ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Τα πιο σημαντικά αντικείμενα για τη διακόσμηση του σπιτιού σου

Είτε μετακόμισες πρόσφατα σε νέο σπίτι, είτε μένεις για χρόνια στο ίδιο η λογική είναι ακριβώς η ιδία. Σκέψου το σαλόνι του σπιτιού σαν την ντουλάπα με τα ρούχα και τα παπούτσια σου. Όποιο κι αν είναι το στιλ σου υπάρχουν κομμάτια που είναι βασικά. Κάνε παραλληλισμούς ανάλογης φύσης για να μπορέσεις να κάνεις την ενασχόλησή σου με τη διακόσμηση πιο διασκεδαστική και αποδοτική. Σκέψου τον καναπέ σαν το κλασικό σου τζιν και τo φωτιστικό ως το λευκό T-shirt που ταιριάζει με όλα.

Σε ένα φανταστικό διάλογο με ένα διακοσμητή θα σου έλεγε πως το σαλόνι καλό θα ήταν να έχει κάποια βασικά αντικείμενα που θα αποτελέσουν τη βάση. Πρώτα αγοράζεις μαύρο παντελόνι και μετά σακάκι παγιέτα και φούξια vinyl μπότες.

Η λίστα περιλαμβάνει πέντε αντικείμενα. Από εκεί και πέρα το προσωπικό σου γούστο είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά και το σπίτι σου ξεχωριστό.

Η σωστή καρέκλα

Να είναι εντυπωσιακή αλλά άνετη. Μην αγοράσεις τίποτα που είναι καλό μόνο για το μάτι. Να παίρνεις πράγματα εύχρηστα και δίνουν στιλ. Μία εκκεντρική καρέκλα-πολυθρόνα είναι μία έξυπνη κίνηση. Σκέψου την ιδέα να την κρεμάσεις από το ταβάνι.

Φωτιστικό δαπέδου, το έξυπνο

 

Πάλι στόχος μας να διευκολύνεις τη ζωή σου. Χρειάζεσαι ένα φωτιστικό δαπέδου που θα μετακινείται εύκολα και θα μπορεί να κινείται ανάλογα ρίχνοντας το φως εκεί που εσύ θέλεις. Δίπλα στην πολυθρόνα με κούπα καφέ και βιβλίο. Θες κάτι άλλο;

Καθρέφτης για το βάθος

 

Μία σημαντική προσθήκη που θα πρέπει να βάλεις στα άμεσα σχέδια. Ένας καθρέφτης δίνει βάθος, κάνει τα μικρά δωμάτια να δείχνουν μεγαλύτερα και καλύπτει εξαιρετικά τοίχους που μέχρι τώρα έδειχναν κενοί. Πάνω από τον καναπέ είναι μία καλή σκέψη.

Πίνακα μην ξεχάσεις

A post shared by Interior & More (@myinterior) on

 

Κι όταν λέμε πίνακα δεν περιοριζόμαστε. Μπορείς να βάλεις πόστερ, αφίσες, φωτογραφίες, τις ζωγραφιές των παιδιών σου. Ό,τι σου αρέσει μπορείς να το βάλεις σε κορνίζα και να το κρεμάσεις.

Μαξιλάρια, τα άνετα

A post shared by Interior & More (@myinterior) on

 

Άνεση χρειάζεσαι. Τα πολλά μαξιλάρια δίνουν στιλ και σε βολεύουν. Χρώματα και σχέδια που σου αρέσουν θα κάνουν τον καναπέ να δείχνει διαφορετικός.