TIPS

Πώς θα καθαρίσεις τα πλακάκια του μπάνιου

Όπως πολύ καλά ξέρεις το μπάνιο είναι το μοναδικό δωμάτιο του σπιτιού που πρέπει να καθαρίζεται επιμελώς σχεδόν κάθε μέρα. Για να μην κάνουν τα μικρόβια πάρτι πρέπει να βρεις όλα τα κόλπα που θα αφήσουν τον χώρο καθαρό και δε θα ρουφήξουν όλη την ενέργειά σου σαν ηλεκτρική σκούπα.

Τα πλακάκια του μπάνιου είναι δύσκολος αντίπαλος. Πρώτα από όλα συσσωρεύουν βρωμιά η οποία δε φαίνεται για αυτό και μπορεί να ξεγελαστείς και να θεωρήσεις πως είναι καθαρά. Επιπλέον καταλαμβάνουν μεγάλη επιφάνεια και δύσκολα καθαρίζονται σωστά. Οι αρμοί είναι βάσανο.

Το κόλπο είναι απλό και περιλαμβάνει δύο εκδοχές ανάλογα με τις ανάγκες σου. Τι θα χρειαστείς; Οι συνήθεις ύποπτοι και πάλι στην παρέα μας.

Ξύδι και μαγειρική σόδα.

Το ξύδι είναι σύμμαχός σου. Απολυμαίνει και αρωματίζει χωρίς να είναι τοξικό ή να προκαλεί αλλεργίες. Βουτάς το πανί σου σε μία λεκάνη με χλιαρό νερό και ξύδι, στύβεις και τρίβεις τα πλακάκια. Δε χρειάζεται να καθαρίσεις στη συνέχεια με νερό.

Αν οι βρωμιές επιμένουν τότε φτιάχνεις μία παχύρευστη πάστα με νερό και μαγειρική σόδα. Απλώνεις στα πλακάκια, την αφήνεις για λίγα λεπτά να δράσει και στη συνέχεια τρίβεις με ένα καθαρό πανί.