TIPS

Αντικείμενα που έχουν στο σπίτι τους οι οργανωτικοί άνθρωποι

Αν όταν μπαίνεις στο σπίτι πετάς τα κλειδιά στον καναπέ και τα ρούχα σου έχουν δημιουργήσει ένα αυτόνομο κρατίδιο πάνω στην καρέκλα του δωματίου σου, τότε αυτό το θέμα σε αφορά- εκτός και αν δεν έχεις κανένα πρόβλημα να έχεις ανακατεμένο σπίτι, τότε πάμε πάσο.

Σε περίπτωση όμως που θέλεις να βάλεις μια τάξη αλλά δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις, εμείς είμαστε εδώ. Παρακάτω θα βρεις 7 αντικείμενα που χρησιμοποιούν οι οργανωτικοί άνθρωποι, τα οποία μπορείς να εντάξεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου ώστε να τακτοποιήσεις τα ρούχα και τα πράγματα σου.

Κρεμάστρα για κλειδιά

Δεν είναι ανάγκη να βάλεις κρεμάστρα για κλειδιά, ένα ωραίο μικρό πιατάκι στο τραπέζι δίπλα στην πόρτα ή στο χωλ, κάνει την ίδια δουλειά. Έτσι, δεν θα χάσεις ποτέ ξανά τα κλειδιά και δεν θα χάσεις χρόνο ψάχνοντάς τα στις τσάντες και στις τσέπες σου.

Διαχωριστικά συρταριών

Αυτά τα διαχωριστικά είναι σωτήρια γιατί μπορούν να ξεμπλέξουν την άμορφη μάζα από εσώρουχα και κάλτσες που έχεις στο συρτάρι. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και στα συρτάρια της κουζινας, για να ξεχωρίζεις τα μαχαιροπίρουνα αλλά και στο μπάνιο, για να έχεις τακτοποιημένα τα κραγιόν και τις σκιές σου.

Βάζα

Αχ, βάζα. Κανονικά θα έπρεπε να κάνω ξεχωριστό θέμα για αυτά, καθώς είναι must have αξεσουάρ για το σπίτι. Βοηθάνε σημαντικά στην οργάνωση της κουζίνας (μπορείς να διατηρήσεις όσπρια, μακαρόνια, παξιμάδια, κλπ), των αξεσουάρ σου (ιδανικά για να μαζεύεις τα δαχτυλίδια και τα βραχιόλια σου) και του μπάνιου (μπορείς να αποθηκεύεις το βαμβάκι ή τις μπατονέτες).

Διαχωριστικά ραφιών

Στο ίδιο concept με τα διαχωριστικά των συρταριών, αυτά των ραφιών σε βοηθάνε να έχεις σε μια τάξη τις μπλούζες, τις τσάντες και ό, τι άλλο έχεις στην ντουλάπα σου.

Δίσκους

Οι δίσκοι δεν είναι ιδανικοί μόνο για να σερβίρεις ποτά, αλλά και για να οργανώσεις τα μικροαντικείμενα στο σαλόνι, την κουζίνα και το μπάνιο. Μπορείς να συγκεντρώσεις τα κεριά σου, τα μπουκάλια με αλκοόλ ή και βιβλία σου εκεί, αμέ.

Ραφιέρες

Μια μεταλλική ραφιέρα με ροδάκια είναι απαραίτητη (αν έχεις χώρο, βέβαια στο σπίτι) καθώς μπορεί να μετακινηθεί όπου χρειάζεται ενώ ο ουδέτερος σχεδιασμός της δεν σε περιορίζει.

Θήκη για γυαλιά

Αν έχεις αρκετά γυαλιά ηλίου, αυτή η θήκη θα σου λύσει τα χέρια. Μπορείς να τη φτιάξεις μόνη σου πολύ εύκολα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κολλήσεις λεπτό σύρμα με σιλικόνη στο πίσω μέρος ενός κάδρου (από το οποίο φυσικά θα έχεις βγάλει το τζάμι). Έτσι θα έχεις μαζεμένα τα γυαλιά σου ενώ παράλληλα θα έχεις και ένα ”έργο τέχνης” στον τοίχο!

Μεγάλα κουτιά

Τα μεγάλα κουτιά είναι ιδιαίτερα βολικά αν δεν έχεις πολλά συρτάρια στο σπίτι. Μπορείς να αποθηκεύσεις ό,τι μα Ο,ΤΙ θέλεις μέσα τους. Φρόντισε μόνο να γράψεις τι έχει το κάθε κουτί ώστε να μην ψάχνεις μετά με τις ώρες.

Θήκες για μπαχάρια

Σε περίπτωση που μαγειρεύεις και έχεις διάφορα βότανα και μπαχαρικά στην κουζίνα σου, μπορείς να τα βάλεις σε διάφορα βάζα, τα οποία μπορείς να στολίσεις με κορδέλες, να τα σχεδιάσεις ώστε να είναι ομοιόμορφα γενικά να παίξεις και να δώσεις ένα πιο προσωπικό χαρακτήρα σε αυτά.