μπορούν να κοιμήσουν συνολικά 13 άτομα.

Manshausen Island Resort

Τέσσερις γυάλινες καμπίνες απλωμένες πάνω στα νορβηγικά Φιόρδ στο νησί Manshausen. Πολυτέλεια στη φύση, συνδυασμένη με άψογο σκανδιναβικό design. Αρχιτεκτονικό φετίχ των περιοδικών, διαθέτει πισίνα με θαλασσινό νερό και σάουνα.

The Pod

Boλικό δεν το λες αλλά σίγουρα είναι ενδιαφέρουσα εμπειρία να περάσεις μία νύχτα μέσα σε μία κάψουλα. Το Pod, ένα ξενοδοχείο άλλου επιπέδου, βρίσκεται στη Σιγκαπούρη και παρέχει πρωτότυπη διαμονή σε δεινούς ταξιδιώτες που σπεύδουν να το δοκιμάσουν. Σαν να κοιμάσαι μέσα σε κουτί.