TRAVEL

6 προορισμοί κοντά στην Αθήνα για το ΣΚ (γιατί το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ)

Επέστρεψες από τις διακοπές σου και η δουλειά στο γραφείο σου φαίνεται βουνό; Σε νιώθουμε απόλυτα. Είναι δύσκολη η επιστροφή στην καθημερινότητα, αλλά είναι στο χέρι σου να αλλάξεις τη διάθεσή σου. Τι εννοώ;

Προφανώς και θα μιζεριάσεις αν κάθεσαι διαρκώς και μετράς τις ελάχιστες μέρες αδείας που σου έχουν απομείνει μέχρι τα Χριστούγεννα. Προφανώς και θα βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο όταν συνειδητοποιήσεις πως η πρώτη αργία της σεζόν, ναι, για την 28η Οκτωβρίου μιλάω, φέτος  πέφτει Σάββατο. Αναμενόμενο, λοιπόν, κι απολύτως λογικό να γκρινιάξεις για λίγο με τις συναδέλφους σου, αλλά μέχρι εκεί.

Όσο υπάρχουν ελεύθερα σαββατοκύριακα τίποτα δεν πρέπει να σε ρίχνει, πόσω μάλλον όταν τα σαββατοκύριακα αυτά έχουν και υπέροχο καιρό. Παρακάτω θα βρεις 6 κοντινούς προορισμούς στην Αθήνα για διήμερη ή και μονοήμερη απόδραση. Βγάλε μολύβι και χαρτί και ξεκίνα να σχεδιάζεις μίνι αποδράσεις που θα σε κάνουν να δεις το Σεπτέμβρη με άλλο μάτι.

ΓΙΑ ΔΙΗΜΕΡΟ

* Κλασική αξία: ΝΑΥΠΛΙΟ

Photo by: Dimitra Marinaki #nafpliocity #nice #photoshooting #peace #photography #photooftheday #blue #red #chairs #stais #white #house #Greece #relax #perpato #photografizo #window #Hellas #peloponisos #wow #perfect #okey #poem #beauty #nature

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Περπατω φωτογραφιζω Ναυπλιο (@perpato_photografizo_nafplio) στις

 

Από τους πιο κοντινούς και αγαπημένους προορισμούς. Το Ναύπλιο καλύπτει όλα τα γούστα. Είτε θέλεις να χαλαρώσεις, είτε να βγεις και να διασκεδάσεις μέχρι το πρωί, στο Ναύπλιο θα έχεις πολλές επιλογές. Όπως και να έχει, αυτά που δεν πρέπει να χάσεις είναι τα εξής: βόλτα στην παλιά πόλη και τα πανέμορφα πλακόστρωτα σοκάκια της, χαλαρό περπάτημα ή ποδηλατάδα στην Αρβανιτιά (αξίζει να συνεχίσεις και μέχρι την Καραθώνα), βόλτα στο Παλαμήδι και χάζι την υπέροχη θέα και φυσικά μη φύγεις αν δεν απολαύσεις τα λαχταριστά παγωτά του Antica Gelateria di Roma ή του Κουστένη. Και τα δύο έχουν φανταστικές γεύσεις (τρέχει σαλάκι). Aν σε βγάλει ο δρόμος προς Νέα Κίο, πέρνα και δοκίμασε τα σουβλάκια στο Σμυρνέικο του Φάνη. Τέτοια sauce δεν έχω ξαναφάει. Κ-Ο-Λ-Α-Σ-Η.

* Η εναλλακτική επιλογή: ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ

#lake#nature#tsivlou_lake#moodoftheday #instafotos#greeknature

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katerina Koxaraki (@katerina.k22) στις

 

Αν αγαπάς τη φύση, τα βουνά, το πράσινο και θέλεις να δεις κάτι διαφορετικό, τότε πήγαινε στη Λίμνη Τσιβλού. Σε περίπου 2μιση ώρες από την Αθήνα, βρίσκεται αυτό το καταπράσινο τοπίο που μοιάζει να έχει βγει από παραμύθι. Πέραν από περπάτημα ή ποδήλατο γύρω από τη λίμνη, μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις και κωπηλασία. Για τη διαμονή σου μπορείς να επιλέξεις το χωριό Ζαρούχλα που απέχει 11 χλμ. από τη λίμνη. Μη φύγεις αν δε δοκιμάσεις παϊδάκια στα κάρβουνα, κόκορα με μακαρονάκι και φυσικά τα ονομαστά φασόλια της Ζαρούχλας.

