TRAVEL

Πώς μέσα σε τρεις μέρες άλλαξα γνώμη για τη Σύρο

Ιούνιος μήνας, δεν έχω κανονίσει τίποτα ακόμα για διακοπές - τουτέστιν με βλέπω να τη βγάζω με πλαστική πισινούλα στο μπαλκόνι με θέα την πλατεία Εξαρχείων - και ξάφνου χτυπάει το τηλέφωνο. Κάνε το λίγο εικόνα: μεσημέρι, στο γραφείο, να πίνω έναν φρέντο καπουτσίνο της κακιάς ώρας και από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου να μου γίνεται πρόταση για να πάω στο 1ο Σύρος Τρίαθλον. "Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι μπορεί να τρέχω, αλλά τρίαθλον δεν κάνω. Να τα λέμε αυτά", ήταν η πρώτη μου αντίδραση και αφού με καθησύχασαν πως δεν ήταν απαραίτητο να λάβω μέρος, τα μιλήσαμε, τα συμφωνήσαμε και κλείσαμε ραντεβού στο λιμάνι του Πειραιά. Ήμουν έτοιμη να περάσω τρεις μέρες μαζί με γυμνασμένα κορμιά, δίπλα στη θάλασσα και με ένα νεσεσέρ γεμάτο καλούδια της Vichy, μιας και η Vichy ήταν χορηγός της διοργάνωσης με τη σειρά αντηλιακών IDEAL SOLEIL και το ιαματικό μεταλλικό νερό.

“Ωραία όλα αυτά”, σκέφτηκα, “αλλά στη Σύρο;”. Εγώ τη Σύρο την έχω καταχωρημένη στο μυαλό μου μαζί με τα show που έκανε η Ρούλα Κορομηλά – τότε που κατέβαινε τα σκαλιά του δημαρχείου αγκαζέ με τον Ρίκι Μάρτιν – και ως το νησί που βρίσκεται πριν την Τήνο και τη Μύκονο, άντε και με τα λουκούμια (πω πω πω αυτά με το φυστίκι Αιγίνης). Η ζωή όμως είναι γεμάτη εκπλήξεις και να που τελικά θα βρισκόμουν στο νησί, που κάποτε υπήρξε υποψήφιο για πρωτεύουσα της Νεότερης Ελλάδας (στην Ιστορία είχα πάρει 20) και μάλιστα για να παρακολουθήσω ένα τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός αλλά και να μάθω στην πορεία ότι στη Σύρο εκτός από βόλτες στην Ερμούπολη και επισκέψεις στο Μουσείου του Μάρκου Βαμβακάρη και στις εκκλησίες, μπορείς να κάνεις και άλλα πολύ πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, τα οποία και παρακάτω θα σου παρουσιάσω ένα ένα.

Το ραντεβού, λοιπόν, δόθηκε στο λιμάνι του Πειραιά και η μύηση στα προϊόντα της Vichy ξεκίνησε. Όχι πως ήθελα και πολύ για να τα αγαπήσω. Αρχικά άφησέ με μισό λεπτό να σου πω ότι το ιαματικό μεταλλικό νερό της Vichy μπήκε αμέσως στη λίστα με τα απαραίτητα του καλοκαιριού. Αυτό το αγνό και φυσικό νερό αποτελεί το βασικότερο συστατικό που ενσωματώνεται στην καρδιά όλων των προϊόντων Vichy και με τις ευεργετικές του δράσεις χαρίζει ισχυρότερη επιδερμίδα για καλύτερη ζωή, με  χρήσεις και οφέλη  πολλαπλά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε προστατεύει από τη ρύπανση, την ξηρότητα & την κούραση από τη δουλειά αλλά και σε τονώνει. Άσε που μετά από μία εντατική προπόνηση το ιαματικό αυτό μεταλλικό νερό με προέλευση από τα ηφαίστεια της Γαλλίας και πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία είναι πραγματικά ό,τι χρειάζεσαι (μετά από μία αιώρα για να ξεκουραστείς). Όχι μόνο επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση, αλλά επιπλέον ενισχύει τον φραγμό προστασίας της επιδερμίδας και βελτιώνει την ποιότητά της.  Εγώ να φανταστείς στο πλοίο μέσα ψεκάστηκα τουλάχιστον τέσσερις φορές για να ενυδατώσω την επιδερμίδα μου, που μία η αλμύρα της θάλασσας και μία ο αέρας την είχε αφυδατώσει – και όχι όχι ένα αφυδατωμένο πρόσωπο δεν είναι αυτό που θέλουμε για το καλοκαίρι.

