TIPS

Πώς να πλένεις σωστά τις πετσέτες του μπάνιου

Κάθεσαι στη μέση του μπάνιου και αναρωτιέσαι τι έχει πάει τόσο λάθος. Τι συνέβη με τις πετσέτες του μπάνιου χωρίς να το καταλάβεις; Εσύ τις αγόρασες αφράτες και μαλακές και μετά από λίγες πλύσεις θυμίζουν σμυριδόπανο. Ο τρόπος πλυσίματος είναι καθοριστικός. Υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις αν θες η διάρκεια ζωής της απαλότητάς του να είναι μεγάλη.

-Πλύνε μόνο πετσέτες. Καλύτερα να περιμένες να μαζευτούν παρά να αναμείξεις πετσέτες με εσώρουχα και πιτζάμες. Να τις πλένεις μόνες τους.

-Χρησιμοποίησε λιγότερη ποσότητα απορρυπαντικού γιατί ”κάθεται” στις ίνες με αποτέλεσμα να χάνουν την απαλότητά τους με τα πλυσίματα. Καλό θα ήταν να αποφύγεις την υπερβολική ποσότητα μαλακτικού.

-Όταν οι πετσέτες έχουν σκληρύνει κι έχουν χάσει την απορροφητικότητά τους μπορείς να κάνεις το εξής κόλπο. Μαζί με το απορρυπαντικό ανακατεύεις μισή κούπα μαγειρική σόδα και μισή λευκό ξύδι.

-Στη θήκη του μαλακτικού μπορείς να προσθέσεις μισή κούπα αμμωνία. Η αμμωνία θα διαλύσει τυχόν απομεινάρια από τις προηγούμενες πλύσεις και θα τις κάνει πάλι αφράτες.

-Προσοχή στο στέγνωμα. Καλό θα είναι να τις απλώσετε για να στεγνώσουν ομοιόμορφα. Πριν τις βάλεις και πάλι στο ντουλάπι βεβαιώσου πως είναι στεγνές και μην την διπλώσεις πολύ ”σφιχτά”.