TRAVEL

Top 10: Φωτογραφίζοντας τα καλύτερα μέρη του Παρισιού με το νέο Huawei P20 Pro

Νομίζω δεν έχω συναντήσει άνθρωπο που να έχει επισκεφθεί το Παρίσι και να έχει γυρίσει πίσω απογοητευμένος. Με κάποιον μαγικό τρόπο το Παρίσι σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Είναι αυτή η ατμοσφαιρική αύρα του που δε σου αφήνει και πολλά περιθώρια. Τυχαία νομίζεις έχουν μείνει στην ιστορία τα παρακάτω ρητά; 

A walk about Paris will provide lessons in history, beauty, and in the point of Life – Thomas Jefferson

An artist has no home in Europe except in Paris  – Friedrich Nietzsche

When spring comes to Paris the humblest mortal alive must feel that he dwells in paradise  – Henry Miller

What an immense impression Paris made upon me. It is the most extraordinary place in the world  – Charles Dickens

Paris is always a good idea  –  Audrey Hepburn

 

Καθόλου τυχαίο επίσης το γεγονός ότι έκλεισα τα ρητά με αυτό της Audrey Hepburn, γιατί ναι το Παρίσι είναι πάντα μια καλή ιδέα για να ξεφύγεις, έστω για λίγο από την καθημερινότητά σου, τα άγχη σου, τις σκέψεις σου, τους φόβους σου και να βιώσεις τη μαγεία του.

Ο λόγος που επισκέφθηκα για 4η φορά το Παρίσι, την περασμένη Δευτέρα, ήταν το λανσάρισμα των νέων smartphones Huawei P20, τη νέα ναυαρχίδα της κινεζικής εταιρείας, με την οποία ευελπιστεί να αγγίξει την κορυφή. Το event έλαβε χώρα μέσα στο Grand Palais, το επιβλητικό παλάτι που βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού και εντυπωσιάζει με τις κλασικές και art nouveau επιρροές του, καθώς και με την γυάλινη οροφή του.

 

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, το Grand Palais γέμισε κόσμο ο οποίος ανυπομονούσε να γνωρίσει από κοντά τι το τόσο ξεχωριστό έχει η νέα σειρά της Huawei και έχει γίνει τόσος ντόρος, πριν καλά καλά αποκαλυφθεί.

 

Ευτυχώς, ο ντόρος δεν ήταν αδικαιολόγητος. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και των τριών μοντέλων που παρουσιάστηκαν ( Lite, P20 και P20 Pro), καθώς και οι δυνατότητές τους είναι εντυπωσιακά. «Αναζητούμε έμπνευση από καλλιτέχνες ώστε να εξελίσσουμε συνεχώς την προσέγγιση μας στον σχεδιασμό και την καινοτομία,” ανέφερε ο Richard Yu, Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Consumer Business Group. “Η σειρά HUAWEI P20 βασίζεται στην κληρονομιά της συνεργασίας μας με την Leica. Με την πρωτοποριακή κάμερα τριών φακών του HUAWEI P20 Pro, την προηγμένη κάμερα δύο φακών του HUAWEI P20 και την πανίσχυρη τεχνητή νοημοσύνη και στις δύο συσκευές, η σειρά HUAWEI P20 επιτρέπει στους γεμάτους ενέργεια καταναλωτές του σήμερα, να αιχμαλωτίζουν και να μοιράζονται την ομορφιά του κόσμου γύρω τους».

Έχοντας επιτύχει την υψηλότερη βαθμολογία DxOMark΄s, η σειρά HUAWEI P20 περιλαμβάνει προηγμένα, ευφυή συστήματα και χαρακτηριστικά που τελικά βελτιώνουν κάθε μέρος μιας φωτογραφικής εμπειρίας με smartphone. Ο σχεδιασμός της, δε, είναι αρκετά διαφορετικός από τους παλιότερους. Τα νέα μοντέλα είναι πολύ κομψά, με μεγάλο τους ατού την οθόνη τους (το Lite όσο και το P20 έχουν 5,84 ίντσες, ενώ το Pro αγγίζει τις 6,1 ίντσες) η οποία καλύπτει σχεδόν όλη την εμπρόσθια πλευρά. 

