TIPS

Τα 2 βασικά λάθη που κάνεις όταν πλένεις τα σεντόνια

Η Τετάρτη είναι η ημέρα που αλλάζεις τα σεντόνια. Βγάζεις, βάζεις και πλυντήριο. Μία πληροφορία θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου. Δεν είναι ''άντε τα ρίξαμε όλα μαζί και έτοιμα''. Καλό είναι να μη γίνονται λάθη και κουράζεσαι χωρίς λόγο. Υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος να πλυθούν κι εσύ θα ακολουθήσεις τον πρώτο δρόμο.

Το λάθος πρόγραμμα

Πρόπλυση και υψηλή θερμοκρασία για να καθαρίσουν καλά, να φύγουν οι λεκέδες να πουν αντίο; Όχι και πάλι όχι εκτός αν έχεις να πλύνεις τα σεντόνια από την Υπαπαντή του ’16. Επειδή κάτι τέτοιο δε συμβαίνει δε χρειάζεται να επιλέγεις αυτό το πρόγραμμα. Καταλληλότερο ένα πρόγραμμα για βαμβακερά ή ευαίσθητα υφάσματα που διαρκούν λιγότερο και δεν ”καταπονούν” τις ίνες του υφάσματος. Άσε που μειώνεται το τσαλάκωμα και θα έχεις λιγότερο σίδερο.

Το γεμάτο πλυντήριο

Α παλεύεις να κλείσεις την πόρτα του πλυντηρίου, κάνε ένα βήμα πίσω και βγάλε λίγα ρούχα από μέσα. Τα σεντόνια για να πλυθούν θέλουν να παίρνουν τον αέρα τους. Δεν υπάρχει καθάρισμα σε βάθος. Άρα; Να νομίζεις πως είσαι ξαπλωμένη στα καθαρά σου σεντόνια και τελικά να έχεις κάνει το λάθος; Και να τα πλένεις μόνα τους, όχι μαζί με το λευκό σου πουκάμισο και τις κάλτσες του γυμναστηρίου.

Τώρα μπορείς να κάνεις την παρακάτω κίνηση.