 

 

Και μετά έχουμε και το Ideal Soleil αντηλιακό Γαλάκτωμα – Gel με Wet Technology. Η καινοτομία του για υψηλή αντηλιακή προστασία με αόρατο αποτέλεσμα ακόμα και σε βρεγμένη επιδερμίδα, το καθιστά το ιδανικό προϊόν για σπορ στη θάλασσα! Είναι εύκολο στην εφαρμογή και αποτελεσματικό, παρέχει υψηλή UVA – UVB προστασία και – το καλύτερο; – προσφέρει  80 λεπτά ανθεκτικότητας στο νερό κι έτσι μπορούμε να χαρούμε το κολύμπι με ασφάλεια. Kαι αλήθεια δεν το πίστευα μέχρι να το χρησιμοποιήσω. Αλλά και το Ideal Soleil Dry Touch, που δίνει ένα ματ αποτέλεσμα που διαρκεί και κάνει για λιπαρές, αλλά και για μικτές επιδερμίδες είναι απλά φανταστικό. Με απλά λόγια, τόσο εγώ όσο και όλοι οι τριαθλητές θα βάζαμε τα γυαλιά στο δυνατό ήλιο της Σύρου. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε κύριε μου.

 

Και όντως. Την μέρα του αγώνα, η χώρα της Σύρου γέμισε αθλητές και αθλήτριες, που μύριζαν αντηλιακά Ideal Soleil – έχουμε μύτη κυρίες μου – και μοίραζαν δυναμική ενέργεια. Δεν είναι και λίγο πράγμα να κολυμπάς 750 μέτρα στο πρώτο λιμάνι της χώρας, ποδηλασία για 20 χιλιόμετρα και αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων. Θέλει ψυχή για να τα κάνεις όλα αυτά με τον ήλιο ντάλα.

 

Και η αλήθεια είναι πως ο Σπύρος Γκοτζιάς, που είναι ένα από τους μεγαλύτερους τριαθλητές και ο οποίος ήρθε δεύτερος με χρόνο 1 ώρα και 8 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα (με δύο λεπτά απόσταση από τον πρώτο), στο λίγο χρόνο που μου αφιέρωσε μετά τον τερματισμό του μου είπε πως θέλει ψυχική αντοχή και προστασία. Ο Σπύρος ασχολείται με το τρίαθλον από το 2011, “απλά το είδα στην τηλεόραση και πήγα να το δοκιμάσω χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό και κόλλησα. Μου αρέσει που συνδυάζει τρία αθλήματα. Σου προσφέρει χαρά. Ωστόσο εκτός από αντοχή και δύναμη, τα οποία τα κτίζεις θέλει να είσαι και προνοητικός.

Η αντηλιακή προστασία είναι πολύ σημαντική, μιας και στα τρία αθλήματα είσαι υπερεκτεθειμένος στον ήλιο. Θέλεις ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και ταυτοχρόνως να αντέχει στον ιδρώτα και το νερό

Δεν χρειάζεται να σου πω ποιο σκέφτηκα με τη μία!

Κυρίες μου στη Σύρο μπορείς….

….να κάνεις sup. To Syros Windsurfing School είναι εδώ για να σου μάθει να δαμάζεις (σχεδόν) τη θάλασσα. Έτσι και εγώ αφέθηκα στις οδηγίες του Ηλία και του Κοσμά και σαν υδάτινη γαζέλα ανέβηκα πάνω στο sup και κατάφερα να σταθώ και όρθια.

 

…να πας ποδηλατάδα. Με τον σύλλογο ποδηλατών Σύρου κάναμε μία καταπληκτική ποδηλατική περιήγηση στην Ερμούπολη και μπορείς να κάνεις και εσύ αν τύχει και βρεθείς στο νησί και θέλεις να το δεις πάνω σε δύο οικολογικές ρόδες.

…να γνωρίσεις τους τσοπεράδες του νησιού. Και να βγεις μαζί τους φωτογραφία.

 

…να πετύχεις γάμο στα σκαλιά του δημαρχείου! Εμείς πετύχαμε την ώρα της απονομής των τριαθλητών και πραγματικά ήταν το ωραιότερο θέαμα  του ταξιδιού. Όλοι οι αθλητές χειροκροτούσαν τη νύφη που ανέβαινε τα σκαλιά στέλνοντας το άγχος της χιλιάδες ναυτικά μίλια μακριά.

Και μετά από αυτές τις τρεις υπέροχες μέρες τώρα βρίσκομαι στο γραφείο και το μόνο που κάνω είναι να ψεκάζομαι με το ιαματικό μεταλλικό νερό της Vichy για να πάει ο καύσωνας κάτω.