Επιχείρηση τέλεια κάμερα

Το βασικότερο βέβαια ατού τους είναι η κάμερα (όπου κάμερα βλέπε Leica, που σημαίνει εγγύηση). Το Lite έχει διπλή κάμερα 16 Mp, το P20 διπλή κάμερα 20 Μp, ενώ το πρωτοποριακό Huawei P20 Pro τριπλή (!) κάμερα 40 Mp (!). Το HUAWEI P20 Pro διαθέτει τριπλή κάμερα Leica με τον μεγαλύτερο αριθμό pixels που μπορεί κανείς να βρει σε ένα μοντέρνο smartphone. Την κάμερα αποτελούν ένας αισθητήρας 40MP RGB, ένας μονόχρωμος αισθητήρας 20MP και ένας αισθητήρας ανάλυσης 8MP με τηλεφακό. Επιπλέον διαθέτει αισθητήρα θερμοκρασίας χρώματος για καλύτερη αναπαραγωγή χρώματος. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα χρώματα θα αποτυπώνονται στη φωτογραφία σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Με ευρύ διάφραγμα για λήψη ευκρινών και ξεκάθαρων λεπτομερειών, το HUAWEI P20 Pro περιλαμβάνει έναν ολοκαίνουργιο τηλεφακό Leica 3x (φακός VARIO-SUMMILUX-H 1:1.6-2.4/27-80ASPH) για φωτογράφιση σε μεγάλη απόσταση με έως και 5x υβριδικό ζουμ. Πρακτικά τι σημαίνει αυτό; Όσο ζουμ και να κάνεις, η φωτογραφία σου δε θα βγει θολή. Ολόκληρη εξτρα κάμερα ντε υπάρχει για να μπορείς να βγάζεις άψογες φωτογραφίες με κάθε λεπτομέρεια. Για εσένα που δυσανασχετείς όταν ο φωτισμός είναι χαμηλός και οι φωτογραφίες σου δε βγαίνουν καθαρές και φωτεινές, το HUAWEI P20 Pro έχει τη λύση. Ο εξαιρετικά ευαίσθητος αισθητήρας του αποτυπώνει άψογα φωτογραφίες χαμηλού φωτισμού με ISO έως και 102400.

 

 Κι αν αυτά δεν αρκούν, διάβασε και τα παρακάτω χαρακτηριστικά που κάνουν τη διαφορά:

•  Προηγμένο σύστημα κάμερας που αιχμαλωτίζει περισσότερο φως, περισσότερες λεπτομέρειες και περισσότερες όμορφες εικόνες. Το HUAWEI P20 Pro διαθέτει μία επαναστατική τριπλή κάμερα Leica και 5x υβριδικό ζουμ ενώ το HUAWEI P20 έρχεται με ολοκαίνουργια διπλή κάμερα Leica

•  Καινοτόμα λειτουργικά χαρακτηριστικά για λήψη φωτογραφιών όπως το Master AI (υποβοήθηση φωτογραφίας με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για επαγγελματικού επιπέδου λήψεις) και το HUAWEI AIS (AI Image Stabilization) μία πανίσχυρη τεχνολογία σταθεροποίησης εικόνας

• Μοναδικός διαχρονικός σχεδιασμός με σχεδόν ανύπαρκτο πλαίσιο και ολοκαίνουργια χρώματα με δυναμικό φινίρισμα που διαθλά το φως

• Εκπληκτική απόδοση χάρη στον επεξεργαστή Kirin 970 με αποκλειστική μονάδα επεξεργασίας νευρωνικών δικτύων (NPU) και το βασισμένο στο Android™ 8.1 EMUI 8.1 που προσφέρει κορυφαίας ποιότητας ομαλή εμπειρία χρήσης

Τέλεια αισθητική

Η σειρά HUAWEI P20 διαθέτει εντυπωσιακή αισθητική που πάει τη μόδα των smartphones ένα βήμα παραπέρα. Πιο συγκεκριμένα, τα HUAWEI P20 και HUAWEI P20 Pro έρχονται σε ολοκαίνουργια μοντέρνα χρώματα Twilight και Pink Gold, τα οποία θα σε ενθουσιάσουν. Εγώ κόλλησα με το μοβ!

