ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Ιδέες διακόσμησης: Πώς θα κάνεις ένα μικρό δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο

Όταν έψαχνες σπίτι ήθελες κάτι μικρό, οικονομικό και στο κέντρο για να είσαι κοντά σε όλα. Λίγα χρόνια αργότερα τα δύο τελευταία είναι ακόμα στη λίστα κριτηρίων ενώ το πρώτο στη μαύρη λίστα. Καλά βολεύτηκες στο μικρό διαμέρισμα αλλά πια χρειάζεσαι λίγο χώρο παραπάνω. Όσο αυξάνονται τα τετραγωνικά, αυξάνεται το ενοίκιο και οι καρδιακοί σου παλμοί. Με πίστη στη διακόσμηση θα κινηθείς σωστά.

Ακόμα και τα μικρά δωμάτια μπορούν να φανούν μεγαλύτερα αν ξέρεις τι πρέπει να προσθέσεις αλλά και τι να αφαιρέσεις. Το less is more στην περίπτωση αυτή ταιριάζει απόλυτα. Χρησιμοποίησέ το ως κανόνα.

Επένδυσε σε μικρότερα έπιπλα

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ELLE Decoration UK (@elledecorationuk) on

Υπάρχουν καναπέδες διθέσιοι και πολυθρόνες που δεν καταλαμβάνουν το μισό δωμάτιο. Εκμεταλλεύσου τις γωνίες και τοποθέτησε έπιπλα σε αυτές αλλά και επιδαπέδια φωτιστικά.

Χρησιμοποίησε υλικά που κάνουν αντανάκλαση

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@___a.i.s.___) on

Μαζί με τους καθρέφτες τα διακοσμητικά που κάνουν αντανάκλαση μπορούν να δώσουν βάθος και να κάνουν το δωμάτιο να δείχνει μεγαλύτερο.

Ξανασκέψου το χαμηλό τραπεζάκι

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Casa Nirvana (@casanirvana) on

Όταν τα έπιπλα στο δωμάτιο είναι ψηλά, το ταβάνι θα δείχνει χαμηλότερο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Ένα γυάλινο τραπέζι ή ανοιχτόχρωμο θα διατηρήσει την αίσθηση του ανοιχτού χώρου.

Εμπιστεύσου το φυσικό φως

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jungalow (@thejungalow) on

Το φως είναι το άλφα και το ωμέγα. Μη βάλεις κουρτίνες σε σκούρα χρώματα και σκέψου τα στόρια για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου.

Μήπως να πάρεις μικρότερα κάδρα;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jungalow (@thejungalow) on

Ωραίοι οι μεγάλοι πίνακες αλλά σε έναν περιορισμένο χώρο μάλλον θα δείχνουν υπερβολικοί. Αντί να αγοράσεις έναν τεράστιο, «σπάσε» σε 2-3 ή και περισσότερα κάδρα. Θα συμπληρώνουν χωρίς να «φορτώνουν».