TIPS

Το λάθος που κάνεις με το πλύσιμο των πιάτων

Στοίβα τα πιάτα στον νεροχύτη. Είχες υποσχεθεί στον εαυτό σου πως θα έκανες οικονομία για να αγοράσεις ένα πλυντήριο πιάτων όμως προτεραιότητα είχαν κοινόχρηστα, ΔΕΗ και η δόση του δανείου. Τον επόμενο μήνα και βλέπουμε. Η στοίβα λοιπόν παραμένει. Φάγατε ωραία, τα είπατε και τώρα κάποιος πρέπει να πλύνει τα πιάτα. Ξεκουράζεσαι λίγο στον καναπέ και ξεκινάς.

Πιάτα, ποτήρια, πιρούνια και μαχαίρια. Κάνεις σαπουνάδα με το σφουγγαράκι που έχεις αλλάξει πρόσφατα γιατί διάβασες πως είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα στην κουζίνα και είσαι έτοιμη να τελειώσεις.

Τα έχεις αφήσει να στεγνώσουν στο πλάι και να πέσουν τα πολλά νερά. Κλείνεις τη βρύση και πιάνεις μία πετσέτα που κρεμόταν από την καρέκλα και ξεκινάς να τα σκουπίζεις.

Λάθος. Πρέπει να σταματήσεις.

Μπορεί η έλλειψη χώρου να σε αναγκάζει να πλύνεις και να σκουπίσεις για να τα τοποθετήσεις αμέσως στα ντουλάπια όμως αυτή σου η κίνηση τις περισσότερες φορές ακυρώνει τον κόπο.

Όσο καθαρή κι αν είναι η πετσέτα της κουζίνας, το πιθανότερο είναι πως έχει ένα σεβαστό αριθμό μικροβίων που αμέσως θα κάνουν μεταπήδηση στα καθαρά σου πιάτα.

Καλό θα ήταν να τα αφήσεις να στεγνώσουν μόνα τους.