Η οθόνη 5,8 ιντσών του HUAWEI P20, όσο και αυτή των 6,1 ιντσών του HUAWEI P20 Pro διαθέτει εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο με στρογγυλεμένες άκρες, καθιστώντας το κράτημα της συσκευής πολύ άνετο. Τώρα μπορείς να τσατάρεις και να ποστάρεις τις αγαπημένες σου φωτογραφίες στα social media με το ένα χέρι.

Χωρίς τεχνητή νοημοσύνη πού πας;

Και έρχεσαι και αναρωτιέσαι: «Τι χρειάζομαι εγώ την τεχνητή νοημοσύνη στο κινητό μου;». Και έρχομαι να σου πω πως η νέα σειρά HUAWEI P20, με τον επεξεργαστή Kirin 970 αναγνωρίζει αυτόματα περισσότερα από 500 σενάρια σε 19 κατηγορίες επιλέγοντας παράλληλα τις σωστές λειτουργίες φωτογραφίας και ρυθμίσεις κάμερας για να προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με απλά λόγια; Εσύ βγάζεις φωτογραφίες σαν επαγγελματίας χωρίς να χρειαστεί να ρυθμίσεις τίποτα, μιας και το κινητό αντιλαμβάνεται από μόνο του τι πρέπει να κάνει. Και σου έχω ακόμη καλύτερο νέο: Το HUAWEI P20 και το HUAWEI P20 Pro διαθέτουν selfie κάμερα 24 MP με την τεχνητή νοημοσύνη να επιμελείται τη διόρθωση ατελειών και τον τρισδιάστατο φωτισμό του πορτρέτου. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα αψεγάδιαστες selfies με δέρμα σε φυσικούς τόνους, ευκρινείς λεπτομέρειες προσώπου και ρεαλιστική διόρθωση ατελειών σε τρισδιάστατο περιβάλλον. Όπως καταλαβαίνεις δε θα χρειάζεται πια να αλλάζεις 10 φίλτρα στο Instagram για να βελτιώσεις τη φωτογραφία σου πριν την ποστάρεις 🙂

Βράδυ και τέλεια φωτογραφία; Αμέ!

Αν μέχρι τώρα προσπαθούσες να βγάλεις καθαρές και ζωντανές φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά το κινητό σου δε σου έκανε τη χάρη, τότε η νεά σειρά HUAWEI P20 θα σε αποζημιώσει για όλες εκείνες τις φορές που ήθελες να απαθανατίσεις ένα τοπίο τη νύχτα και έβγαινε τελικά χάλια. Το HUAWEI AIS, λοιπόν, υποστηρίζει χειροκίνητα νυχτερινές λήψεις χαρίζοντας πανέμορφες εικόνες μεγάλης έκθεσης, ακόμα και χωρίς τη χρήση τριπόδου.

Όχι πια κουνημένες φωτογραφίες

Με τη νέα σειρά της ΗUAWEI θα πεις αντίο και στις κουνημένες φωτογραφίες. Το ολοκαίνουργιο προηγμένο σύστημα κάμερας της Huawei είναι η πρόβλεψη εστίασης 4D. Σε αυτήν τη λειτουργία, η κάμερα προβλέπει τα κινούμενα αντικείμενα και εστιάζει σε αυτά με εξαιρετική ακρίβεια για να πιάσει ακόμα και τις πιο μικρές λεπτομέρειες των αντικειμένων σε κίνηση. Επιπλέον, η νέα σειρά HUAWEI P20 διαθέτει AI-Assisted Composition, παρέχοντας έξυπνες προτάσεις για λήψεις ομάδων και τοπίων.

