TRAVEL

Ταξίδι: 5 εναλλακτικές επιλογές του AirBnB για να κλείσεις κατάλυμα

Ετοιμάζεις ταξίδι, είσαι ένα βήμα πριν κλείσεις, αλλά τα χέρια σου είναι «δεμένα» μέχρι να βρεις κατάλυμα. Ωραία τα ξενοδοχεία, αλλά προτιμάς κάτι πιο οικείο και άνετο, ένα σπιτάκι ας πούμε, ή κάτι πολύ πιο οικονομικό, όπως ένα και μόνο δωμάτιο ενός κατοικημένου σπιτιού. Ευτυχώς οι επιλογές στην αναζήτηση καταλύματος είναι τόσες πολλές πλέον, που δεν υπάρχει λόγος να περιορίζεσαι σε μία και μόνο πλατφόρμα. Καλό και άξιο το Airbnb, αλλά ρίξε μία ματιά και στα ακόλουθα, ποτέ δεν ξέρεις. 

Homestay

Όσοι το εμπιστεύονται, λένε πως το Homestay είναι αυτό ακριβώς που θα έπρεπε να είναι το AirBnB. Οι ντόπιοι σε φιλοξενούν, σου συστήνουν τα αγαπημένα τους μέρη, σου δίνουν πληροφορίες κι εσύ πληρώνεις το τίμημα.

VRBO

Το Vacation Rental by Owner είναι ένας από τους βασικούς ανταγωνιστές του AirBnB. Κερδίζει στα σημεία, όπως στην αναλυτική περιγραφή των κατοικιών και στις διαθέσιμες φωτογραφίες. Είναι επίσης «συνδεδεμένο» με δωμάτια ξενοδοχείων.

VacayHero

Το παλιό Zaranga είναι ιδανικό για όποιον σχεδιάζει ταξίδι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Wimdu

Aν προγραμματίζεις απόδραση σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη, το Wimdu είναι μία από τις πλατφόρμες στις οποίες πρέπει να στηρίξεις τις ελπίδες σου. Πολύ ανταγωνιστικές τιμές και προσφορές που «τρέχουν» συχνά.

Tripping

Δεν είναι πλατφόρμα ενοικίασης, αλλά μηχανή αναζήτησης. Το Tripping περιλαμβάνει 8 εκατομμύρια επιλογές σε 150.000 προορισμούς. Κοινώς μπαίνοντας έχεις πρόσβαση σε διαθέσιμα καταλύματα του TripAdvisor, του VRBO, κτλ. Αλλά θέλει ταχύτητα στις αποφάσεις.