DECO

Ιδέες διακόσμησης: Πώς να φωτίσεις ένα σκοτεινό δωμάτιο

Ψηλοτάβανα σαλόνια με ολόλευκους τοίχους, μονόχρωμες κουρτίνες, υπέροχα διακοσμητικά σε minimal γραμμές με μεταλλικές λεπτομέρειες και έπιπλα σε έντονα χρώματα που συνδυάζονται εξαιρετικά με τα αφράτα μαξιλάρια και τα παχιά χαλιά. Το pinterest είναι γεμάτο από τέτοια σπίτια, που αποτελούν ξεκάθαρα #Deco_Goals, ωστόσο δεν είναι τόσο εύκολο να τα αντιγράψεις- ειδικά αν μένεις σε ένα διαμέρισμα 40 τ.μ.

Αυτό που μπορείς να κάνεις ωστόσο είναι να κλέψεις ιδέες από αυτά τα ονειρικά σπίτια και να φωτίσεις τους χώρους του σπιτιού σου με έξυπνο τρόπο και χωρίς να χαλάσεις πολλά χρήματα. Παρακάτω θα βρεις 8 tips που θα σε βοηθήσουν να μεταμορφώσεις το σκοτεινό σαλόνι σου σε pinterestικό παράδεισο!

#1

Πρόσθεσε φως στις γωνίες

Τα φωτιστικά δαπέδου θα γίνουν οι καλύτεροί σου φίλοι, γιατί προσθέτουν φως και στιλ στο χώρο- προτίμησε μόνο κάποιο σε ανοιχτό χρώμα (καπέλο- σκελετό) ώστε να μην ”βαρύνει” τη γωνία.

A post shared by Our Time Toys (@ourtimetoys) on

#2

Βάψε τους τοίχους άσπρους

Αυτό είναι το πιο απλό και αποτελεσματικό κόλπο καθώς το λευκό θα φωτίσει το χώρο ενώ παράλληλα θα σου δώσει την αίσθηση της φρεσκάδας και της καθαριότητας. Μόνο πρόσεξε να μην καπνίζεις μέσα στο σπίτι γιατί το λευκό θα γίνει σύντομα κίτρινο.

#3

Απόφυγε τα χοντροκομμένα έπιπλα

Όσο ωραίο και να είναι το vintage σκρίνιο της γιαγιάς θα προσθέσει όγκο στο χώρο σου και θα τον σκοτεινιάσει, για αυτό καλό είναι να διαλέξεις μεταλλικά και λεπτεπίλεπτα έπιπλα, επίσης (αν είναι εύκολο) σε ανοιχτά χρώματα.

#4

Προτίμησε ράφια και όχι βιβλιοθήκες

Εσύ μπορεί να θέλεις μια επιβλητική βιβλιοθήκη, γεμάτη βιβλία, αλλά αν το σαλόνι σου είναι μια σταλιά προτίμησε μεγάλα ράφια, τα οποία δεν εξαφανίζουν τον τοίχο και δίνουν λίγο ”αέρα” στο χώρο.

#5

Βάλε καθρέφτες

Οι καθρέφτες δημιουργούν την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου, οπότε μην φοβηθείς να κρεμάσεις έναν στο σαλόνι σου. Φρόντισε μόνο να έχει ωραία και απλή κορνίζα, ώστε να μην είναι ”βαρύ” το αποτέλεσμα.

#6

Προτίμησε απλά artworks για τους τοίχους

Διάλεξε prints με quotes, φύλλα και γενικά artworks με απλές γραμμές και σε ανοιχτές αποχρώσεις ώστε να μην σκοτεινιάσει ο τοίχος σου.

A post shared by heyᴅᴇᴄᴏ (@heydeco.mdp) on

#7

Διάλεξε διάφανα τραπέζια

Σε περίπτωση που ψάχνεις καινούριο γραφείο ή τραπεζαρία, ρίξε μια ματιά για έπιπλα με τζαμαρία ή διάφανο πλαστικό, καθώς ο όγκος τους αυτόματα θα σου φαίνεται μικρότερος εξαιτίας του διάφανου υλικού τους.

#8

Βάλε metallic λεπτομέρειες

Τα metallics διακοσμητικά γυαλίζουν, άρα κάνουν το χώρο σου αυτόματα πιο φωτεινό καθώς η επιφάνειά τους αντανακλά το φως. Απλά μην το παρακάνεις, γιατί το σπίτι θα μοιάζει με ντίσκο- εκτός αν αυτό είναι το αποτέλεσμα που θέλεις, οπότε πάμε πάσο.

A post shared by Decorando Guate(@decorandogt) on