Μετά την παρουσίαση μας περίμενε και μια έκπληξη. Στο party που ακολούθησε για το λανσάρισμα της P20 σειράς έδωσε το «παρών» και η πανέμορφη Gal Gadot, η οποία είναι και το πρόσωπο της νέας αυτής σειράς.

 

 «Τραβάω αμέτρητες εικόνες προκειμένου να ικανοποιήσω τον καλλιτέχνη που κρύβω μέσα μου και αρχικά δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η τεχνητή νοημοσύνη στη ζωή μου. Χρησιμοποιώντας το Huawei P20 Pro, αντιλήφθηκα όλες εκείνες τις λεπτομέρειες για τις οποίες δεν θα πρέπει να ανησυχώ πλέον, όπως την επιλογή της γωνίας ή του φωτισμού σε μια φωτογραφία ή της καλύτερης εικόνας για χρήση στα social media» τόνισε μεταξύ άλλων, δίνοντας και τα εύσημά της στη διάρκεια της μπαταρίας. Σε αυτό το σημείο να σου πω κι εγώ με τη σειρά μου πως μετά από μία σχεδόν εβδομάδα που χρησιμοποιώ το νέο P20 Pro, έχω εκπλαγεί με το πόσο κρατά η μπαταρία του, καθώς και με το πόσο γρήγορα φορτίζει.

Από τη θεωρία στην πράξη

Φτάνει όμως με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και πάω στα πιο ουσιαστικά. Καλά τα λόγια και η θεωρία, στην πράξη όμως τι γίνεται; Με το που έπιασα, λοιπόν, στα χέρια μου το νέο Huawei P20 Pro ξεχύθηκα στους δρόμους του Παρισιού  για να δω στην πράξη όλα τα φανταστικά χαρακτηριστικά που μου παρουσιάστηκαν. Επισκέφθηκα αγαπημένα μου σημεία και τα απαθανάτισα. Το αποτέλεσμα με άφησε απολύτως ικανοποιημένη. Φωτογράφισα με καλές καιρικές συνθήκες (βλέπε ήλιο), αλλά και με αρκετά κακές (βλέπε συννεφιά, βροχή, τρελό αέρα). Κάπου εδώ να σου πω πως έβγαλα φωτογραφία και κατά τη διάρκεια της νύχτας και το αποτέλεσμα με άφησε άφωνη. Γραφική ατάκα, αλλά πραγματικά έμεινα άφωνη όταν παρατήρησα πως είχε βγάλει πεντακάθαρο το τοπίο.

Κλείνοντας θα σου δείξω τα 10 must see σημεία στο κέντρο του Παρισιού (τα οποία και φωτογράφισα με το νέο μου κινητό), που αξίζουν αναμφίβολα μία επίσκεψη και πολλά κλικ: 

1. Πύργος του Άιφελ (La tour Eiffel)

 

Πολυφωτογραφημένος, πολυπαιγμένος αλλά οκ δε γίνεται να έχεις επισκεφθεί το Παρίσι και να μην έχεις περάσει από εδώ μια βόλτα. Με ύψος 324 μ., το πιο διάσημο σύμβολο του Παρισιού κόβει την ανάσα. Χτίστηκε από τον πρωτοποριακό αρχιτέκτονα Γκούσταβ Άιφελ για την Παγκόσμια Έκθεση του 1889. Έχει 1.665 σκαλιά και 3 ορόφους στα 95 μ., 125 μ. και 310 μ.  αντίστοιχα. Από το τρίτο επίπεδο η θέα εκτείνεται στα 80 χλμ.

2. Σαμπ ντε Μαρ (Le Champ de Mars) και Τροκαντερό (Trocadéro)

 

Αν θέλεις να χαλαρώσεις σε κάποιο πάρκο με θέα τον πύργο του Άιφελ, τότε κατευθύνσου προς το Champ de Mars. Στο πάρκο αυτό με τα πολύχρωμα παρτέρια και τα εντυπωσιακά δέντρα μπορείς να κάτσεις να απολαύσεις τον καφέ ή την μπίρα σου με την ησυχία σου. Αν πάλι ψάχνεις το πιο τέλειο σημείο για να βγάλεις την πιο εντυπωσιακή φωτογραφία με θέα τον πύργο, τότε το Τροκαντερό είναι το μέρος σου.

