ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Πώς θα οργανώσεις το μικρό σου μπάνιο. 5 ιδέες που θα σε βοηθήσουν

Είναι κι αυτή μία πρόκληση ή ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπίσεις την οργάνωση ενός μικρού μπάνιου. Γιατί όταν ο χώρος είναι μεγάλος μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς να σκέφτεσαι αν το δωμάτιο θα γεμίσει πράγματα. Το μυστικό είναι να οργανώσεις το μπάνιο σου ώστε να είναι λειτουργικό αλλά και καλαίσθητο χωρίς να κάνεις σλάλομ για να φτάσεις στην μπανιέρα αποφεύγοντας εμπόδια που σου φράζουν το δρόμο. Θα μου πεις τα περισσότερα διαμερίσματα δεν έχουν αυτή την άνεση και θα απαντήσω πως το δίκιο σου βουνό για αυτό και οι λύσεις στη διακόσμηση θα σε βοηθήσουν να κάνεις τις δικές σου προσθήκες στο μικρό σου μπάνιο. Πρώτα από όλα πρέπει να κάνεις ένα καλό ξεκαθάρισμα. Να δεις τι σου χρειάζεται και τι έχει ξεχαστεί εκεί από την εποχή που χόρευες «Baby One More Time». Αφού αφήσεις στην άκρη όλα όσα σου χρειάζονται καθημερινά θα ξεκινήσεις τις αλλαγές και τις κατάλληλες προσθήκες.

Κρεμαστά έπιπλα

 

Τα κρεμαστά έπιπλα είναι ίσως η πιο σοφή κίνηση που θα κάνεις καθώς θα ελευθερώσεις το χώρο και θα έχεις και μέρη αποθήκευσης. H ποικιλία της Ideal Standard είναι ιδανική ακόμα και για τις πιο αναποφάσιστες. Στήλες και ντουλάπια για να χωρέσουν οι πετσέτες, τα μπουρνούζια, τα καλλυντικά και τα σαμπουάν. Και για ανακαίνιση και για ανανέωση και για κάθε γούστο.

Ράγες για τις πετσέτες

Το να αφήνεις τις πετσέτες σου αριστερά και δεξιά πέρα από το ότι δεν είναι πρακτικό είναι και ανθυγιεινό. Σκέψου πως οι πετσέτες ακουμπούν στο πρόσωπο και στο σώμα σου για αυτό θα πρέπει να είναι τακτοποιημένες. Οι ράγες που μπαίνουν στους τοίχους και τα πλακάκια δε διευκολύνουν και «κερδίζουν» χώρο. Είναι κομψές και πολύ χρήσιμες.

Ράφια

 

Τι πιο έξυπνο από την τοποθέτηση ραφιών. Ανάλογα με τον χώρο, μπορείς να επιλέξεις το σωστό μέγεθος και να τα προσαρμόσεις στις ανάγκες σου. Τα γυάλινα ράφια της Ideal Standard εκτός πρακτικά και στιλάτα δίνουν την αίσθηση της συνοχής και κάνουν το μπάνιο να δείχνει μεγαλύτερο. Το λες και διπλό κέρδος.

Καλάθια

Από το να βάλεις περιοδικά μέχρι και τα άπλυτα, τα καλάθια είναι ο εύκολος τρόπος για να οργανώσεις-μαζέψεις-τακτοποιήσεις το μπάνιο σου. Το χρώμα που θα επιλέξεις εξαρτάται από το στιλ του χώρου αλλά και από την αγάπη σου στις χρωματικές αντιθέσεις.

Στήλες επίπλων μπάνιου με αποθηκευτικό χώρο

 

Οι στήλες και τα συμπληρωματικά έπιπλα μπάνιου θα σου προσφέρουν χρήσιμους αποθηκευτικούς χώρους και θα σε βοηθήσουν να βάλεις σε τάξη τα αντικείμενα που χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση και δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένα προς αποφυγή μικροβίων. Η οδοντόβουρτσά σου θα βρει «στέγη» και οι κρέμες σου θα πάψουν να βρίσκονται γύρω από τον νιπτήρα.