TRAVEL

5 προορισμοί κοντά στην Αθήνα, αν δεν πρόλαβες να κλείσεις κάτι για το τριήμερο

Έρχεται 28η σου έλεγαν, τους άκουγες εσύ, αλλά αγρόν ηγόραζες και τώρα ξέμεινες: μόνη στην πόλη - που λέει ο λόγος. Αν λοιπόν δε δουλεύεις και έχεις και μια φυσική ροπή προς την κατάθλιψη, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φύγεις λίγο από την Αθήνα (η οποία πάντα βέβαια θα έχει το αντικαταθλιπτικό της να σου προσφέρει με πάρτι και εκδηλώσεις) και να πας έστω και για ένα φαγητό με καλή παρέα, λίγο εκτός. Έτσι για να ανανεωθείς.

Ναύπλιο

 

Σε μιάμιση ωρίτσα θα έχεις βρεθεί στο υπέροχο Ναύπλιο. Γραφικό, ρομαντικό, γεμάτο φυσικές ομορφιές και ιστορία, σίγουρα έχει να σου προσφέρει πολλά για ένα μονοήμερο. Το Παλαμήδι, η πλατεία Συντάγματος, το Μπούρτζι και τα στενοσόκακα θα γεμίσουν τη μέρα σου με υπέροχες εικόνες.

Λουτράκι

 

Θα οδηγήσεις μόνο μία ώρα και συνδυάζει βουνό και θάλασσα, ώστε να διαλέξεις με ποια θέα θες να πιεις τον καφέ σου, να κάνεις τη βόλτα σου και να φας. Η λίμνη Βουλιαγμένης, τα ιαματικά λουτρά, αλλά και ένας περίπατος στην παραλία αρκούν για να περάσεις ένα όμορφο μονοήμερο.

Αράχωβα

 

Στα all time classic, δυο ωρίτσες έξω από την Αθήνα, η Αράχωβα είναι πάντα εκεί να σε μαγέψει με τα πέτρινα καφέ και τα ταβερνεία της. Οι Δελφοί, το χιονοδρομικό κέντρο, το τοπίο, την κάνουν πάντα μια επιλογή που δε θα σε απογοητεύσει ό,τι γούστα κι αν έχεις. Μπορείς να επισκεφθείς ακόμα και τον Εθνικό Δρυμό του Παρνασσού για να έρθεις όσο πιο κοντά γίνεται με τη φύση – αν το έχεις ανάγκη.

Τρίκαλα Κορινθίας

 

Μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα για ένα τοπίο που άλλοι θα ταξίδευαν και μέρες: έλατα, μικρά μονοπάτια, λίμνες, πέτρινα σπιτάκια και πεντανόστιμο φαγητό. Μόλις φας, κάψε τις θερμίδες κάνοντας πεζοπορία ή οδήγησε από τα Μεσαία Τρίκαλα στα Άνω Τρίκαλα, προκειμένου να φτάσεις στη μαγευτική λίμνη Δασίου με την υπέροχη θέα της.

Βυτίνα

 

Σε δυόμιση ώρες θα αντικρίζεις τη μαγευτική Βυτίνα Αρκαδίας. Ιδανική για πεζοπορία (ειδικά στο Δρόμο της Αγάπης για τους ερωτευμένους) ή ποδήλατο βουνού στα μονοπάτια του Μαινάλου. Η πλακόστρωτη πλατεία του χωριού, η εκκλησία του Άγιου Τρύφωνα, το ντόπιο μέλι και οι παραδοσιακές γεύσεις είναι στα must, άπαξ και βρεθείς εκεί.