3. Ηλύσια Πεδία (Champs-Élysées)

 

Από τις πιο όμορφες λεωφόρους της Ευρώπης, για να μην πούμε η πιο όμορφη. Η περίφημη Champs-Élysées δεν κοιμάται ποτέ. Διασχίζοντάς την θα συναντήσεις αμέτρητα καταστήματα, σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και θα έχεις την ευκαιρία να φωτογραφίσεις τον ορίζοντα και από τις δύο μεριές (από τη μια η αψίδα του Θριάμβου και η Place Charles de Gaulle και από την άλλη η Place de la Concorde). Έχει μήκος 1,9 χλμ. και πλάτος 70 μέτρων.

4. Η αψίδα του Θριάμβου (L’ arc de triomphe)

 

H επιβλητική αυτή αψίδα βρίσκεται στην Place Charlesde Gaulle, στα Ηλύσια Πεδία και έχει ύψος 50μ.. Η Αψίδα του Θριάμβου είναι στο κέντρο της νοητής ευθείας που σχηματίζουν τρεις αψίδες, ανάμεσά τους η Arc de Defense και η Αrc de Triomphe du Carrousel που βρίσκεται μπροστά στο Λούβρο. Από ψηλά η θέα είναι φανταστική. Δώδεκα λεωφόροι συναντώνται εκεί, σχηματίζοντας ένα αστέρι.  Η αψίδα ορθώθηκε το 1806 από το Ναπολέοντα για τον εορτασμό των νικών του και ολοκληρώθηκε το 1836. Από εκεί μάλιστα πέρασε και η πομπή της κηδείας του. Η αψίδα αποτελεί εθνικό σύμβολο και από εκεί ξεκινά κάθε χρόνο η παρέλαση της Γαλλικής Εθνικής Επετείου της 14ης Ιουλίου.

5. To μουσείο του Λούβρου (Musée du Louvre)

 

Είτε είσαι λάτρης των μουσείων, είτε τα αποφεύγεις όπου βρεθείς κι όπου σταθείς αυτό το μουσείο ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να το επισκεφθείς. Είναι από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία στον κόσμο. Βρίσκεται στην καρδιά του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα και στις αίθουσές του φιλοξενεί περισσότερα από 35.000 έργα τέχνης ανεκτίμητης αξίας. Στην κύρια είσοδο του μουσείου θα δεις μια ογκώδη πυραμίδα από γυαλί, η οποία κατασκευάστηκε το 1989 από τον αρχιτέκτονα I.M. Pei. Παρόλο που ο σχεδιασμός της έρχεται σε αντίθεση με την κλασική κατασκευή του κτηρίου, ο σκοπός δεν ήταν άλλος από το να εισχωρεί το φως του ηλίου μέχρι το υπόγειο. Εκεί θα θαυμάσεις τον πασίγνωστο πίνακα της Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, τη Νίκη της Σαμοθράκης, την Αφροδίτη της Μήλου, καθώς και χιλιάδες άλλα εκθέματα από όλον τον κόσμο. Προετοιμάσου για πολλές ώρες περπάτημα.

 6. Μονμάρτη (Montmartre)

 

Η συνοικία αυτή είναι από τις γραφικότερες όλου του Παρισιού. Κάποτε περπατούσαν εδώ ο  Vincent van Gogh, o Henri Matisse, o Pablo Picasso, καθώς επίσης εκεί έλαβαν χώρα τα γυρίσματα της γαλλικής ταινίας Amelie. Στα σοκάκια, λοιπόν, της Μονμάρτης θα βρεις μικρά καφέ και εστιατόρια, κουκλίστικα σπίτια με εντυπωσιακές χρωματιστές πόρτες και πολλά μαγαζάκια με σουβενίρ. Χαρακτηριστικό και πολυφωτογραφημένο σημείο είναι η κεντρική πλατεία (place du Tertre) με τους δεκάδες ζωγράφους που περιμένουν πώς και πώς να κάτσεις δίπλα τους για να κάνουν το πορτρέτο σου. Κράτα το κινητό ανά χείρας και βγάλε όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορείς. Για εμένα η Μονμάρτη είναι η πιο όμορφη περιοχή του Παρισιού.