*Το νησί: ΣΠΕΤΣΕΣ

Magic Sunset#SpetsesDaily #Spetses #Island #Greece #SpetsesIsland #May #Summer17 #Spetsing #PhotoOfTheDay

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Spetses Daily (@spetsesdaily) στις

 

Λατρεμένο νησάκι του Αργοσαρωνικού ιδανικό για σαββατοκύριακο. Μπορείς να πας είτε με δελφίνι από Πειραιά, είτε με το αυτοκίνητό σου από Κόστα και να περάσεις απέναντι με καικάκι ή θαλάσσιο ταξί. Φόρα χαμηλά παπούτσια και ξεκίνα το περπάτημα. Περιπλανήσου στα σοκάκια στην Ντάπια και ανέβα όσο πιο ψηλά μπορείς με κατεύθυνση προς Αγία Μαρίνα, χαζεύοντας τα υπέροχα σπίτια των Σπετσιωτών με τις εκπληκτικές πόρτες τους. Μη χάσεις τη βόλτα από Ντάπια προς Παλιό Λιμάνι, ειδικά νωρίς το απόγευμα και λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα. Για βουτιές κοντά στην Ντάπια, προτίμησε την ελεύθερη παραλία του Αγίου Μάμα, διαφορετικά επίλεξε το Καΐκι Beach Club που είναι η πιο κοντινή στο κέντρο οργανωμένη παραλία. Εκεί μπορείς μάλιστα να γευματίσεις, μιας κι έχει πολύ καλή κουζίνα. Αν πάλι αγαπάς τα θαλασσινά, θα σου πρότεινα να κάνεις μια στάση στο Ακρογιάλι και να μη φύγεις αν δεν απολαύσεις τα κολοκυθάκια του. Τέλος, άφησε χώρο για παγωτό. Στο IL POSTO θα φας γευστικότατο παγωτό μηχανής σε πολλές γεύσεις (τρέχει σαλάκι και πάλι).

ΓΙΑ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ

* Η κοντινή βόλτα: ΧΑΛΚΙΔΑ

 

Αν θέλεις να πεταχτείς μονοήμερη για μπάνιο και καλό φαγητό, τότε η Χαλκίδα είναι αυτό που ψάχνεις. Αφού κάνεις το μπανάκι σου στις Αλυκές (μόλις 5χλμ. μακριά από το κέντρο), απόλαυσε τη βόλτα σου στην παραλία της πόλης και κάτσε σε ένα από τα δεκάδες ουζερί δίπλα στο στενό του Ευρίπου, μέσα στα δρομάκια και τις γύρω γειτονιές. Θα χαλαρώσεις, θα γεμίσεις μπαταρίες και θα γυρίσεις το βράδυ στην Αθήνα χαλαρή και ωραία.

* Τουρίστας στην πόλη σου: ΣΟΥΝΙΟ

#greece #athens #sounio #temple #capesounion #templeofposeidon #ancient #archaeology #ancientgreece #poseidon #culture #roundphot0 #instagreece #wu_greece #monuments #sightseeing #visitgreece #beautifuldestinations

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Joga Bonito ⚽ (@christos_spg) στις

 

Ποιος είπε ότι πρέπει να φύγεις από την Αττική για να χορτάσει το μάτι σου ομορφιά; Μπορείς κάλλιστα να αλλάξεις παραστάσεις και να περάσεις υπέροχα τη μέρα σου, αν κινηθείς προς το Σούνιο. Απόλαυσε το μπάνιο σου στο ΚΑΠΕ, τον μικρό, κουκλίστικο κολπίσκο με τα γαλανά νερά και στη συνέχεια φόρεσε το καπέλο σου και κατευθύνσου προς το ναό του Ποσειδώνα. Η θέα από ψηλά είναι πραγματικά συγκλονιστική. Για φαγητό μπορείς να επισκεφθείς κάποια από τις ψαροταβέρνες της Παλαιάς Φώκαιας.

* Νησί στο πι και φι: ΑΙΓΙΝΑ

#aigina #port #pecheur #bateau #greekislands #greecestagram #holiday #tourism #travel #kalokairi #summertime #sunset #fishingboat #grece #island #ilesgrecques #greece2015 #greece #sea #limanaki #world

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aegina_Island (@aegina_island) στις

 

 Σε μιάμιση ωρίτσα με το καράβι και σε μόλις 35 λεπτά με το δελφίνι, μπορείς να βρεθείς στην Αίγινα από νωρίς το πρωί και να επιστρέψεις αργά το βράδυ στον Πειραιά. Αν προτιμάς τις οργανωμένες παραλίες, τότε οι αμμουδιές της Αγίας Μαρίνας, του Μαραθώνα και της Αιγινήτισσας είναι ιδανικές για εσένα. Αν πάλι θέλεις την ηρεμία σου, τότε θα βρεις τον παράδεισό σου στην παραλία Κλειδί ή αλλιώς Κλήμα. Νωρίς το απόγευμα κάνε τη βόλτα σου στην πόλη και χάζεψε τα όμορφα νεοκλασσικά κτήρια κι αν είσαι λάτρης των αρχαίων μνημείων επισκέψου τον επιβλητικό ναό της Αφαίας. Μη φύγεις από το νησί αν δεν αγοράσεις φιστίκια Αιγίνης (ναι, είναι πολύ πιο νόστιμα από αυτά που αγοράζεις στην κάβα της γειτονιάς σου).

Όπου κι αν πας, σιγουρέψου ότι θα έχεις δίπλα σου τη σωστή παρέα. Καλά να περάσεις!