TIPS

4 ανέξοδοι τρόποι για να αυξήσεις την απόδοση του καλοριφέρ στο σπίτι

Κρύο, καιρός για δύο και κυρίως για καλοριφέρ, θερμάστρες, θερμοπομπούς, τζάκια, κλιματιστικά και ό,τι άλλο μπορεί να ζεστάνει το σπίτι σου. Στο καλοριφέρ θα εστιάσω, που είναι το πιο οικονομικό- υποτίθεται- και ευρέως διαδεδομένο

Κάνε εξαέρωση

Όταν το θερμαντικό σώμα είναι εξαερωμένο, η κυκλοφορία του νερού δεν εμποδίζεται από τον εγκλωβισμένο αέρα κι άρα η απόδοσή του φτάνει τα μέγιστα.

Βάλε αλουμινόχαρτο

Ήξερες πως τοποθετώντας ένα γενναιόδωρο κομμάτι αλουμινόχαρτου πίσω από το σώμα του καλοριφέρ κρατάς τη θερμότητα εντός των τοίχων; Μόλις το έμαθες κι αυτό! Κόλλησέ το πάνω του ώστε να μην φαίνεται.

Απομάκρυνε τα όποια αντικείμενα

Δεν είναι ράφι το καλοριφέρ για να του βάζεις πάνω αποξηραμένα λουλουδάκια, αρκούδια και κάδρα. Επίσης, μην κρύβεις το σώμα πίσω από έπιπλα και βαριές κουρτίνες. Δώσε του χώρο και κράτα του αποστάσεις από ντουλαπάκια και λοιπά ξύλινα αντικείμενα. Όλα αυτά “τραβούν” τη θερμότητα.

Καθάρισέ το

Δεν είναι μόνο ζήτημα υγιεινής, αλλά και απόδοσης. Η σκόνη είναι τροχοπέδη αφού “μπουκώνει” και άρα εμποδίζει το καλοριφέρ. Προσπάθησε να το καθαρίζεις όχι μόνο εξωτερικά, αλλά και εσωτερικά.