7. Βασιλική της Ιερής Καρδιάς (Basilique du Sacré Cœur)

 

Το 1876 ξεκίνησε η κατασκευή της βασιλικής της Sacré Cœur, ως φόρος τιμής των 58.000 στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στο Γαλλοπρωσικό πόλεμο. Η βασιλική είναι αφιερωμένη στην Ιερή Καρδιά του Χριστού και βρίσκεται στην κορυφή της Μονμάρτης. Αποτελεί ένα από τα πιο βασικά αξιοθέατα της πόλης του Φωτός, μιας και η θέα από εκεί είναι πανοραμική και άκρως εντυπωσιακή. Στα σκαλιά καθώς και κάτω στους κήπους θα δεις πολύ κόσμο να κάθεται και να απολαμβάνει το τοπίο. Η Βασιλική είναι εξίσου επιβλητική τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Η είσοδος είναι ελεύθερη, επομένως κάνε τον κόπο και μπες μέσα.

8. Παναγία των Παρισίων (Notre Dame)

 

Από τους πιο εντυπωσιακούς ναούς της Ευρώπης, η Παναγία των Παρισίων στέκεται μεγαλοπρεπής στο Île de la Cité. Ο γοτθικός ναός ξεκίνησε να χτίζεται το 1163 και ολοκληρώθηκε το 1345. Κατά τη Γαλλική Επανάσταση καταστράφηκε πλήρως και ανακαινίστηκε την περίοδο 1841-1864. Τα βιτρό παράθυρα, ο μεγάλος Ρόδακας στην πύλη του ναού και τα δύο κωδωνοστάσια ύψους 68μ. κεντρίζουν την προσοχή των επισκεπτών. Μην παραλείψεις να ανέβεις στις υδρορροές και να θαυμάσεις την πόλη από ψηλά, καθώς και να περάσεις μια βόλτα από την Pont de l’ Archeveche με τα λουκέτα της αγάπης.

9. Μαραί (Le Marais)

 

 

Eίναι όμορφο να περπατάς στους δρόμους του Παρισιού, πόσω μάλλον όταν είναι αυτοί του Μαραί. Η πολυσύχναστη αυτή συνοικία είναι ιδανική για χαλαρές βόλτες και άφθονες φωτογραφίες. Στους τοίχους της θα βρεις πολλές και ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες. Ακολούθησε το μονοπάτι του Louis XIV και περιπλανήσου στην πλατεία République και στην εβραϊκή συνοικία. Κάθισε σε κάποια από τα μαγαζάκια της περιοχής και απόλαυσε χαλαρή τον καφέ ή το γλυκό σου.  

10. Κέντρο Πομπιντού (Centre Georges Pompidou)

 

Το κέντρο Ζορζ Πομπιντού αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσεία μοντέρνας τέχνης στον κόσμο. Η επίσκεψη σε αυτό όπως καταλαβαίνεις είναι must. Το αρχιτεκτονικό δημιούργημα των Richard Rogers, Renzo Piano και Gianfranco Franchini δε γινεται να περάσει απαρατήρητο. Η εξωτερική industrial κατασκευή του με τον μεταλλικό σκελετό και τους διαφανείς και έγχρωμους σωλήνες το καθιστούν μοναδικό. Εκεί θα θαυμάσεις πάνω από 50.000 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, όπως επίσης θα έχεις τη δυνατότητα να επισκεφθείς τη δημοφιλή βιβλιοθήκη του. 

p.s.1: Merci Huawei Greece για το υπέροχο αυτό ταξίδι.

p.s.2: Au revoir et à bientôt, Paris.