TIPS

Τα tips για να απομακρύνεις τη μυρωδιά ψαριού από τα χέρια σου

Ψαρίλα, αυτή η κατάρα. Όσο σου αρέσει να τρως την τσιπούρα, το σαργό και το λιθρίνι, άλλο τόσο σιχτιρίζεις όταν μετά το καθάρισμα φέρνεις τα χεράκια σου στην μύτη και μυρίζεις...θάλασσα. Στο ωμό ψάρι η πιο προφανής λύση είναι τα γάντια, κάτι που όμως δύσκολα χρησιμοποιείς στο μαγειρεμένο. Στην περίπτωση λοιπόν που για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείς ν' αποφύγεις το καθάρισμα ενός ψαριού, μάθε τι πρέπει να βάζεις στα χέρια σου- όταν το λεμόνι δεν είναι αρκετό- ώστε να φύγει αυτή η χαρακτηριστική δυσάρεστη μυρωδιά.

– Βάλε στα χέρια σου οδοντόπαστα, τρίψ’τα και ξέβγαλε.

– Πριν ακουμπήσεις το ψάρι, τρίψε τα χέρι σου με χοντρό αλάτι, εστιάζοντας στα νύχια.

– Ξύδι. Από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις.

– Κι αν τίποτα από τα παραπάνω δεν λειτουργήσει, υπάρχει πάντα το μαλακτικό ρούχων με άρωμα. Βάλε σε μία λεκάνη ένα καπάκι μαλακτικό με ένα ποτήρι νερό και μούλιασε για λίγα λεπτά. Αφού ξεβγάλεις τα χέρια σου θα μυρίζουν υπέροχα!