TRAVEL

Γιατί πρέπει να ντυθείς επίσημα στο επόμενο ταξίδι με αεροπλάνο

Το πιθανότερο είναι να μην έχεις μπει ποτέ σε αεροπλάνο με ψηλό τακούνι και καλό φόρεμα. Εξίσου πιθανό είναι να μην έχεις δει και ποτέ κάποιον ντυμένο σα να πήγαινε σε επίσημη εκδήλωση. Τα αεροπλάνα πια δεν έχουν επίσημο dress code - μια βόλτα σε vintage φωτογραφίες θα σου θυμίσει ότι κάποτε δεν ήταν έτσι τα πράγματα.

Προφανώς τις… άλλες εποχές, δεν υπήρχαν φτηνά εισιτήρια και το ταξίδι με αεροπλάνο σήμαινε πλούτος. Αλλά αυτό σημαίνει ότι πια μπορούμε να πετάμε πάνω από τα σύννεφα με τα πιο πρόχειρα ρούχα που έχουμε στη ντουλάπα μας;  Μια συντάκτρια του Business Insider πιστεύει πως όχι και μάλιστα με αφορμή πρόσφατη εμπειρία της, γράφει τους λόγους που πρέπει πάντα να ντυνόμαστε καλά όταν ταξιδεύουμε με αεροπλάνο.

Συγκεκριμένα, εξομολογείται ότι η ίδια έβαλε ψηλές μπότες για να ταξιδέψει πρόσφατα. Το τόλμησε κυρίως γιατί δε χόραγαν στη βαλίτσα της. Τότε, ο αεροσυνοδός την πλησίασε και της είπε ότι του άρεσαν πολύ και πως την ευχαριστεί, γιατί πια ο κόσμος δεν ντύνεται καλά για να ταξιδέψει με αεροπλάνο.

Ποιοι λόγοι θα πρέπει να σε κάνουν να βάλεις και εσύ τα καλά σου παπούτσια στην επόμενη πτήση; Σύμφωνα με την Sophie-Claire Hoeller οι ακόλουθοι:

– Μπορεί να πας στην πρώτη θέση

Αν και γενικά υπάρχει πληρότητα στις πτήσεις, μπορεί να είσαι τυχερή και να υπάρχει κάποιο κενό. Η πιθανότητα να πας εσύ στην πολυτελή θέση του αεροπλάνου και όχι κάποιος άλλος, είναι μεγαλύτερη όταν είσαι επίσημα ντυμένη.

– Γλιτώνεις χώρο στη βαλίτσα

Τα τακούνια δε μεταφέρονται εύκολα σε βαλίτσα. Βασικά, πιάνουν περισσότερο χώρο συγκριτικά με τα αθλητικά. Το ίδιο συμβαίνει και με τα παλτό το χειμώνα ή με τα καπέλα. Μπορείς να μη γεμίσεις τη βαλίτσα σου μέχρι πάνω, αν ντυθείς καλύτερα.

– Θα νιώθεις πιο καλά με τον εαυτό σου

Κάνε εικόνα τον εαυτό σου να κατεβαίνει το αεροπλάνο με τα ψηλοτάκουνα σου και το αγαπημένο σου φόρεμα. Θα νιώσεις αμέσως καλύτερα ακόμα και αν στην τσέπη έχεις 100 ευρώ για να περάσεις 4 μέρες. Επίσης, οι προοπτικές να βρεις κανένα αμόρε είναι καλύτερες.

– Θα κάνεις τη ζωή των αεροσυνοδών καλύτερη

Είναι ο χώρος που εργάζονται και το να πηγαίνεις προσεγμένη, τους κάνει και εκείνους να νιώθουν καλύτερα.