TRAVEL

Οι πιο ωραίες υπαίθριες αγορές του κόσμου

Οι μυρωδιές, τα χρώματα, οι έμποροι πίσω από τον πάγκο που φωνάζουν. Τσέκαρε αυτές τις απίθανες υπαίθριες αγορές του κόσμου και αν δεν θέλεις να φτιάξεις βαλίτσα τώρα εμάς Ladylike.gr να μην μας λένε. Ας αρχίσει το ταξίδι λοιπόν!

Παζάρι Μπαχαρικών, Κωνσταντινούπολη

 

Βρίσκεται μέσα στο γιγαντιαίο Grand Bazaar και σαν βρεθείς εντός της εμβέλειας του θα νιώσεις στον αέρα τα αρώματα των μπαχαρικών. Εκεί θα βρεις τα πάντα. Από αποξηραμένα φρούτα μέχρι το καλύτερο σαφράν του Ιράν, σουμάκι και κύμινο.

Borough Market, Λονδίνο

 

Εκεί να πας με άδειο το στομάχι. Όλα τα καλά της Αγγλία εκεί θα τα βρεις. Fish & chips, μπύρες και το περίφημο σάντουιτς με κονφί πάπιας από το Le Marche du Quartier. Το Λονδίνο στα καλύτερά του.

Marche des Enfants Rouge, Παρίσι

 

Είναι από τα πιο παλιά παζάρια του Παρισιού (γιατί η πόλη το φωτός δεν είναι μόνο μόδα και μυστικούς κήπους) και βρίσκεται στο υπέροχο Marais. Μαροκινό κουσκούς, γιαπωνέζικα bento boxes, κρέπες και pistachio creme brulee περιμένουν να σου πάρουν το μυαλό.

Mercat de la Boqueria, Βαρκελώνη

 

Αρχικά αυτό που θα σου κάνει εντύπωση είναι τα πολύχρωμα zumos (φρέσκοι χυμοί), τα εξωτικά μπαχαρικά και τα αλλαντικά. Ναι, η Boqueria είναι ένα τεράστιο παντοπωλείο όπου εκτός από ψώνια μπορείς να κάτσεις και να φας στα μικροσκοπικά tapas bars τηγανητές αγκινάρες, κροκέτες μπακαλιάρου και γαρίδες με σάλτσα σκόρδου.

Or Tor Kor Market, Μπανγκόκ

 

Από τα καλύτερα – αν όχι το καλύτερο – food market της Ταϊλάνδης. Εκτός από θαλασσινά, κρέας και λουλούδια θα βρεις παραδοσιακά ταϊλανδέζικα σνακ, όπως κοκκινιστή πάπια με noodles, pancakes καρύδας και φρέσκα πιάτα κάρυ.

Smorgasburg, Μπρούκλιν

 

Αυτό το εβδομαδιαίο flea market είναι η χαρά του Instagrammer. Μην χάσεις το επικό ramenburger που αντί για ψωμάκι έχει τηγανισμένα noodles και για επιδόρπιο το vegan Dun-Well Doughnut σε γεύση ιβίσκου και μύρτιλλα με σιρόπι σφενδάμου.