TIPS

Πώς θα καθαρίσεις ένα γυάλινο βαζάκι από τα υπολείμματα κεριού

Δε νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος στον οποίο δεν αρέσουν τα κεριά. Ο τρόπος που φωτίζουν το χώρο, το άρωμα που εκλύουν, η ρομαντική και «ζεστή» ατμόσφαιρα που δημιουργούν. Πολλές φορές μέχρι και η συσκευασία τους είναι ωραία, ιδανική για να διακοσμήσει το σπίτι σου, να γίνει χρηστικό αντικείμενο ή να χρησιμοποιηθεί ακόμα και ως ποτήρι. 

Βαζάκια κυλινδρικά, τετράγωνα ή ορθογώνια με μοτίβα και σχέδια. Δεν σου πηγαίνει η καρδιά να τα πετάξεις όταν τελειώσει το κερί. Από την άλλη και τι να τα κάνεις όταν έχουν μέσα τους τα υπολείμματα από το τελειωμένο κερί; Να τα καθαρίσεις. Αμέ!

Πώς βγάζεις το συμπαγές και κρύο κερί από ένα γυάλινο βάζο; Φυσικά και μπορείς να κάτσεις να το τρίβεις με το μαχαιράκι, αλλά φανταζόμαστε ότι δεν έχεις τόση όρεξη και χρόνο στη διάθεσή σου.

Το κερί φεύγει λιώνοντας. Για να το λιώσεις, από τη στιγμή που δεν μπορεί να «καεί» άλλο, χρειάζεται να το ζεστάνεις. Να πώς θα το κάνεις εύκολα και χωρίς να λερώσεις.

Ο ένας τρόπος είναι να βράσεις νερό και να το ρίξεις μέσα στο βάζο με το κερί. Με αυτό τον τρόπο, το κερί θα αρχίσει να ξεκολλά και να ανεβαίνει στην επιφάνεια. Αφαίρεσε τα με το χέρι σου. Όσο για τα κομμάτια που επιμένουν, μπορείς να τα τρίψεις με το σύρμα για τα πιάτα. Στη συνέχεια πλένεις το βάζο με σαπούνι και είναι έτοιμο.

Ένας εναλλακτικός (και πιο φυσικός) τρόπος είναι να το αφήσεις στον ήλιο να λιώσει. Πώς θα το κάνεις όμως σωστά: Στρώσε λίγες στρώσεις χαρτιού κουζίνας σε ένα τραπέζι ή στο πάτωμα στη βεράντα και τοποθέτησε πάνω σε αυτό το κερί ανάποδα. Φρόντισε να είναι απόλυτα εκτεθειμένο στον ήλιο. Έτσι, θα λιώσει και θα γλιστρήσει πάνω στο χαρτί. Στη συνέχεια το σκουπίζεις και το καθαρίζεις με υγρό για τζάμια.